хард диск SATA seagate проблем...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: хард диск SATA seagate проблем...

Мнениеот milmar » Вто 06 авг 2013 10:37

Е, защото предният ти пост ми прозвуча така "имам домашно PC на което всеки месец слагам нов HDD" ...
То и ако ъплоудваш 1TB торенти пак ще си отиде доста бързо :smile .

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 08 авг 2013 15:47

Matematiks написа:Имам много рийд/райт операции поради факта , че има много виртуални машини на него ...

Ми то ненапразно има хардове за домашно ползване и такива за сървъри, като и респективно последните струват неколкократно повече от домашните. Не знам кво се чудиш. Виж, вече ако си взел сървърна тошиба...просто смени диска. За такова натоварване само оригинални Dell, HP, IBM в зависимост от сървъра. Можеш и със някакъв Seagate да минеш, ма пак ще е компромис.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 28 авг 2013 10:11

xploda написа:
Matematiks написа:Имам много рийд/райт операции поради факта , че има много виртуални машини на него ...

Ми то ненапразно има хардове за домашно ползване и такива за сървъри, като и респективно последните струват неколкократно повече от домашните. Не знам кво се чудиш. Виж, вече ако си взел сървърна тошиба...просто смени диска. За такова натоварване само оригинални Dell, HP, IBM в зависимост от сървъра. Можеш и със някакъв Seagate да минеш, ма пак ще е компромис.

Сървърна Тошиба? Оригинални Dell, HP, IBM?
По-скоро SSD, за съжаление още с малки обеми и скъпи.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 28 авг 2013 10:35

Gal написа:Сървърна Тошиба? Оригинални Dell, HP, IBM?

Да, кво се чудиш?

Gal написа:По-скоро SSD, за съжаление още с малки обеми и скъпи.

SSD на сървър??? ....особено пък с неговите изисквания т.е. за вирутализация???? Дооооообре каки :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 28 авг 2013 10:43

xploda написа:

Да, кво се чудиш?

SSD на сървър??? ....особено пък с неговите изисквания т.е. за вирутализация???? Дооооообре каки :mhihi :mhihi :mhihi

Първо чети, после пиши! Да, SSD на сървър! :exclaim За виртуализация също си има едни специални продукти, дето нямат нищо общо с това, за което си мислиш. Не се чудя, пишеш глупости-но и за това прочети!

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 28 авг 2013 12:26

Gal написа:
xploda написа:

Да, кво се чудиш?

Първо чети, после пиши! Да, SSD на сървър! :exclaim За виртуализация също си има едни специални продукти, дето нямат нищо общо с това, за което си мислиш. Не се чудя, пишеш глупости-но и за това прочети!

Само с четене не става каки, требе и да го правиш, да добиеш опит. Щото квото ти го казвам тука е все от опит, не от четене. SSD диск няма място в сървър, освен, ако няма да е за ОС и то пак ще е с хиляда изключения, компромиси и т.н. и общо взето 1 на милион. Нищо vital, като апликейшъни, БД-та, бекъпи и пр. не се съхранява на SSD-та каки. Не се е съхранявало и няма и да се съхранява...в смисъл никога няма да се съхранява. Защо ли? Тъй, като явно много обичаш да четеш ще те оставя сама да потърсиш и да си отговориш на въпроса. Ако не можеш питай някой главен интегратор на сторидж или виртуализационни решения от VMware, Microsoft, Paraflow например да ти обясни за какво става дума. Така де, като не си го правила поне се осведоми преди да бълваш глупости и подвеждаш хората.
Иначе изкарай 1000лв. на масата и ще ти докарам, където кажеш в София нови, неразопаковани сървърни дискове на всички производители, които съм цитирал в предното мнение.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 28 авг 2013 12:44

Offtopic, сори:
"More than 200 companies have manufactured HDDs over time. But consolidations have concentrated production into just three manufacturers today: Western Digital, Seagate, and Toshiba."

Справка: http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_disk_drive#Manufacturers_and_sales

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 28 авг 2013 13:17

xploda написа:...

Когато "кака ти" е пипала сървъри, ти не си знаел *бе ли ти се, пикае ли ти се, ше ме прощават околните. Чети повече, че не ще само ядене и с теслата. :icon_lol

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 28 авг 2013 13:36

Gal написа:Когато "кака ти" е пипала сървъри, ти не си знаел *бе ли ти се, пикае ли ти се

Tва на жените се казва по принцип, за мъжете е друго :mhihi Ненапразно ти викам каки :mhihi

Geimara
Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG

Мнениеот Geimara » Сря 28 авг 2013 13:49

Тук са интересни бисерите, да се абонирам.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 28 авг 2013 13:54

xploda написа:
Gal написа:Когато "кака ти" е пипала сървъри, ти не си знаел *бе ли ти се, пикае ли ти се

Tва на жените се казва по принцип, за мъжете е друго :mhihi Ненапразно ти викам каки :mhihi

Що ли така не ми е хитроумно и забавно? Нямам намерение да меря каквото и да било, нито да поправям някого, нито да му отварям очите, особено когато не поема. За последно-чети повече, даже и етикети!

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 28 авг 2013 14:24

Gal написа:Що ли така не ми е хитроумно и забавно?

Идея си нямам каки :mhihi

Gal написа:Нямам намерение да меря каквото и да било, нито да поправям някого, нито да му отварям очите, особено когато не поема.

Same here, same here :mhihi

Gal написа:За последно-чети повече, даже и етикети!

Доооообре каки, ще му кажа :mhihi

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Сря 28 авг 2013 15:05

Като сме на тази тема имам следния проблем с "Lenovo" модел Т61. Тръгва. По светодиодите си личи, че чете от диска, но екран няма. В сервиза ми казаха прегрята видеокарта. Опитали два-три пъти да нагреят ( каквото и да значи това) тръгнала за малко и отказала съвсем. Та въпроса ми е това означава ли ново дъно?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 28 авг 2013 15:11

То това въобще не е по темата, но... да - ново дъно значи, щом не са успели с нагряване (ако е читав сервиза де). Хубавото е, че за тези модели сигурно ще има избор откъде да се вземе втора ръка дъно, ако не ти се дават пари за ново (мисля, че не си заслужава при цена на старо около 350 лв за работещ лаптоп).

Бърза справка в ebay за да си горе-долу в час - най-евтините са към 49 лири + известна цена за доставка = 150 лв... Но трябва да се види конкретно твоят модел какъв е.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 28 авг 2013 16:42

pecata12310 написа:Като сме на тази тема имам следния проблем с "Lenovo" модел Т61. Тръгва. По светодиодите си личи, че чете от диска, но екран няма. В сервиза ми казаха прегрята видеокарта. Опитали два-три пъти да нагреят ( каквото и да значи това) тръгнала за малко и отказала съвсем. Та въпроса ми е това означава ли ново дъно?

Ако случайно чипа на видеото е останал читав, може да се реболва, но не виждам смисъл от инвестиция за процедурата за стар лаптоп, дали ще има успех, може да се разбере, след като се пробва. Ако има упех, ще ти дадат няколко месеца гаранция, след което може пак да умре по същия начин. "Ново" (употребявано) дъно, дори да намериш, няма да е под 80лв, което също е неоправдана инвестиция за мен.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”