Поредната тема посветена на чудене, какво и дали да си купя

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Поредната тема посветена на чудене, какво и дали да си купя

Мнениеот gugun4u » Сря 21 авг 2013 11:35

Такам, въпреки новата ми регистрация, посещавам редовно форума откакто си купих Голфаран 4 преди 2 години, така че си имам идея колко подобни на моята тема има, но все пак ...
Та тъй като на наще не им се занимава да си търсят кола и искат да ми откупят мойта, това хубаво, ама сега трябва да си чукам отново главата какво си заслужава да си купя вмествайки се в бюджет 8 - 10000. Попринцип все ми се е искало, следващата ми кола да е по - голяма, и респективно се насочих към Passat и Avensis, вторият вариант отпадна твърде бързо, а като гледам Passat - и те за тия пари може да се намери някой Б5.5 2004 - 2005, но като влезна вътре, окей повечко екстри, по - добре вози, ама някак си се чувствам малко като в моя Голф, волан, табло, всичко... Б6 още са 2-3000 над моя бюджет, и сега новото 20 са Голф 5 и C класа, които пък са по - малки. Както виждате леко се получава ситуация да не знам какво точно искам от живота :D Та ако някой имал опит с някой от тези колички и може да ги съпостави по качествено и да даде съвет, би било супер. Иначе като показатели, трябва ми нещо малко по - пъргаво от моя Голф (1,6, 100 коня), с подобен или по - малък разход(дизел или бензин, ще избера като си харесам модел, защото се оказа че всяка от тия коли има различни болести на различните мотори), и най - вече, да е по удобно за дълъг път - тук въпрос към хората имащи 5 - ца, можете ли да направите съпоставка до колко е по - приятен на возия и каране, ако тръгнете до морето примерно, отколкото 4 - ката, или усещането е подобно. За пасата е ясно, че вози по - хубаво, за Мерцедеса, не е ясно дали ще му устоя на парите за поддръжка.

Та който му се занимава ... помагайте със съвети ... последната опция е да одрежа наще и да си чакам да паднат с още 2000 Б6 - ците, тогава избора е ясен :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Поредната тема посветена на чудене, какво и дали да си к

Мнениеот forski » Сря 21 авг 2013 13:28

Пич, ти си готов за една бензинова фейслифтова Е46-ца 1.9 143к.с. за твоята чуденка нищо по-добро не ми идва на ум :biggrin
От Г4 на Г5 разлика каквато търсиш няма да намериш!
Прикачени файлове
p1020945w.jpg

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Сря 21 авг 2013 13:54

За този бюджет от ВАГ групата няма нищо, което да си заслужава парите. Или ще вземеш нещо най-много до 2002г., или някой раздрънкан екземпляр от по-новите модели. Ауди Б6 и Пасат Б5.5 според мен са твърде надценени и не си струват, Шкода Октавия 2 и Супърб 1 пък са още по-надценени.
За тези пари аз бих търсил нещо след 2005 и бих дал най-много 7-8000лв. Рено Меган 1.5 или 1.9дизел, Форд Фокус 1.6 или 1.8дизел или Астра 1.7 или 1.9дизел. Тези бих гледал аз. Има ги 2005-2007 за до 8-8,5хил. лв, като до 10 000лв. ще ти останат и за обслужване, и за непредвидени ремонти. За 3-4г. цената им ще падне наполовина, но и на моделите от ВАГ няма да седи все висока цена, а и дизелите от началото на века на ВАГ могат да продънват джобове.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Сря 21 авг 2013 14:27

Те тия 3ки са много по широки и комфортни от г4 та мани..

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 21 авг 2013 14:28

Поне може да си купиш комби без да ти се смеят по улиците...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 21 авг 2013 14:30

Ако не държиш да е много по-нова от голфа, аз бих взел едно много хубаво Е39.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 21 авг 2013 14:38

Te тия тройки може и да не са по-широки от Гоуфу но са в пъти по-комфортни и приятни за каране от него, Е39 няма какво да го коментираме :smile

Eunos

Мнениеот Eunos » Сря 21 авг 2013 20:00

Вие хубаво му предлагате е39, но точно с кой двигател разхода ще е подобен или по-нисък от на 1.6 в голф 4, защото това е едно от условията? Може би 525тдс :mhihi ?

Нямам никаква информация за цените на е39, но предполагам че ще са подобни на основния му съперник w210, а като знам само за тампони на задното окачване колко пари отиват... не искам и да си представям ако излезе нещо по-сериозно.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Сря 21 авг 2013 20:07

За тия пари ако искаш конфорт и разлика от голф 4 си вземи едно ауди А4 след 2001, пък ако е 130 коня друго няма какво да се желае. Аз на твое място така ще направя.
P.S. Или пък чакай още някоя годинка да паднат цените на голф 5, Пасат 6 и Октавия 2.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 22 авг 2013 6:08

И защо отхвърли Авенсиса като вариант , ще споделиш ли с нас ?

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Чет 22 авг 2013 11:07

При Мерцедес еквивалент на 3-ка е Ц-клас(w202/203), а не w210(това е Е-класа "очиларка"). Ако от Г4 мине на Е-клас до 2002г. ще има чувството, че си е купил параход- страхотна возия, комфорт и шумоизолация. Според мен на една Ц-класа след 2000г. поддръжката е по-евтина от на БМВ 3-ка, Ауди А4 или Пасат Б5,5. Цедките возят малко по-твърдо от Е-класа и са по-тесни, но като цяло са доста приятни коли. И каквото и да си говорим по сектантски тука, хората са казали, че има две марки автомобили- Мерцедес и всички останали.
П.П: Моя съвет е да покараш няколко различни модела на Мерцедес/БМВ/Ауди и веднага ще усетиш разликата и ще си решиш сам за себе си кое ти допада. Аз например след мойте два Пасата в момента(Б4 и Б5) съм почти сигурен, че няма да си купя друга кола от марката, защото след като покарах на един "партнер" Мерцедеса (Е-класа 2006г.) остаснах очарован от много неща, които са нетипични за другите коли(не само от ВАГ). Возията, вървежа, комфорта на тая кола създават едно страхотно усещане, което аз лично не бях усещал до този момент, а съм карал доста коли от различни марки и класове. С две думи - ако имаш възможност скачай на Мерц, ако не на някакво по-ново моделче от ВАГ.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 22 авг 2013 11:41

Очиларката Е-класа има един много сериозен проблем който не знам до коя година от производството и е на лице и това е ръждата, някак си не върви да се возиш в Мерц и праговете му да са изгнили като бутели круши!
Инъче ако търсиш по-комфортна кола от Голф 4 или 5 няма как да я намериш в нейния клас при автомобили като Фокус, Меган и т.н.
За целта трябва да се качиш на следващото стъпало а там цените на покупка и поддръжйа стават други, с тези 10к. с които разполагаш да предположим че реално за покупка можеш да използваш макс 8000-8500лв. другото е обслужване, застраховки и т.н.
За 8500лв. почти ти гарантирам че не можеш да си купиш нищо свястно от рода на А4, БМВ 3/5 или Мерц, камо ли ако си решил да купуваш дизел! Ще ти намажат кънките и ше те засилят по-пързалката със някой лустросан милионник че да се чудиш от къде ти е дошло.За сведение разгледай немското мобиле и виж какви коли от горе изброените на какви пари и на какви километри се продават!
4000 ойро са добра сума за кола но ако отидеш да си я купиш от Германия, аз на твое място бих направил точно това, хващай някой авер който поназнайва немски и отивай в джърманито да си търсиш истинска кола. Ако я вземеш от тук ще бъдеш жестоко излъган и ще си дадеш парите на вятъра.
Успех!

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Чет 22 авг 2013 11:57

Дефекта с ръждата е от края на 1995 до края на 1997г. За 6-7,000лв. ще намериш страхотна Е-класа 1998-1999г. с 2,9ТД(5-цилиндров, като 2,5ТД) мотор 129к.с., който се монтира на много модели джипове(корейски и китайски) и бусовете на МБ. За 8-9 бона ще ти изкочи фейслифта на 210 с ЦДИ мотор. В Германия за 4,000-4,500 евро може да си купиш много добра Е-класа до 2002г. Преполагам и Ц-класи 2000-2002г. може да се намерят за тези пари. В Италия има за по 2,000 евро такива коли, но смятам знаеш, че нямат прилика с добре поддържаните немски коли(ако я купиш от частно лице, по възможност първи собственик- това не е толкова трудно особено за Мерцедес Е/Ес класи).

Eunos

Мнениеот Eunos » Чет 22 авг 2013 12:05

Единственият кусур на Е-класа W210 е ръждата, иначе е страхотна кола.
Точно кола над 10г. от Германия ще е пълен ръждавелник. По западна Европа зимата пръскат химии, които разказват играта на ламарините. За този ценови диапазон няма смисъл да се търси извън България, понеже докарването и всички такси покрай регистрацията ще излязат над 2000лв.
Е-класи тук вече има след 2000г. за по 6-7000лв., дори 320цди. Ако се търси Е-класа, аз бих гледал Е220цди след фейслифта, дори и да има ръжда е поправимо, а и цените за покупка не са толкова високи. Но пак да кажа, първо да погледне колко ще му струва едно обслужване на двигателя, или подмяна на окачването и да прецени дали е по-джоба му.

П.П. Ръждата се среща при всички Е-класи от това поколение. Имам наблюдения над комби 2002г, на което вратата на багажника покрай блендата над номера и под задното стъкло е набъбнала, иначе прагове и вежди са перфектни.
П.П.2 - 2.9тд му е голяма мъка паленето през зимата дори при напълно изправен двигател, а и гори доста повече от ЦДИ-тата

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 22 авг 2013 12:22

Има една приказка, двигател се прави, тръгнало да ръждясва купе не!
Не че е невъзможно но ще е много скъпо и пак няма да е гаранция че след година, две или три няма да избие пак!Ще направи на едно място, следващата зима ще избие от друго, в момента карам един ръждавелник и картинката ми е ясна.Въпроса е че моята кола струва 3-4к. а на него ще му стъпи 10 може и повече и да тръгне да ръждясва ще е ебахти резила.Трябва си много търсене и голямо обикаляне, но тук колите са зле и дори да падна в годината което лично за мен не е никакъв проблем, пак бих се разходил до немско и бих търсил там кола отколкото да купувам боклуците на нашите тарикати тук. Другия вариант е да дебне по-форумите някой фанатик да го ухапе кучето и да тръгне да си продава колата в която е налял една торба с пари и всичко и е перфектно, има и такива ама трябва да се дебне и да имаш тъпрение :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”