Привет на всички колеги,реших и аз да си покажа ретро количката с която се позанимавах доста време и все има нови неща които искам да направя хахаха.В началото беше 1.6 чист дизел и си мислех само окачване и джанти,но в последствие се оказа че не мога да имам обикновено голфче и се започна...смених 3-4 комплекта 17 цолови джанти докато мирясам...с тия валяци 16 цолови "Brock" B6 9J Et15 4бр.

...Още докато бях със 17-ките сложих -40мм спортни пружини и амортисьори газ+масло "Monroe"-Reflex...но естествено не ми хареса височоната исках по-ниско,за целта си потърсих и си намерих "Coilovers"-"Raceland",и така се стигна до огъване и издуване на калниците.Взех си и хидравлична рейка с помпа...че тия валяци с комбинация с малък волан не ми се отразиха на добре.Смених и няколко вида накрайници на изпускателната с-ма...докато мирясам с 2бр накрайника от гърне "Remus" на ф100 всеки.Които заспаха на вече новата ми генерация на ф60 за новия мотор от пасат 1.6тд с код "SB" на мотора или мощните 82кс

,преди да го сложа му смених основни,биелни лагери,сегменти,главата е с нови клапани и водачи,сложих си и нов к-т съединител с притискател и маховик на 210 мм,дадох дюзите да ги изчистят,както и гнп-то да се ревизира,турбото мислех за по голямо от ккк14,но в крайна сметка дадох да му сменят всичко вътре и си го монтирах.Някаде из времето може да лепна нещо по големичко.Взех си и спирачни дискове "Brembo" Max на 256 мм със супорти и апарати от Голф гти,както и заден мост със дискове който още не съм монтирал.Сложих и накладки "Ferrodo" Racing отпред.От към интериор си изнамерих рекаро салон от голф 2....като цяло много запазен само шофйорската седалка е прокасана,но вече съм си намерил много запазен салон с кори и табло от Golf 2 G60 Rallye.Сложих си и километраж със обортомер,смених и 2-3 волана докато се спрях на "Raid"-300 mm,търся си "Momo"-280 mm(някой ако има да го дава насам).От вън сложих широкия нож и маска без емблема,класическите стопове черно червена хела(още не сам ги лакирал),и си купих нови фарове на които вградих лупи от бмв е36,като си свалих габаритите в мигачите.Взех си и кристални мигачи за отстрани и за отпред,но предните са за широка броня и ще ги вграждам в тясната за да стане уникално.Общо взето това е из времето ще има още промени от към двигателя...след като го разработя мисля да го думна на 1.2 бууст и да му пусна малко повече нафтичка.Закупих си и предна и задна разпънка...задната стана предната иска преправяне.Сложих си амортисьори на предния капак,и най-новото са уредите "VDO" от ауди купе(който се чудя как да вържа)
Следва монтиране на челен кулер и алуминиеви турбо пътища и много черни облаци по пътя
Ето и доста снимки от процеса на освежаване...