Резервоар на пасат
Резервоар на пасат
Така и не намерих отговор на предишния ми въпрос за това ,че резервоарът ми не се обезвъздушава.Ако имате схема,някаква инструкция или описание със елементите които се включват в резервоара моля пратете ми ги. Ходих и на майстор но без да го сваля установи че всичко е наред. Как да установя /без да издухвам цялото гориво/, до къде е пълен резервоара.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bobcho понеже се захвана тема за резервоарите да те питам. От 6г. карам Пасат но така и не разбрах колко му е резервоара и колко резервата защото по книжка е даден 70л. значи делението в средата трябва да е за 35л. а когато стрелката ми е в началото на червения сектор и сипя 30л. стрелката отива на половината 35л. значи излиза че резервата е 5л. а ти пишеш че трябва да е около 12л, което е по вероятно но защо при мене е така.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
teodor6769 карал съм Пасата до угасване.Когато остане точно 1 литър в резервоара стрелката се вдига все едно, че има бензин ( явно поплавъка увисва).НЕ ПРАВЕТЕ този експеримен, а гледайте винаги да е над червеното за да нямате ядове с помпата.
В мойта книжка пише, че резервата е около 13 литра - става дума за червения сектор, но когато стрелката упре на пина има още гориво.
Скалата на бензиномера е доста нелинейна и не се лъжи по нарисуваните деления.Онзи ден бях в червения сектор и сипах 44 литра - стрелката отиде почти на чертичката преди 70 литра.До 35 литра спада сравнително бавно, но след това е по-бързо.
Малко смятане ( за моя случай ) преди да заредя да кажем съм имал около 18-20 литра бензин + 44 = 62 - 64 литра ..... нещатата си идват на мястото.Друг е въпроса, че дизеловите Пасати събират по над 90 литра гориво с обезвъздушаване на гърловината
При мен не знам колко ще хване с обезвъздушаване - не съм пробал още 
В мойта книжка пише, че резервата е около 13 литра - става дума за червения сектор, но когато стрелката упре на пина има още гориво.
Скалата на бензиномера е доста нелинейна и не се лъжи по нарисуваните деления.Онзи ден бях в червения сектор и сипах 44 литра - стрелката отиде почти на чертичката преди 70 литра.До 35 литра спада сравнително бавно, но след това е по-бързо.
Малко смятане ( за моя случай ) преди да заредя да кажем съм имал около 18-20 литра бензин + 44 = 62 - 64 литра ..... нещатата си идват на мястото.Друг е въпроса, че дизеловите Пасати събират по над 90 литра гориво с обезвъздушаване на гърловината

- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasseto написа:Колеги,стрелката не трябва да упира на пина.Като дадета на контакт стрелката се измества от пина и така се проверява дали работи уреда.Ако остане на пина този уред не работи.Важи за почти всички стрелкови уреди на таблото.
Да, ама Пасатите (В3) са известни с мързеливите си уреди за горивото и редовно отлепят на 10-ата минута.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Първо мерси на bobcho за отговора, а за обезвъздушаването има едно маркуче което излиза във гърловината за зареждане над клапата,оттам влиза въздуха в резервоара като караш а като зареждаш излиза,затова и капачката на резервоара като я завиеш накрая прещраква а не се затя га напълно. Възможно е да не се обезвъздушава ако капачката не е оригинална и не може да минава въздуха, или е запушено маркучето и трябва да го отпушиш което емалко сръткава работа ако искаш да го проследиш откъде минава.