Голф 4 - проблем с газов инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Голф 4 - проблем с газов инжекцион

Мнениеот agumba » Чет 29 авг 2013 12:47

Имам въпрос към аудиторията, реших първо тука да питам, преди да ходя при тоя или оня специалист!

Тъй като отскоро съм с голф 4, 1.6 СР, както и изобщо съм с кола пълна инжекция, все още не съм и свикнал на определени шумове по двигател, и другите и мурафети. В случая се касае обаче за газовия и инжекцион, доколкото разбрах, марката му е Тартарини. Прехвърлянето на газ го прави точно, но ме безпокои това, че при спряно положение, светофар, стоп, и т.н., тръгването става сякаш с 2-3 секундно забавяне, сякаш се чуди, дали да тръгва или не! И тръгва бавно в тия секунди, и след това вече се оправя, и наема с пълна мощност! Дали това е нормално за инжекционите? Или има проблем, и какъв може да е, трябва ли непременно да се ходи на специалист? Щото, при моното такова нещо нямаше, затова и питам сега!

И един малко по-страничен въпрос! Гледам, че има добавки за слагане в бензина, за почистване на инжекторите! Има ли нещо подобно и за газовите инжектори, щото пък, не ми побира акъла, как ще се сложат в газта, ако има такива? Или пък газовите инжектори се чистят по друг начин, какъв?

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: Голф 4 - проблем с газов инжекцион

Мнениеот niki1_j » Чет 29 авг 2013 17:05

Така. Добре дошъл в сектата и много безаварийни с Голфчето.

Относно поведението. Ако колата е с елетронна газ (без жило на газта) се наблюдава един такъв момент с лек лаг при подаване на газ. Ако това обаче не е така, може да тестваш дали поведението е идентично на газ и на бензин. Почтни съм сигурен, че в това се крие 'проблемът' ти.

Относно газовите инжектори - няма добавки за тях. Свалят се, чисти се рейката и след това се калибирира хода на буталцето. След това задължително настройка на ГИ.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Чет 29 авг 2013 19:23

niki1_j написа:Така. Добре дошъл в сектата и много безаварийни с Голфчето.

Относно поведението. Ако колата е с елетронна газ (без жило на газта) се наблюдава един такъв момент с лек лаг при подаване на газ. Ако това обаче не е така, може да тестваш дали поведението е идентично на газ и на бензин. Почтни съм сигурен, че в това се крие 'проблемът' ти.

Относно газовите инжектори - няма добавки за тях. Свалят се, чисти се рейката и след това се калибирира хода на буталцето. След това задължително настройка на ГИ.

Непременно ще видя и питам, с какво подаване на газта съм! Но ако все пак, има разлика между това нещо на бензин и газ, какво да правя, на чистене на инжекторите ли да вървя?

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Чет 29 авг 2013 19:36

Почти съм сигурен на 100%, че не си с елект. газ.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Чет 29 авг 2013 20:29

alex_7656 написа:Почти съм сигурен на 100%, че не си с елект. газ.

Електронно или електрическо? Понеже, забелязвам и друго, което го нямаше при вентото - най-вече, при маневра на заден ход, когато не подавам равномерно газ, педалът на газта си потъва сам, сякаш колата сама си подава газ! Това на какво се дължи?

Vencaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencaka » Вто 25 фев 2014 8:31

Здравейте , и аз сам с голф 1,6 ср взех го преди 2 седмици и сам с тартарини ,но на ниските обороти не е мн добре , на свободна оборотите играят от време на време 100 оборота и после се успокоява , и се усеща 4е придърпва от какво може да е .... носих я на един майстор тои вика картата на компа на ГИ е празна и трябало да се попълни , но той не знаел как точно .... някой ако може да ми помогне ... благодаря :))) иначе на безнин е огън ;)

Върни се в “Автогазови уредби”