Голф 3 1.8 75 к.с. ААМ Проблем с работата на бензин
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Голф 3 1.8 75 к.с. ААМ Проблем с работата на бензин
Здравейте, от вчера ми се появи един много гаден проблем при работата на бензин. Всеки ден първото палене е на бензин. Вчера си я запалих, обърнах колата, и след като подадох газ до 2000 оборота, колата изгасна. Това го прави на степен на копчето само бензин. Все едно, че не й стига налягането за високи обороти. На празен ход е добре. Бихте ли дали предположения от какво може да е? 

- piter_96
Re: Голф 3 1.8 75 к.с. ААМ Проблем с работата на бензин
Пробвах да откача ламбда-сондата, но няма промяна. 

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Колега, дай малко повече информация.
Като е запалиш на бензин, как се държи колата, държи ли оборотите на празен ход, менят ли се. Колата спокойно ли работи през това време, или работи, като на три цилиндъра и да тресе ?! Замери налягането на бензиновата помпа с един тройник с манометър преди регулатора за бензин. Бензиновият филтър сменян ли е скоро, да не е задръстен. Да нямаш запушена бензинова магистрала, вариантите са много. Започни първо с горивната система, след това със запалителната!
Успех.
Като е запалиш на бензин, как се държи колата, държи ли оборотите на празен ход, менят ли се. Колата спокойно ли работи през това време, или работи, като на три цилиндъра и да тресе ?! Замери налягането на бензиновата помпа с един тройник с манометър преди регулатора за бензин. Бензиновият филтър сменян ли е скоро, да не е задръстен. Да нямаш запушена бензинова магистрала, вариантите са много. Започни първо с горивната система, след това със запалителната!

- piter_96
Колата на празен ход на бензин работи добре. На газ е перфектна и на празен ход и на изфорсиране. Сменях бензиновия филтър миналата година септември месец.
- cheatereye
Така, провери си първо налягането на бензиновата помпа, най-добрият вариант е с манометър. Налягането трябва да е около 1,5 бара, ако греша нека колегите ме поправят. Някои хора го проверяват, като дадат на контакт и от входният маркуч(за бензина) към моното, го откачат и го мушнат в удобно пластмасово шише 0,5 мл, гледат какво количество избутва помпата за тези 2-3 секунди в които нагнетява. Други откачат маркуча и по усет го запушват с пръст, друг върти, за да задейства помпата и така.
Мисля си, че проблема е или в дюзата според мен, (лично мое мнение) или в регулатора за бензин, (онази малка мембрана, която се крие до дюзата затисната с метална пластина захваната с 3 или 4 болта тип еврейска звезда.) Другият вариант е колата да трупа грешки от карането на газ, тогава ламбда сондата не играе роля, но на бензин да, и когато се опиташ на бензин да бърка смесите бедна/богата. Пробвай с откачане на акумулатора за 1-2 мин. или повече и пак го закачи и пробвай.
Вариантите са много, за това трябва да почнеш все от някъде
При опит за изфорсирване на бензин, тръгва ли да насича и да припуква, сякаш не и стига гориво? Това преди да угасне става дума, или стига до 2000 оборота нормално и угасва (което ме съмнява)?
Мисля си, че проблема е или в дюзата според мен, (лично мое мнение) или в регулатора за бензин, (онази малка мембрана, която се крие до дюзата затисната с метална пластина захваната с 3 или 4 болта тип еврейска звезда.) Другият вариант е колата да трупа грешки от карането на газ, тогава ламбда сондата не играе роля, но на бензин да, и когато се опиташ на бензин да бърка смесите бедна/богата. Пробвай с откачане на акумулатора за 1-2 мин. или повече и пак го закачи и пробвай.
Вариантите са много, за това трябва да почнеш все от някъде

При опит за изфорсирване на бензин, тръгва ли да насича и да припуква, сякаш не и стига гориво? Това преди да угасне става дума, или стига до 2000 оборота нормално и угасва (което ме съмнява)?
- piter_96
При натискане на газта придърпва и изгасва. Каквото и да правя не иска да мине 2000 оборота.
- cheatereye
Пробвай първо с откачането на акумулатора, след това търси проблема в горивоподаващата сустема, помпа, горивен филтър, бензинова магистрала, регулатор за налягането на бензина, дюза. Тук във търсачката, може да намериш всичко, кое как се проверява и симптомите, при неправилна работа на тези елементи!

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Пробвай следното: Махаш акумулатора, откачаш ламбдата, чакаш 10-на минути, пиеш една бира
. Слагаш акумулатора без да си закачил ламбдата. Ако се оправи от сондата е.

- piter_96
Утре сутрин ще пробвам и ще пиша.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Щом ще е сутринта бирата май ще отпадне 

- piter_96
Откачих и акумулатора и сондата. Чаках 5-10мин. Закачих акумулатора и пак същото. Като задържа газта примерно на 1900 оборота, работи, но след време умалява, почва да бута оборотите, макар, че крака ми е на педала и изгасва. След принудително гаснене, ако я запаля без да изчакам на контакт, докато не изгасне лампата за водата, пали и гасне. Ако я изчакам на контакт си пали.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”