Здравейте,
От зимата се чудя дали съм горд или по-скоро нещастен собственик на новия Passat 7. Двигателят ми е най-малкия 1.6ТДИ, поради това, че пътувам много и искам колата ми да е икономична. От Януари 2013 до днес 28.08.2013 колата от 10КМ вече е почти на 49 000КМ. Да обаче, когато беше на 3000КМ, когато си пътувах по магистрала Хемус, към Варна, се случи нещо странно. Карах с не повече от 140KM/h, когато колата почна да придърпва. Отбих в аварийната лента, оставих я да поработи, но цялата кола трепереше и едвам държеше обороти. Изгасих я, запалих я отново и нямаше проблеми. Притесних от този проблем и веднага отидох във VW Варна, от където пък я прегледаха и ми казаха, че няма нищо нередно и не са срещали такъв проблем и все пак ако има нещо да им се обадя. След това на около 10-12000КМ пък видях, че антифриза ми е под минимума и пак ходих да ми доливат, но само ми повдигат рамене и нищо повече, засега няма други проблеми. Какво е вашето мнение ? Искам само да изтъкна, че колата е обслужване ВИНАГИ на време с най-висококачествени масла и филтри във сервиз на VW в София предимно. Правена е препоръчителната от VW разработка на двигателя и въобще нямам идея какво се случва!
Passat 7 1.6TDI common rail - проблем
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Passat 7 1.6TDI common rail - проблем
карай не се пристеснявай. На мой познат корейска много известна марка чисто нова кола след 80км му светна маслото- беше под минимума,според мен това не са неща за притеснение 

Проблема знаеш ли какъв е колега..проблема не е в теб,нито в маслата,нито в майсторите..проблема е Пасат 7...а не Пасат 3..ако ме разбираш,извинявай за офф-топика..
-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
За антифриза не се притеснявай,аз карам 3-ти Супърб(от чисто нови)и от начало винаги съм доливал.
Сегашния е на 30к близо и съм доливал 2 пъти,а и с предишните беше така,ще спре по някое време...
Сегашния е на 30к близо и съм доливал 2 пъти,а и с предишните беше така,ще спре по някое време...
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Че къде отива тоя антифриз :D. Един приятел с Фиеста три пъти долива антифриз и накрая спря да тече. Аз я гледах той всяка сутрин я гледа на майстори я кара и всеки вдига раменете.
. Коли и жени ходи ги разбери :D.

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
голяма кола за дълги пътувания с 1.6 дизел? смела покупка.
на колко оборота е пасата при 140 км?
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Petrolhead написа:голяма кола за дълги пътувания с 1.6 дизел? смела покупка.
Ако е с 7ДСГ не са много оборотите. Карах тоуран с тоя мотор и няма проблем, 140 са при 2500 макс. 190 си ги държеше при 3700 пак без проблем.
Айде малко офф топик и от мене... карай си колега колата до като тотално спре, тогава по-лесно ще намерят проблема. Те първа предстои да разберем какви са болежките на CR на VW
Тука основно сме с помпа-дюза
Не са много колегите с новите CR двигатели
За жалост...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Кутията ми е ръчна 6 степенна на 180 км съм на 2900 оборота на 140 не съм гледал, но предполагам около 2000.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Към 30 000км сме направили на 1,6тди в октавия - няма никакви отклонения в течностите. Лошото е че подобни видимо механични проблеми не записват грешки и си караш колата докато наистина не спре. И стискаш палци още да е в гаранция тогава. 
Ръчната 5 степенна кутия в Октавия 1,6tdi - 2550rpm

Ръчната 5 степенна кутия в Октавия 1,6tdi - 2550rpm

-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Към 30 000км сме направили на 1,6тди в октавия - няма никакви отклонения в течностите. Лошото е че подобни видимо механични проблеми не записват грешки и си караш колата докато наистина не спре. И стискаш палци още да е в гаранция тогава.
На мен обикновено като ми изтече гаранцията сменям колата, но след тези проблеми доста ще помисля преди отново да се спра на VW. До сега не ми се беше случвало кола на 3000КМ да ми прави проблеми.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Off: Аз си мислех че най-малките двигатели ги взимат хора дето карат малко и то предимно градско а то какво се оказа ?? Определено ако пътувам много и то на дълъг път бих взел по-голям двигател като разхода на дълго е почти същия само дето на мотора му е много по-леко 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Off: Аз си мислех че най-малките двигатели ги взимат хора дето карат малко и то предимно градско а то какво се оказа ?? Определено ако пътувам много и то на дълъг път бих взел по-голям двигател като разхода на дълго е почти същия само дето на мотора му е много по-леко
Тази тенденция отдавна не е валидна...
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
jrc2 написа:Проблема знаеш ли какъв е колега..проблема не е в теб,нито в маслата,нито в майсторите..проблема е Пасат 7...а не Пасат 3..ако ме разбираш,извинявай за офф-топика..
Ами освен всички да започнем да караме гробници на по 25 години...
Извинявам се, ама се ядосвам на такива изказвания - съгласен съм, че вече не сме в златната ера на автомобилостроенето, ама това не значи, че трябва да спираме да си купуваме нови коли?
А иначе, какво му е на 1.6 tdi? Той е 104 коня все пак, предостатъчни са за нормално каране... 1.9 tdi 105 коня да не би да му е трудно на пасат? Да не говорим, че с модерните скоростни кутии, които слагат в момента далеч не можем да говорим за "тормоз" на двигателя...
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Двигателя 1.6 е чудесен и се справя както казва колегата с новите кутий доста добре, дори с тежкото купе на тоурана. Аз също карам стара кола, но да се говори че старите коли са по добри е глупост. Новото си е ново и това е.Карал съм и 1.9ПД с 6ДСГ и там положението е подобно както при 1.6КР т.е не вдига големи обороти до към 140 поне.
Върни се в “Дизелови агрегати”