Проблем с голф 3 1.9 ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vasil.stefanov
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.9 Td

Проблем с голф 3 1.9 ТД

Мнениеот vasil.stefanov » Чет 22 авг 2013 14:11

Здравейте... Отново имам същия проблем..както си карам колата угасва после само припалва.. на скорост пали няма проблем.Сменил съм горивен филтър буксата на клапана(изчистена и стегната) не е от алармата бях я изключил,но резултат никакъв.. Възможно ли е да е от клапана на нафтовата помпа? :k050 Помагайте ... :scare3 :scare3 :scare3

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Проблем с голф 3 1.9 ТД

Мнениеот milmar » Чет 22 авг 2013 15:01

vasil.stefanov написа:...както си карам колата угасва после само припалва.. на скорост пали няма проблем....... Възможно ли е да е от клапана на нафтовата помпа? ...

не

ПП видях другата ти тема. Ти все пак провери ли дали не навлиза от някъде въздух?

vasil.stefanov

Мнениеот vasil.stefanov » Чет 22 авг 2013 15:56

milmar написа:
vasil.stefanov написа:...както си карам колата угасва после само припалва.. на скорост пали няма проблем....... Възможно ли е да е от клапана на нафтовата помпа? ...

не

ПП видях другата ти тема. Ти все пак провери ли дали не навлиза от някъде въздух?

Всичко е наред..колата я взех със спортен филтър може ли тои да прави мизерията

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 23 авг 2013 8:43

не

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Съб 24 авг 2013 0:31

Ето тук viewtopic.php?f=24&t=391368&start=15 сме писали как да топнеш двата маркуча на помпата в едно шише, ако тогава запали и работи добре - значи проблема е по горивопровода, а ако и тогава прави парчета - отиваш на помпа, нещо се е скапало по вътре :a045

samo_pechka написа:И на мен ми прилича на недостиг на нафта :rolleyes .Откачи двата маркуча от ГНП-ето и ги топни в бутилка с чиста нафта . Пробвай пак.Пали ли леко ( след като преди това си напълни добре помпата де,щото отначало няма да е по-различно) . Ако няма промяна, си виж как е стоп-клапана на помпата , ако трябва го развий ,провери как е захранването му, дали си цъка добре, дали дръпва буталцето
Ако не се оправя , да видиш колегата http://www.vwclub.bg/forum/search.php?author_id=104306&sr=posts .Щото може да са доста проблемите , като да речем центровка , неправилно регулиране на милиграмите , както и проблем в самото ГНП.

vasil.stefanov

Мнениеот vasil.stefanov » Съб 24 авг 2013 7:19

Смених клапана вчера..резултат нулев.Проблема не го прави всеки път примерно на 100км 1 път,но някои път на 10км 50пъти..Странното е,че като изгасне и не иска да запали му подавам ток на клапана и после няма проблеми.. съмнява ме,че е нещо по токовете...

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Съб 24 авг 2013 14:15

Ами провери си клемореда, тя тая кола няма кой знае кви тоци :) Може да не задържа "на контакт" и да прекъсва захранването към клапана на помпата ..

vasil.stefanov

Мнениеот vasil.stefanov » Съб 24 авг 2013 14:41

andon_ написа:Ами провери си клемореда, тя тая кола няма кой знае кви тоци :) Може да не задържа "на контакт" и да прекъсва захранването към клапана на помпата ..

Правилен отговор,колега! :th_up напреди го забелязах,че като задържа ключа и няма проблем. Благодаря на всички за помощта. ПОЗДРАВИ! :)

Върни се в “Дизелови агрегати”