Застраховките „Гражданска отговорност“ ще важат и в ЕС независимо от цената
http://www.insurance.bg/news/?cat=news& ... n_id=39643

Цени на застраховка ГО в различни компании
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разделение по отношение на териториалния обхват е недопустимо, но законът не забранява на компаниите да дават бонуси на водачи, които декларират, че ще управляват автомобила си предимно на територията на страната. Подобни отстъпки вероятно ще предлагат повечето от застрахователите у нас, тъй като процентът на водачите, които пътуват с коли зад граница, е все още нищожен. В случай, че все пак на такива шофьори се наложи да излязат навън с автомобила си, полицата им също е валидна и на територията на ЕС. Тогава обаче те ще трябва да доплатят на компанията сумата, която първоначално им е приспадната от цената на застраховката. Доплащането е невъзможно да бъде избегнато, защото ако реши да напуска страната, шофьорът трябва да се снабди със задължителния сертификат за валидност на полицата. Този документ ще се издава от компанията, с която е сключена и застраховката, при което водачът неминуемо ще трябва да довнесе и сумата на отстъпката. Евентуални щети, причинени от водачи, декларирали, че няма да напускат страната, но впоследствие излезли навън, без да доплатят, ще бъдат покривани от застрахователя, с когото е сключена застраховката. Компанията обаче ще има правото да отправи регресни претенции за част от сумата към застрахования, предупреждават от КФН.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
GENERALI----ГО .важи за чужбина
за София град......Бургас,Варна,Пловдив важат тея цени!! за другите населени места е по евтино!
възраст от 35 до 65год
до 1600 куб . 115лв
1600/2500куб. 124лв
над 2500 /3200 173лв
над 3200куб. 270лв
до 34 и над 65год
до 1600 куб . 122лв
1600/2500куб. 131лв
над 2500 /3200 182лв
над 3200куб. 285лв
ПЛАЩАНЕ КЕШ -30% ОТ ЦЕНАТА
ПЛАЩАНЕ РАЗСРОЧЕНО -20% ОТ ЦЕНАТА
при въпроси на ЛС.
за София град......Бургас,Варна,Пловдив важат тея цени!! за другите населени места е по евтино!
възраст от 35 до 65год
до 1600 куб . 115лв
1600/2500куб. 124лв
над 2500 /3200 173лв
над 3200куб. 270лв
до 34 и над 65год
до 1600 куб . 122лв
1600/2500куб. 131лв
над 2500 /3200 182лв
над 3200куб. 285лв
ПЛАЩАНЕ КЕШ -30% ОТ ЦЕНАТА
ПЛАЩАНЕ РАЗСРОЧЕНО -20% ОТ ЦЕНАТА
при въпроси на ЛС.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
ба мааму! аз мисля, че за тия пари и ша моеш да си джиткаш спокойно и в щатите, и в австралия...tyo написа:Днес 05.12.2006година, 15.10 часа офиса на Алианс в Горна Оряховица:
-Добър ден! Една застраховчитца ГО да сметнем!
-Марка, модел,кубатура, година на производстово на МПС-то, ЕГН-то ви както и семейното ви положение?
_Имате ли ПТП през последните 3 години?
-VW, Passat 2000куб. 1992 година, ЕГН 69********, неженен. През последните 3 година нямам ПТП.
-Ще излизате ли в EU?
-...мнее...Защо?![]()
-Тарифите са различни. Само за БГ 153 лева, а с включена Зелена Карта 353 лева![]()
![]()
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля да се пробвам в Алианц. Тази година ще ми е втора гражданска към тях и да чукна на дърво засега не съм имал ПТП та се надявам на сериозна отстъпка. Но да видим какво ще измислят. Ако се направят на интересни ще им бия шута.Някой има ли някакво инфо дали има някакви преференции за примерните им клиенти така както се мъчат да ни внушат от рекламите си.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Преди час и аз си направих ГО в Алианц,работата е следната:
Преди няколко дни бащата си направи и той там
За неговата кола:
Ауди 80 1.8 плати 65 лева(цената не вкючва зелена карта)
За мойта бракма:
ФВ Голф 1.8 ми излезе 82 лева(пак без грийн картичка)>малко се разочаровах от това
причините да ми струва повече според застрахоателите са:
-че съм набор след 78
-че не съм женен
-че името ми не е фигурирало досега при тях(колата пак е била застрахована при тях,но от стария собсвеник)
-нещо интересно,което забрах е че собственика на кола с Разградска регистрация плаща по-малко от такъв с друга(един вид цените са префенциални за Разград и региона
Преди няколко дни бащата си направи и той там
За неговата кола:
Ауди 80 1.8 плати 65 лева(цената не вкючва зелена карта)
За мойта бракма:
ФВ Голф 1.8 ми излезе 82 лева(пак без грийн картичка)>малко се разочаровах от това

причините да ми струва повече според застрахоателите са:
-че съм набор след 78
-че не съм женен
-че името ми не е фигурирало досега при тях(колата пак е била застрахована при тях,но от стария собсвеник)
-нещо интересно,което забрах е че собственика на кола с Разградска регистрация плаща по-малко от такъв с друга(един вид цените са префенциални за Разград и региона

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
да!категориите са 3musura написа:santo_trafficante написа:за София град......Бургас,Варна,Пловдив важат тея цени!! за другите населени места е по евтино!
Колегата го е казал - в някой градове стават повече ПТП-та и застрахователите знаят за това
1.София град......Бургас,Варна,Пловдив
2.всички областни градове без тези от т.1 и т.3
3.областни градове Кърджали,Ловеч,Монтана,Разград,Смолян,Търговище,Ямбол както и селищата който не са областни градове.
цените за т.3. са най тънки
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
silent написа:Аз мисля да се пробвам в Алианц. Тази година ще ми е втора гражданска към тях и да чукна на дърво засега не съм имал ПТП та се надявам на сериозна отстъпка. Но да видим какво ще измислят. Ако се направят на интересни ще им бия шута.Някой има ли някакво инфо дали има някакви преференции за примерните им клиенти така както се мъчат да ни внушат от рекламите си.
За сега клиентите се делят само по възраст.А за статистика като на запад още е рано...Гледат в тавана и решават-тази година Плевен Русе и Разград ще са по-евтини догодина други

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
аз днес си направих ГО и каско в Армеец:
ГО-99лв.без зелена карта нея ми обясниха че била безплатна за Армеец когато решиш че искаш да патуваш можеш да си я вземеш от всеки един клон на Армеец,а ми дават 10% отстъпка за пълно автокаско и право на ползване в довервн сервиз ако цената на пълното каско за година е над 345лв.
П.П.Идеално за нас вдамата (аз и колата)
ГО-99лв.без зелена карта нея ми обясниха че била безплатна за Армеец когато решиш че искаш да патуваш можеш да си я вземеш от всеки един клон на Армеец,а ми дават 10% отстъпка за пълно автокаско и право на ползване в довервн сервиз ако цената на пълното каско за година е над 345лв.

П.П.Идеално за нас вдамата (аз и колата)

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
към ГО трябва да има сертификат за ЕУ който представлява това.в момента се дава с ГО. доста от фирмите не го дават
а като се сдобиеш с въпросната ГО от тази фирма получаваш едни много мили -35% намаление на авто каското
смятайте ги вие
ако някой има питане по въпроса на ЛС
и да поясня за плащането на щета.
при платено каско минаваш сутринта на оглед следобед парите на каса или по банков път.
ако е на вноски се приспада докато не се изплати каското.

а като се сдобиеш с въпросната ГО от тази фирма получаваш едни много мили -35% намаление на авто каското

смятайте ги вие

ако някой има питане по въпроса на ЛС
и да поясня за плащането на щета.
при платено каско минаваш сутринта на оглед следобед парите на каса или по банков път.
ако е на вноски се приспада докато не се изплати каското.
Последна промяна от santo_trafficante на Съб 16 дек 2006 14:11, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”