Passat B4 1995 АЕК - пак за бушон 21

Техническа и сервизна информация за Passat
bm21
Автомобил:
Двигател:

Passat B4 1995 АЕК - пак за бушон 21

Мнениеот bm21 » Чет 22 авг 2013 20:49

Имам Passat B4 Variant. От известно време постоянно ми гори бушон №21. Прегледах какво е написано по въпроса и разбрах, че обичайните заподозрени са централното заключване и запалката. Имам няколко въпроса към знаещите:
1.От къде най-лесно мога да изключа от веригата тези неща, за да локализирам причината? Във форума видях, че пише да се извадят кабелите от машинката на централното. В документацията пише, че при комбитата се намира под таблото - няма ли да е трудно да се добера до куплунга на кабелите за да ги изключа?
2. От известно време доста ми се разби бравата на едната врата и трудно се отваря. Това може ли да има нещо общо с проблема?
3. Как може да се извади запалката, за да погледна и там какво е положението? Мисля, че проблема не е там, защото не пуша и никога не съм я използвал, но все пак съм длъжен да проверя.
4. Въпреки, че въпросния бушон е изгорял, понякога като съм на контакт, атнякъде се появява ток /рабирам по часовника на таблото/. Щом се натовари с консуматор - включвам лампа в салона от ключето или от отворена врата, часовникът изгасва. Какво би трябвало да означава това, че някоя жичка е с нарушена изолация и прави маса, но понеже от там не може да мине много ток, щом се появи по-голям консуматор и не остава за часовника ли?
5. Извадих запалката от гнездото /имам предвид частта, която се взема, за да си запалиш цигарата/, но бушона продължава да гори. Може ли да се счита тогава, че проблема не е във запалката или трябва да се свали цялата запалка и да се погледне какво е положението със кабелите вътре?

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1995 АЕК - пак за бушон 21

Мнениеот alexass13 » Чет 22 авг 2013 21:00

Към този предпазител заводси са свързани следните консуматори:
15А Осветлението на салона,лампа осветление багажника,часовник,запалка,централно,бордови конпютър/ако имаш такъв/.Стига да нямаш вързан друг консуматор на този предпазител от някой преди тебе.Прегледай си плафоните,успех с проблема

Върни се в “Passat”