Проблем с разхода на газ
Проблем с разхода на газ
Здравейте колеги от 3 седмици ми се дигна разхода. Колата е голф 4 1,6 101 магарета с ГИ. Та на проблема зареждам 20 лева и изминавам 195 км придимно извънградско, 2ро зареждане пак за 20 лв. изминавам 145 км. и сега зареждам 20 лв и изминавам 100 км това е предимно извънградско. Бензиностанциите са Ром петрол, лукойл и топливо. При тези зареждания забелязах на новомера на газовата бутилка ми показва все едно съм заредил за 10 лв. Колата я гледа газаджия за течове - няма. И не знам, но има ли шанс като зареждам бутилката да се пълни само до едно ниво и после да спира, но останалите 10лв газ къде отиват ? Това почна да го прави сега от 3 седмици.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Проблем с разхода на газ
Скоро и на мен ми се случи подобно, до последно разхода ми беше добър,като винаги зареджам от лукойл но вчера заредих от дена обикновенна бензиностанция и за 10 лева минах 40км, дали това е заради голямата ми бутилка(60л) и неможе да дръпна газ'та, става въпрос за колата от профила с ГИ Ловато..
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
пускат първоначално въздух в бутилката и после почва да пълни газ.. Тия номера ги правят предимно на Еко!
Снощи отидох на Ром петрол и заредих за 20 лв и гледам нивомера си показва както трябва да е за 20 лв зареждане. Вече не знам има ли проблем или са ме прецаквали. Сега ще видя колко разход ще направи.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Много бензиностанции лъжат! Така взех на бащата колата, и в газовата бутилка имаше около 20 лева газ, а тя събира 35 литра, сложих още за 20 лева, и стрелката както си беше на половината, трябваше да отиде на макс, ама не, мръдна само малко напред. Като питах колонкаджията, ми каза "Нивомера ти е запекъл, и те лъже" но се оказа, че бензиностанцията лъже!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, на мен в бутилка 25 литра в която имаше газ ми заредиха още 28 литра! Представяте ли си!
Значи да не казвам до горе за да не ме заболи главата още колко ще побере ?
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Аз затова винаги зареждам при напълно празна бутилка и май нямам проблем. Винаги едно и също +/- 1л е. Това от OMV де, може и просто те да са най-честни.
- teosz
- Автомобил: VW Golf IV Variant
- Двигател: 1.9 TDI-ATD
Е не е като в 28 литрова да ви налеят 40 литра и след 70км да няма никой
Това ми беше един единичен случай със Златна газ

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
wemadeyou написа:пускат първоначално въздух в бутилката и после почва да пълни газ.. Тия номера ги правят предимно на Еко!
как става тоя номер колега и мога ли да го хвана ако му седя над главата
Колеги един тъп въпрос как да разбера колко литра ми е бутилката, мисля си че е или 30 или 40 литра ?
Колега вицове ли ни разправяш ? Гледам пишеш пари на зареждане ми то 20 лв е разтегливо понятие през последните 2 месеца от това ми стана смешно как хората зареждат пари и си викат много харчи.Пиши заредени литри и км.Сигорно ли е че свършва газта че може да е запушени филтрите (кога е сменяни последно?) ,и като падне налягането в бутилката да не минава достатъчно газ.Напълни и изрежи колата да видиш кога минава на бензин.А на нивомера в бутилката не вярваи.
Колата си прехвърля на градуси с ГИ е. Как ще е разтегливо понятие като съм казал в период от 3 седмици газта е поскъпнала с 10 стотинки сега ти е 15 литра, а преди поскъпването е 17 литра. Мисля че 3 литра не е кои знае каква разлика. Ако има запушен филтър колата нямам ли да прави магарии при вървежа? При последното зареждане нивомера си показа както трябва. Интересното е при другите 3 зареждания показваше все едно съм заредил за няма и 10 лева? Нивомера винаги ми е отчитал правилно.
Пада налягането на газта след изпарителя и тя прехвърля на бензи точно за газов инжекцион говоря ,и ти симислиш че е свършила газта и сипваш .На стрелката на бутилката не вярваи. За това я сръчкаи в обороти да видиш дали не прехвърля на бенз.Иначе пробваи за разход пълно празно , или диагностика за прецакана ламбда сонда. Ми то аз сипвах 20лв преди 10 години и ходех до морето ма сега много харчи и моита .Така че за да е коректно се пише л/км
Ми то аз разбирам кога ми свършва газта, защото колата почва да забива и не може да дигне над 2000 оборота. Спирам и гледам нивомера, че е на 0 (няма газ).
Върни се в “Автогазови уредби”