В един друг форум стана спор,че с бензинов меган коуч,1.6 двигател на ГАЗ качвал Шипка на пета спокойно.Човека твърди и че бензиновия по можел да се кара на ниски обороти,от колкото дизеловия... Качи и клип човека,вярно,че спора ставаше за южната страна (от към Казанлък),а в клипа го качва от към Габрово,който е по-полегат,но се вижда,че наистина катери на пета.Съмнява ме дали не е с дизелова СК тоя коуч или да кара на полу-съединител или...има нещо.Вижда се в началото че е с 40 км/ч и 1000 оборота,а е на 5скорост...
Според вас възможно ли е ?

Качване на Шипка на пета
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Качване на Шипка на пета
Не виждам как на пета ще вземе обратните завои...
Реално погледнато на 5та с 1000 оборота може да е с 40... Аз на 5-та с 3200 съм на 120...
Реално погледнато на 5та с 1000 оборота може да е с 40... Аз на 5-та с 3200 съм на 120...
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
Може да припомпва на полусъединител когато има нужда и падат оборотите.. Аз с Пунто 1.1 55кс съм пробвал подобно нещо към асеновград по завоите и баирите на 5та с 50км/ч..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това е ритуално убиване на мотор. Да си мъчиш колата на 5та с 1000 оборота по баир 
За малките по обем мотори това си е доста голям гърч.

За малките по обем мотори това си е доста голям гърч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно коляно-мотовилковият механизъм на двигателя много пъти по време на тази експлоатация си е пожелал да затегне ритуално...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
100% е видял сметката на тампоните на мотора! Все едно да потеглиш с 5-човека в колата на горник без газ 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Barboukov написа:Не виждам как на пета ще вземе обратните завои...

Обратните завои ще ги вземе на 5-та,ама друг път

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Сега остава да каже и че му е изгорила 5/100. Този мотор не е 1.6. Със мотор 2.0 е постижимо ама е огромно натоварване на двигател и трансмисия. Напълно безмислено мерене на пишоци. То и аз тръгвам на 5-та от място ама това е друга бира. Не си струва да си мъчиш и мотора и съединителя да не говорим за тампоните на мотора. А обратните завои няма шанс да се случи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Автомобила не е само двигател, след него има още нещица, които се въртят.
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Според мен човекът не кара чак толкова бавно и просто взима завоите с голяма скорост, което му позволява да държи 1500-1700 оборота на пета например и по този начин колата да не издъхва. Това упражнение се взима успешно с мотори с огромен обем и повече цилиндри като например 4.2 куатро, осмак на Ауди. Този мотор има тяга още от празни обороти и може да си изкачваш всякакви баири с 1300-1400 оборота. При 1.6 е по-трудно, но не и невъзможно.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
може и да е истина те френските коли вървят на доста високи обороти на 5та примерно на 100 км са над 3000 оборота и позволяват каране с ниска скорорст дали имат тяга в ниските обороти незнам пък този и на газ браво на човека баси героиството тва е ненормален автомобил леле искам и аз такъв мощен самолет само
да не го бута някои бус отзад
как си мъчи колата

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Аз съм ставал свидетел как ситроен ксантия бензин.. слаб беше не помня какъв, качи стръмен баир на 5та с 40.. и то щото шофъора беше начинаещ и не се усетил и аз като погледнах на коя скорост качваше ми стана лошо и не вярвах ама е факт.. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
То и аз бях свидетел как начинаеща шофьорка с Голф 2 1.3 мотор, от място на светофар потегли на 3-та
Бях в колата, и даже не повярвах, вярно даде повече газ, но тръгна катъра му с катър!
Иначе, клипа си е култов, и на мен не ми се вярва, но явно колата си е запазена и дърпа здраво!
Дано не е съсипал нещо по нея, че кел файда от цялата работа!

Иначе, клипа си е култов, и на мен не ми се вярва, но явно колата си е запазена и дърпа здраво!
Дано не е съсипал нещо по нея, че кел файда от цялата работа!
Нема що!Голяма гордост!Освен да тормози колата и да покаже че е смотан шофьор друго не прави....децка работа!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Говорил съм преди време със собственик на такъв Меган. Той ми беше споделил, че са му много "къси" скоростите и много рипапри тръгване, но след това бързо умира, защото бързо вдига високи обороти дори на високи предавки. Ако е вярно, може и да не е невъзможно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”