Какво заслужава този "лекар"?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сори ама на мен ми се удържат здравни осигуровки,хич не ме е грижа колко е заплатата на лекаря,мойто задължение към тях се изпълнява всеки месец.той е дал клетва да се грижи за здравето на хората а не да се грижи за здравето им само ако му дават по 200лв.възползват се от това че хората в такова положение са притеснени и смучат като пиавици.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Ммм тук се е получило много сладко
хихи. Аз пак леко да се намеся в картинката. Добре всички нас, в този форум ни обединяват автомобилите, които караме, които обичаме и за които се грижим, извън това всеки си има собствена съдба... едни по-добра, други не чак толкова, всички знаем, че живота е несправедлив.
Ама искам да ви кажа, че живеем в държава в която ако нямаш пари си мистър никой, и лекарите и те като другите хора се стремят да си подобрят стандарта на живот, та според мен тяханта професия е достатъчно трудна, за да бъде добре платена... а не като някой катаджия да събират подаяния...........

Ама искам да ви кажа, че живеем в държава в която ако нямаш пари си мистър никой, и лекарите и те като другите хора се стремят да си подобрят стандарта на живот, та според мен тяханта професия е достатъчно трудна, за да бъде добре платена... а не като някой катаджия да събират подаяния...........
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Не всички се осигуряват на минимална работна заплата. Мен ме осигуряват на 600лв.,240лв. на месец са ме осигуровките и като отида на лекар пак ми се правят на луди. В България най-голямата пирамида се нарича "Здравна каса". Лекарите станаха търговци. Отивам в лек. кабинет и си купувам здраве на кило, само дето не издават касова бележка, пък и здравето им е МЕНТЕ. Нямам нищо против да им дават високи заплати, все пак са учили и то доста. Но да се подиграват с хората и тяхното здраве не бива. Не може едно 14г. дете да го изпишат с диагноза неизлечимо болен и да го пратят в къщи с няколко ампули морфин и да го оставят на произвола на съдбата. Не може също един министър на здравеопазването да се изказва пред медиите, че болните от рак са неизлечимо болни и няма смисъл държавата да ги осигурява и да им плаща лечението, те сами да си плащали. Все пак след някой и др. ден влизаме в Европа. Нали и за това ще почиваме на 02.01.2007г. Какви европийци ще бъдем ние с тия управници, не знам?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм благодарен на лекарите от Пирогов!! когато ми се е наложило да ползвам техните услуги не съм имал никакъв проблем!за мен там са едни от най добрите спецялисти! лятото ми правиха една операция.получих внимание и грижи през дните който бях там.пари не са ми искали!!! но и да ми бяха пойскали щях да дам без да мрънкям и да се оплаквам!защото на частно е доста по скъпо от 200лв!!
това е мое мнение и никой не е длъжен да се ангажира с него

това е мое мнение и никой не е длъжен да се ангажира с него

Snejoky, не че се заяждам ама ако още несте разбрали и здравето е стока и то МНОГО-СКЪПО ПЛАТЕНА. Като отидеш на зъболекар си плащаш лечението макар че си осигурен нали?
Сега сме добре все още има кадърни лекари в България а след нова година дупе да ни е яко. Всеки който знае и може ще се издуха в чужбина пак тогава да видим кво ще се оплакваме
Относно това:
съм напълно съгласен с теб
Сега сме добре все още има кадърни лекари в България а след нова година дупе да ни е яко. Всеки който знае и може ще се издуха в чужбина пак тогава да видим кво ще се оплакваме

Относно това:
Snejoky написа: В България най-голямата пирамида се нарича "Здравна каса". Нямам нищо против да им дават високи заплати, все пак са учили и то доста. Но да се подиграват с хората и тяхното здраве не бива. Не може едно 14г. дете да го изпишат с диагноза неизлечимо болен и да го пратят в къщи с няколко ампули морфин и да го оставят на произвола на съдбата. Не може също един министър на здравеопазването да се изказва пред медиите, че болните от рак са неизлечимо болни и няма смисъл държавата да ги осигурява и да им плаща лечението, те сами да си плащали. Все пак след някой и др. ден влизаме в Европа. Нали и за това ще почиваме на 02.01.2007г. Какви европийци ще бъдем ние с тия управници, не знам?
съм напълно съгласен с теб
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leavon написа:Гледам всички цитират Хипократовата клетва. Някой да знае какво пише в нея??
все пак всички разполагат с интернет
http://www.med.primasoft.bg/medinterest ... l_oath.htm
ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА написа:В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.
На учителя, който ме е учил да лекувам ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.
Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината, като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.
Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.
Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.
Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само, за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.
Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.
Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.
Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
ЗАКЛЕХ СЕ!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Нали имаме закони? Как така за всички ще важат, а за лекарите не?!? Щото било несправедливо?!? Като са ниско платени - дай да направиме законно да взимат подкупи?!?
А и учителите. И полицаите. И останалите държавни служители!
В никакъв случай не искам да обиждам лекарите, защото много са ми помогнали и съм попадал и то главно на много читави хора, но да ти искат подкуп - това не мога да го приема! Като им е малка заплатата - да търсят друга реализация! Аз също плащам ОГРОМНА сума за здравно осигуряване всеки месец!
Ами според мен не е справедливо аз да се осигурявам на максималния определен от закона осигурителен доход, а като се разболея 1 път на 2 години да няма кой да ми обърне внимание, щото има опашка от 25 човека пред кабинета на личния ми лекар! И пак си отидох в частна клиника и си платих като поп. Но ми беше лошо и не можех да чакам!
Според мен всеки трябва да може сам да прави своя избор в коя болница ще се лекува и вноските му да зависят от качеството на обслужване в избраната болница!

В никакъв случай не искам да обиждам лекарите, защото много са ми помогнали и съм попадал и то главно на много читави хора, но да ти искат подкуп - това не мога да го приема! Като им е малка заплатата - да търсят друга реализация! Аз също плащам ОГРОМНА сума за здравно осигуряване всеки месец!
Ами според мен не е справедливо аз да се осигурявам на максималния определен от закона осигурителен доход, а като се разболея 1 път на 2 години да няма кой да ми обърне внимание, щото има опашка от 25 човека пред кабинета на личния ми лекар! И пак си отидох в частна клиника и си платих като поп. Но ми беше лошо и не можех да чакам!
Според мен всеки трябва да може сам да прави своя избор в коя болница ще се лекува и вноските му да зависят от качеството на обслужване в избраната болница!
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа: .... Като им е малка заплатата - да търсят друга реализация! ...
Искам да попитам всички, които мислят по този начин - значи лекарите учат 6 години и после още 4 за да вземат специалност. И според вас трябвай ей така с лека ръка да сложат кръст на целия този труд и какво да станат? Продавачи на вестници или какво? Не че ги опрадвавам тия, дето взимат подкупи, но не може след целия този ЗОР и след отговорността, която носят да вземат някакви си мизерни 250-300-400 лева на месец !!! Ай сиктир бе, я погледнете какви са доходите на лекарите в белите държави и на какво стъпало на социалната стълбица се намират !!! Подобна е работата и с учителите! ПОЗОР !!!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Miki написа:Vlad777 написа: .... Като им е малка заплатата - да търсят друга реализация! ...
Искам да попитам всички, които мислят по този начин - значи лекарите учат 6 години и после още 4 за да вземат специалност. И според вас трябвай ей така с лека ръка да сложат кръст на целия този труд и какво да станат? Продавачи на вестници или какво? Не че ги опрадвавам тия, дето взимат подкупи, но не може след целия този ЗОР и след отговорността, която носят да вземат някакви си мизерни 250-300-400 лева на месец !!! Ай сиктир бе, я погледнете какви са доходите на лекарите в белите държави и на какво стъпало на социалната стълбица се намират !!! Подобна е работата и с учителите! ПОЗОР !!!
Съгласен съм с теб. ама много.
А момчета вие май ги бърката понятията, подкуп и заплата а? Подкуп се плаща на някой за да не си свърши работата, не за да си я свърши!
Аз в болница съм влизал няколко пъти, един от които по спешност, пари никой не ми поиска!!! Следващия път(същата болница, същия лекар), когато не беше по спешност ми казаха, тази операция струва 1000 лв. ако искаш ок, ако не трябва да изчакаш, аз исках да им дам повече, като се има в предвид какво направиха... та не изпитвам никакви лоши чуства към човека, който я направи и взе парите, благодарен съм и до ден днешен, за това което направи. Та идеята е че скапаните държавници са определили да му платят 50 лв. да речем, за тази работа и да си купят БМВ (с нашите пари), с което да си возят безценните гъзове, е сърдете се после на лекарите...........
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:...
Нали се сещаш, че въпросът беше риторичен!
Хипократовата клетва е по-скоро акт на дългогодишна традиция отколкото жизнено кредо. Просто изискванията, които се поставят към лекарите в днешно време, нямат нищо общо с нея!
От друга страна, никой лекар на държавна работа няма право да иска допълнително заплащане за труда си! Ако не му харесва държавното заплащане - излиза на частна практика и взима каквото си поиска! Ако пациентът е доволен от работата на лекаря, нищо не пречи да го възнагради както намери за добре, но тогава и двете страни са доволни и няма оплаквания!
Във всяка професия има "черни овце", но заради тях не можем да лепнем етикета на цялата професия! Лекарите не биха си поискали, ако бяха сигурни, че няма кой да им даде! Но и много често се злоупотребява с неинформираността на хората! А хората нямат все още навика активно да се информират за права и задължения и все някой друг им е виновен!
Много дълго стана...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”