Всмукателен колектор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
chokov
Автомобил:
Двигател:

Всмукателен колектор

Мнениеот chokov » Пон 26 авг 2013 21:25

Здравейте колеги. :smile Имам доста често срещан проблем при двигателите като моя, а именно карба. Става въпрос за 1.6ез. Не иска да работи както трябва. Разбрах от приятел как мога да реша проблема, а именно с премахването му и слагане на всмукателен колектор от инджекцион на който дюзите са на главата (от стари GTI). Така колата ще остане само на газ (мен не ме бърка). Питането ми е от кой модел мотор пасва колектора (по-специално захвата му към главата)? Приятелят ми казва, че от Голф 1.8DX става, но аз да си питам все пак?

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Re: Всмукателен колектор

Мнениеот renault_19 » Вто 27 авг 2013 8:09

Колега концепцията ти нещо куца.Какво ти пречи колектора на работата на газ?Какви са проблемите на колата също?
Ако няма да караш на бензин,предполагам и не караш в момента карбуратора ти е заминал доволно, но на газ от него ти трябва смукача и дросела.Нещо ако смуче въздух от тампона под карбуратора може да ти бърка работата на мотора друго не виждам.Какво може да постигнеш със смяната на колекторите не знам.Търси проблема на друго място.

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Вто 27 авг 2013 19:15

Ами именно и аз се чудя. Просто така ми казаха , че би било по-добре. Да си се ползва колектор с дросел, плочка за газ и готово, вместо тоя карб. Да имам някакви проблеми, смукача не работи коректно, разни вакууми дето не се знае кой от къде е и така. Празен ход няма, трябва да карам като дрифтаджия, че да не гасна по светофарите Мъчил съм какви ли не варианти да ги докарам ама не ще. Или гасне колата или държи много високи. Също при смачкване на педала до долу и си остава в натиснато положение. Нещо куца в тая машинка, за това си мислех, че е най добре да го премахна. Просто е стар и захабен и ми се ще да позакърпя нещата до купуването на друга кола. :smile

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 27 авг 2013 20:31

Не се вкарвай във филми със смяна на колектор.Карбуратора дори грам да не работи на бензин на газ нямам какво да не работи толкова.Вакумите му играят роля примерно ако има автоматичен смукач.Ако е популярния в тези голфове pierburg 2e2( и аз самия имам кола с такъв) смукача наистина е капризен и вече след толкова години е трудно да се нагоди да работи правилно.
Педала щом ти остава до долу значи нещо ти засяда жилото някъде или не връща лостчето на дросела, виж да го почистиш и смажеш.Под карбуратора има един гумен тампон,сигурно е стар и смуче въздух от него, може това да ти бърка празния ход.За смукача може да се измислят много варянти,ако е автоматичен може да иска само регулиране.Ако е 2е2 карба от ляво има един шестограм,с който се регулира хода на буталцето което избутва термо ампулата може да се измислят накакви константни 1000 и малко оборота,които на загрял мотор са много ,но на студен ще ти е ок.Това като закърпване на положението до нова кола.Има варянти с монтирането на карбуратор от лада с ръчен смукач.За газ никакви ядове пак няма да имаш.

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Вто 27 авг 2013 20:56

Мислех за карб от лада, даже имам един от Самара - ДААЗ някакъв от мотор 1500куб. Дали ще се получи нещо с карба от ладата, защото като се замисля лесно мога да го сложа, но ще трябва да си прекарам жило за ръчния смукач. Има ли нещо по специфично при смяната освен да се измисли захват към колектора на VW? Жила за газта и смукача ще напасна някак, ама някакви вакууми и такива работи има ли по ладовия?

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Сря 28 авг 2013 8:39

Колега има такива изпълнения с карбуратори от лада и работят.Не съм праил такова нещо и като цяло не съм спецялист.Разбирам до толкото доколкото съм се мъчил с моята кола.Преподлагам ако измислиш как да го закрепиш на колектора,филтърна кутия и да прекараш някъде жило на смукач в купето ще стане.Газта ще се нагоди жилото също.Вакуми дори да има те са си за образуването на бензиновата смес не те бъркат според мен.
Вижте с някой стар лададжия от твоя край да седнете и ще го нагласите.Дори пробвайте пак първо с твоя, свалете го, напръскайте го с някакъв спрей да се почисти или нещо нафта,коресилин може да не е безнадежно положението.Огледай тампона под него да не е напукан да смуче въздух.Може и да се понагласи не много трудно.
Успех :th_up

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Сря 28 авг 2013 19:58

Ок, колега. Ще се посъветвам с някой дето повече разбира и да видим какво ще каже. Благодаря все пак. :smile
Тъй като имам проблем с датчика на хол, мисля да сменя цялото делко. Имате ли представа дали от 1.6PN ще пасне на 1.6EZ. Или да търся от друга?

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Чет 29 авг 2013 8:30

Аз бях търсил делко за ез преди няколко години и си спомням че по моргите ми разправяха "а те за всички 1.6 са еднакви". И каквото ми дадоха стана и работи.Тук гледам че сякаш наистина са еднакви http://www.doppel-wobber.de/forum/Information_90_VW-Golf-Motoren.html ,реда на който пише Zündanlage май се отнася за делкото точно.
Иначе разликата между трите 1.6 на голф 2 мисля че между ез и rf беше че втория е с катализатор.pn май беше с друг карбуратор и всмукателен колектор.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”