VW Golf 1.6 mi ABU 75 коня Помощ задържане на високи обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
avganeca
Автомобил: VW GOLF 1.6mi
Двигател: ABU

VW Golf 1.6 mi ABU 75 коня Помощ задържане на високи обороти

Мнениеот avganeca » Пон 26 авг 2013 22:17

Имам голф 3 1.6 mi ABU 75 коня с газова уредба заводска.Имам проблем с задържане на високи обороти,сутрин докато е студена колата като я запаля оборотите на свободна отиват на 1800-1900 и задържат се така докато колата не загрее до 90 градуса после падат и са си нормални 850 на газ и на бензин също е така. Сменял съм TPS-датчика,със цялото моно защото ми казаха че датчика един път ако се размести нямало наместване там бил заводско наместен,смених температурен датчик,стъпково моторче с ново не втора рака,смених и изпарителя на газовата и няма промяна сега започна и някой път да го прави и при загрят двигател да ги задържа ходих на ЕЛ-ком нищо не излиза всичко си е ок ,помагай те от какво можи да е ?

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: VW Golf 1.6 mi ABU 75 коня Помощ задържане на високи обо

Мнениеот cheatereye » Вто 27 авг 2013 4:41

Как е тампона под моното, здрав ли е ?! Огледай и съединението от въздушният филтър до моното, дали и то е здраво? Да не си крадва въздух от някъде това е идеята. Провери си също и вакумните маркучи :th_up

Потребителски аватар
wemadeyou
Автомобил: Vw Golf 3 1HX
Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp

Мнениеот wemadeyou » Вто 27 авг 2013 6:37

Колега скоростите в какво състояние са? Преди като карах абу скоростите бяха отишли (като вкараш 5та сама си се освобождава и минава на свободна), та тогава го правеше тва нещо, само, че при мен държеше 3000 об.

Потребителски аватар
avganeca

Мнениеот avganeca » Вто 27 авг 2013 14:41

Със скоростите нямам проблем и дано за напреден е така,за танпона на моното ми казаха че бил леко спукан и са го лепили предишния собственик със някакъв специален силикон и маи като гледам само него не съм сменял.Като цена ако може да ми кажете как вървят защото ми казаха че били няколко вида ? А за разглобяването май се маха моното и под него танпона се държи на четери шпилки ама като гледам на мой я няма от горе глави на шпилките ами само някакви работи като нитове можели тези шпилки да се завиват от долу на горе и ако е така къде да ги търся ?

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Вто 27 авг 2013 18:05

Аз съм с ABD(1,4 моно) идентични двигатели са, и аз го имам същият проблем, сменях температурни датчици 2-ти, имаше подобрение, но за кратко. Когато е студена и е на свободна оборотите отиват над 2000, като откача буксата на температурният датчик се нормализира веднага, не знам при теб дали е същото, решение все още не съм намерил, предполагам не съм попаднал на качествени датчици, въпреки, че единия беше люксембург за 50 и нещо лева. Ще се радвам да се похвалиш, че си го оправил!

Потребителски аватар
avganeca

Мнениеот avganeca » Вто 27 авг 2013 18:10

Ами ще видим като сменя и тампона на моното мисля че ще е от него !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”