VW`VENTO написа:Здравейте.От няколко дена имам и аз проблем с климатроника.Компресора и перките не се включват изобщо. Ходих при майстор на климатици и каза че имам достатъчно фреон и налягане.Един от бушоните, който стои над акумулатора беше нагорял,но го оправих и пак нетръгва.Вътре като пусна климатроника мига десетина пъти преди да тръгне и разбрах,че това е сигнализация за грешки в климатроника.Влязох в менюто и ми откри: 318 air conditioner pressure switch. 4FA- recirculation flap servo moto
Пробвах да ги изтрия,но след това пак ми се показват.Къде може да е проблема за да нетръгва компресора?Ще съм благодарен ако някой ми помогне,понеже в нашия град доколкото знам нямаме майстори на автоклиматици
Важното в случаят е 318 air conditioner pressure switch, което се превежда ето така:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00792Вдигни капака и провери дали буксата на преустата е закачена. Търсим следният датчик:

Местоположението му е от дясно в близост до бомбето на амортисьора, завит е на самата тръбичка на климатичната инсталация.
Може и да е заминал самият датчик. Ако наистина е той струва около 40-50 лв.