Passat 7 1.6TDI common rail - проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 7 1.6TDI common rail - проблем
Ами като цяло, засега колата не ми е бръкнала в джоба, направи ми няколко номера, но както казах - не ми бръкна в джоба. Колкото до двигателя, рядко карам с 90, но съм пробвал при 90км на 6та скорост и климатик ми гори по 4.0-4.1 (според борд компютъра), а според каталога трябва да ми гори 3,6 (3,8). Но колкото и да го настъпвам трудно да ми качи разхода над 7-7.5, докато при големия двигател далеч не е така, а аз точно това не искам да се случва. Аз лично предпочитам малкия двигател за дълго разстояние, все пак не караме жигули като едно време. Така де, никой ли не му хрумна от какво може да е странния проблем със придърпването, който описах в първия ми пост ?
- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
По темата Елементарно Уотсън.
След като казваш , че в сервиза казват няма проблем. Извода е ЛОШО ГОРИВО. Навремето като излезе помпа дюзата един приятел взе да зарежда от туби и страшен филм придърпване около 2000-2500 оборота. Почна се какво ли не и накрая ХУБАВА нафта и добавки около 2000км и колата се оправи. И вече колко години той , а и аз де зареждаме само от известни бензиностанции . То и там има боза ала контрол има някакъв . Колега за мен е ЛОШО ГОРИВО.
След като казваш , че в сервиза казват няма проблем. Извода е ЛОШО ГОРИВО. Навремето като излезе помпа дюзата един приятел взе да зарежда от туби и страшен филм придърпване около 2000-2500 оборота. Почна се какво ли не и накрая ХУБАВА нафта и добавки около 2000км и колата се оправи. И вече колко години той , а и аз де зареждаме само от известни бензиностанции . То и там има боза ала контрол има някакъв . Колега за мен е ЛОШО ГОРИВО.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ATD написа:По темата Елементарно Уотсън.
Ами колега, зареждам си колата само на Лукойл, дори като ми я зареждат понякога си нося и туба 10 литра и ми сипват и там нафта аз като се прибера си я досипвам в колата, защото като ми сипват на място на бензиностанцията нафтата много се пени и трябва да се чака доста време докато се махне пяната, та за по-бързо ми пълнят тубата и доливам пред нас, като пяната е спаднала. Като гледам нафтата в тубата е много хубава и бистра не знам... Вие от къде зареждате, от коя нафта сте доволни ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ей какво го почнахте човека, слаб му бил двигателя. Какво като е 1.6 хората са си го изчислили, след пет години ще има сигурно пасат 1.0 105 коня и пак ще се движи.
Човека като ще кара колата докато има гаранция за какво да се набутва с голям мотор.
Те италянците хубаво си правят,купува колата само гориво няколко години докато се разпадне и това е.Като няма да я караш цял живот какво ти пука...
Човека като ще кара колата докато има гаранция за какво да се набутва с голям мотор.
Те италянците хубаво си правят,купува колата само гориво няколко години докато се разпадне и това е.Като няма да я караш цял живот какво ти пука...
-
- Автомобил: vw passat B8
- Двигател: 2015
Здравей колега и аз имам същия двигател на vw jetta. Собственик съм на колата от малко повече от месец. Изминал съм 2000 км и не съм имал подобен проблем. Искам да те попитам дали сутрин, когато запалиш колата има едно леко "потрепване" за секунда. Не знам дали е нормално. При предишната ми кола (Пасат 6 2'0 TDI), не съм имал подобен проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да кажа на всички, които смятат, че двигателя е неподходящ за дълги разстояния - двигателя 1.6ТДИ на новия пасат е страхотен, има задоволителен въртящ момент и е перфектен за дълги разстояния, купето е много безшумно и комфортно, също така изключително икономичен, както казах разход от 4.0 литра на 100КМ ако се кара 90-100. А на колегата @zorovl - при мен не потрепва нищо, освен може би съвсем леко самия двигател докато завърти и запали, но не знам дали на това му викаш "потрепване".
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
За 25000 км съм доливал два пъти антифриз. Било нормално... Кое му е нормалното незнам.
Относно оборотите при 120км съм точно на 2000 оборота. 140 к.с. 6 степенна ръчна.
Относно оборотите при 120км съм точно на 2000 оборота. 140 к.с. 6 степенна ръчна.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
imedarov написа:За 25000 км съм доливал два пъти антифриз. Било нормално... Кое му е нормалното незнам.
Освен да остават въздушни джобове по системата когато ги зареждат в завода, за друго обяснение не се сещам, ако действително е "нормално".

-
- Автомобил:
- Двигател:
imedarov написа:За 25000 км съм доливал два пъти антифриз. Било нормално... Кое му е нормалното незнам.
Тези дни съм почивка, по-нататък ще погледна и аз на какви обороти се движа със 120-130-140км :)
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз допълвам на 25 000км антифиз, особено лятото след 3 месеца и поне 12к, доливам има няма 150-200мл. Няма как антифриза да не се изпарява.
-
- Автомобил: CaddyDSG7
- Двигател: CAYD 2011
Caddy 1.6 Tdi 2011год. Сега е на 32000КМ За доливането на антифриз и аз доливам първият път май към 8000КМ и бая се шашнах защото не очаквах да е 1cm под минимума. Доливълсъм 3-4 пъти. На капачката има клапан който контролира налягането в охладителната с-ма и от там излиза водата от антифриза под формата на пара. Да за този ще доливаме редовно докато на други не сме отвивали капачката и то смо при смяната му.
На 29000КМ смениха датчик който мери налягането на горивната рейка, ама там направо си светна лампата за подгрев и докато ме приемат в сервиза пкрай трудното палене светна и на двигателя.
Претрисало е и при мен но за секунда две няколко пъти и съм набедил горивото.
Мисълта ми е ако несветне предопредителна лампа нямаш проблем. Май саго окичили с датчици от всякаде.
Откадето и да зареждаш си мисля, че все ще намериш водица в резервоара.
На 29000КМ смениха датчик който мери налягането на горивната рейка, ама там направо си светна лампата за подгрев и докато ме приемат в сервиза пкрай трудното палене светна и на двигателя.
Претрисало е и при мен но за секунда две няколко пъти и съм набедил горивото.
Мисълта ми е ако несветне предопредителна лампа нямаш проблем. Май саго окичили с датчици от всякаде.
Откадето и да зареждаш си мисля, че все ще намериш водица в резервоара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моля за отзиви за точно този двигател след вече 2 години
- sim_ex
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
- Двигател: AVF
Ми темата с губенето на антифриз си е все така детската болест на този мотор.За намаляване на азотните емисии евро 5 нормата изисква газовете които се връщат за доизгаряне(ЕГР клапан) да се охлаждат . Та охлаждането става от антифриза на мотора. Как да го като вземеш да охлаждаш нещо с огромна температура и тн... и има няма 30-50 хил. км и протича , този прословит радиатор на ЕГР (AGR). На повечето още гаранционно са им ги сменили радиаторчетата , но проблема май е контруктивен и си идва отново и отново и трябва да наливаш честичко като протече
Ей за тази хуваба част става дума... май е към 250 Евро, знам и че смяната е тегава ,че е заврян този охладител някъде, но това не съм го виждал сам иначе има безброй теми в немските сайтове за този тегав проблем, моторчето си върви иначе ма тая псевдо екология ....ма са чудя не може ли да се се затапи и толкова. В България поне става ...

Ей за тази хуваба част става дума... май е към 250 Евро, знам и че смяната е тегава ,че е заврян този охладител някъде, но това не съм го виждал сам иначе има безброй теми в немските сайтове за този тегав проблем, моторчето си върви иначе ма тая псевдо екология ....ма са чудя не може ли да се се затапи и толкова. В България поне става ...
Това на голф 5-цата ми го имаше и винаги доливах по мъничко. Накрая хванах и го изкубнах цялото, заедно с егр клапана и куп вакуумни маркучета и вече нямам никакво губене на антифриз.
- sim_ex
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
- Двигател: AVF
Aко поясниш малко по-подробно ще си полезен на доста хора. Окъси ли водния кръг на антифриза, нещо особено има ли което трябва да се има в предвид. Трябва ли канал или може и отгоре ?
Върни се в “Дизелови агрегати”