Та мисля да сменям двигателя на пасата (B5, 99та година) заради проблеми. Ще слагам същият двигател (като код). Обаче не съм наясно какво се прави с КАТ и какви документи ми трябват.
Разправяха, че щели да махат номера на двигателя от документите и да почват и тук да го броят за резервна част, ама има ли нещо което се е случило в тази насока? Чух, че има и че е станало тази година, но не откривам никъде писано. Пробвах и във форума с търсачката, ама пак не намерих.

Смяна на двигател, документи?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Смяна на двигател, документи?
не знам да има. В петък се регна Паста на малкия ми син. В големия талон си има написан номер на двигателя.
Гледам в софийски талони има Евро 3-4 , тука у нас сме изостанали с това.
Гледам в софийски талони има Евро 3-4 , тука у нас сме изостанали с това.
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Здравей, ако кода на двигателя е същия ти трябва договор за покупката на новия двигател, дори и не нотариално заверен със собственика и коипие на големия талон на автомобила от който е взет. Останалото си е стандартно, документи на твоя автомобил - голям, малък талон, гражданска, преглед и данък.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А ако го сваля от кола която е вкарана за части в България и няма български документи?
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Пробвай с документите с които е внесена, но обикновено те не стават за регистрация. Провери в съответния КАТ, където ще регистрираш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:А ако го сваля от кола която е вкарана за части в България и няма български документи?
При такъв случай ти трябват договор и фактура оригинал от там от където купуваш двигателя, декларация от вносител оригинал(в тази декларация вносителя декларира от къде и кога е купен двигателя, също и на коя дата е внесен в България, както и с какво е докаран), и накрая трябва да ти даде копие на фактурата от чужбина с която той е купил двигателя(хубаво е върху това копие да се сложи"вярно с оригинал" подпис и печат). Хубаво е двигателя да има номер защото напоследък се говори, че ако няма номер те пращат в Декра и после до някаква агенция, абе общо взето трудна процедура ако е без номер. Дано съм ти бил полезен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”