Коя програма е най-добра от ETOS,ELSA WIN и ЕТКА ?
Коя програма е най-добра от ETOS,ELSA WIN и ЕТКА ?
Значи искам да си намеря най-добрата програма за ремонти в смисъл такъв да има илюстрации кое къде се намира като контролни модули,начини на свързване на определени елементи например фарове за мъгла и такива работи ! Също така да показва кое как се демонтира от колата като например антената на покрива , корите в купето и така ! Причината е ,че не искам всеки път като тръгна да дърпам някоя кора да се чудя дали няма да счупя някоя щипка или например да седа и да се чудя половин час пред капака на буксата за диагностика да дърпам или да не дърпам ! Даже ако се сещате за някоя по-добра програма можете да предложите . Аз знам,че ЕТКА и ЕТОС са за резервни части ,а ЕЛСА е ремонтна ,но съм виждал и чертежи в предните две и съм объркан !
Re: Коя програма е най-добра от ETOS,ELSA WIN и ЕТКА ?
А само да попитам тия номера на части в ЕТКА дето са каква им е файдата като ги нема никъде в нета . Всека една част ли дето я има в ЕТКА може да се поръча и от къде ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ЕТКА е официалната сервизна програма на VW
Номерата, които виждаш вътре са вътрешнофирмени.
Това са кодовете на отделните части.
Съответните кодовете, между впрочем, са щамповани и на всяка една част по колата ти
Всичко, което намериш като код можеш да поръчаш в кое да е от официалните представителства на VW/Audi и ще знаеш еднозначно, че ще дойде това, което си поръчал.
Друг е въпроса дали в конкретно твоята кола е вложен чарк, за който в ЕТКАта пише, че е вложен
Или поне при моята не е като да не е имало изненади
Но както не-веднъж съм писал - Има 2 еднакви VW в света, но никой не знае кои са! ...
Важно за отбелязване по въпроса с поръчките е една подробност - то хубаво е даден код на всичко, че даже и цена, ама като се обадиш в съответното представителство и каката рови-рови из нейния компютър и накрая с любезен глас те информира, че 'тази част е спряна от производство преди 6г.'
Точно от толкова време, например, не се предлага горивна помпа+кошницата за многоточковите инжекциони на Пассат В3
Горе-долу от същото време не се предлага и муфа-синхронизаторите за I/II предавка.
Можеш да я замениш с новата им, ама за целта сменяш и предавки за още 500лв!
Последно - не е вярно, че тези номера ги няма в НЕТ-а.
Не си търсил както трябва или конкретното нещо е съвпадало с кодовете на доста други неща...
Номерата, които виждаш вътре са вътрешнофирмени.
Това са кодовете на отделните части.
Съответните кодовете, между впрочем, са щамповани и на всяка една част по колата ти

Всичко, което намериш като код можеш да поръчаш в кое да е от официалните представителства на VW/Audi и ще знаеш еднозначно, че ще дойде това, което си поръчал.
Друг е въпроса дали в конкретно твоята кола е вложен чарк, за който в ЕТКАта пише, че е вложен

Но както не-веднъж съм писал - Има 2 еднакви VW в света, но никой не знае кои са! ...
Важно за отбелязване по въпроса с поръчките е една подробност - то хубаво е даден код на всичко, че даже и цена, ама като се обадиш в съответното представителство и каката рови-рови из нейния компютър и накрая с любезен глас те информира, че 'тази част е спряна от производство преди 6г.'

Точно от толкова време, например, не се предлага горивна помпа+кошницата за многоточковите инжекциони на Пассат В3

Горе-долу от същото време не се предлага и муфа-синхронизаторите за I/II предавка.
Можеш да я замениш с новата им, ама за целта сменяш и предавки за още 500лв!

Последно - не е вярно, че тези номера ги няма в НЕТ-а.
Не си търсил както трябва или конкретното нещо е съвпадало с кодовете на доста други неща...
Ами в нета ги не намирам ... например не намирам пластмасата за таблото която покрива уредите (километраж,оборотимер) и стига до вграденото радио/CD . Например в ЕТКА видях,че се предлага черна и съм виждал черна на един Леон даже точно заради това започнах да търся ЕТКА
щото моята е сива ! Ето това са номерата и ги не намирам никъде в нета 1P2 857 241 T TH , 1P2 857 241 V XB , 1P2 857 241 1 MM , ето от тук ми требват 2,4 и 14 http://www.vfparts.ru/catalog_etka_detail_print/se/143/8/375329/085710418

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
На теб за Леон ли ти трябва ли за Пассат?
Защото на Пассата изглеждат по съвсем различен начин
Всъщност, на моята ETOS нахвърляните набързо драсканици, които заместват разбираеми чертежи, също ги показва по различен начин.
Но Леон ми излиза само в 2 модификации - 2000-2001г и 2002-2005г
п.п. И не е вярно, че не излизат в НЕТ-а, просто излизат само руски сайтове на първите 3стр. на Гуугъла
Защото на Пассата изглеждат по съвсем различен начин
Всъщност, на моята ETOS нахвърляните набързо драсканици, които заместват разбираеми чертежи, също ги показва по различен начин.
Но Леон ми излиза само в 2 модификации - 2000-2001г и 2002-2005г
п.п. И не е вярно, че не излизат в НЕТ-а, просто излизат само руски сайтове на първите 3стр. на Гуугъла

Е на мен ми требва за Леон 2006 год. 1P и тия номера са от ЕТКА дето сам ги дал тук . 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”