Интересна случка с полицаи!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 10 дек 2006 11:50

Аз немога да се оплача от отношението на полицията към мен до момента, един единствен път са ме спирали, просто проверка. Дойде, представи се, покани ме да излезна от колата, като нося с мен шофьорска книжка, контролен талон и талон на колата. Отидох, записаха данни, премериха ми алкохола който беше 0.00 промила, пожелаха ми "Приятна вечер г-н А...." и това беше. Просто евала, проверяваха си - не търсеха начини за какво да се заядат и как да ми посикат някой лев (не, че щях да дам). Ако е таково отношението на всички - могат всеки ден да ме проверяват.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 10 дек 2006 13:20

И аз съм на мнение, че трябва да пуснеш жалба към този овчарин!
Само да кажа, преди месец занесох кафенце на полицай, след като ми направи общински акт за неправилно паркиране! Аз си бях виновен отвсякъде! Бях спрял на забранено, на 10м. от наказателния паркинг mhihi , а човекът се държа перфектно! Във всеки случай, доста очудено си ме изгледа, но после се усмихна и благодари.
Не трябва да се толерира неприязнено отношение към никой, най-малкото, щом е униформен служител, назначен да се грижи да няма такива прояви!

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 12 дек 2006 17:27

ТВЪРДО ДА!!!!!

Няма лабаво за такива ченгета.Прекаляват с филмите малко и все повече се чувстват безнаказани !Мен лично единствено липсата на свободно време ме е спирала от подобни действия, но що се отнася до обжалване на актове и наказателни съм безкомпромисен! Съвет : Задължително поискай от деловодството входящ номер на жалбата.Разпечатай два екземпляра и поискат да ти запишат вх. номер върху единия!!! после ако поискаш може да се поинтересуваш за разултата от проверката, но и да не го направиш самото наличие на входящ номер предполага да бъде извършена проверка (дори и формално). Честа практика е да ти кажат "остави я тука при дежурния на портала или на пропуск-а" не се връзвай!!! директно отива в кофата и с нищо не можеш да докажеш че си пускал жалба! Не очаквай нещо кой знае какво да се случи от тези твои действия но поне въпросния селянин ще бъде предупреден устно! (надявам се поне това да направят) Втори съвет ! с така подадената вече жалба отиди в редакцията на някой вестник! за предпочитане е местен просто защото имат по малко работа и ще спретнат материалче по въпроса а ако имаш късмет може и да направят последваща проверка за хода на преписката. Журналистите са гадно племе по принцип :) (дано не обидя някой колега от форум-а ) също така можеш (това вече е много лесно) да изпратиш по меил на колкото се сетиш повече вестници он-лайн издания и тем подобни.Все някой скучаещ ще измисли някое гръмогласно заглавие! От личен опит : така бях наредил един лекар,че после в редакцията на същия вестник той барабар с главния лекар на съответната болница писаха обяснителна статия и предполагам не им е било никак приятно! както и да е , може и абсолютно нищо да не излезе но поне за лично удовлетворение ще знаеш ,че си маправил нешо. Не може така някой да ти вика "внимавай" още по малко длъжностно лице!!!!![/b]

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 12 дек 2006 18:34

май наистина не трябва да се поставят под общ знаменател всички полицаи. преди седмица ме спряха на кръстовището на искърско шосе и пътя за към борсата в Слатина, бях си отвсякъде виновен (правих се на трамвай по релсите). човека директно ми писа акт без класическите въпроси сега да пишеме ли, какво ще правим и т.н. поговорихме си посмяхме се. размина ми се спиране на колата от движение поради липса на осветление на задния номер и лепенка на предния прозорец.

стана ми направо хубаво че ми писаха акт, сега поне не карам толкова често по релсите :)

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 12 дек 2006 19:21

Пуснал съм жалба, на която ми казаха че в едномесечен срок ще получа резултат. :)

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 12 дек 2006 20:10

Точно така ! голяма част от проблемите в държавата са именно поради нежеланието на хората да се дава гластност на подобни идиотски изпълнения!!! ами като ще ходим в европата по европейси :)

P.S разбира се че не трябва да се слагат всички под един знаменател! аз също съм попадал на хора! даже са ме пускали след ПТП с алкохол :)

ilia1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia1 » Вто 12 дек 2006 20:41

kristian112 написа:Точно така ! голяма част от проблемите в държавата са именно поради нежеланието на хората да се дава гластност на подобни идиотски изпълнения!!! ами като ще ходим в европата по европейси :)

P.S разбира се че не трябва да се слагат всички под един знаменател! аз също съм попадал на хора! даже са ме пускали след ПТП с алкохол :)

а това последното по-добре не го казвай

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Вто 12 дек 2006 20:51

Найстина това последното не трябваше да го казваш.И според теб са хора защото са те пуснали след ПТП с алкохол??????Ще се въздържа да дам определение за такива колеги. :hmmmm

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 12 дек 2006 21:29

за колегата cheren_golf

така ! ще обесня малко по пордобно ! суринта си карам за работа! обръснат,лъснат,костюм,връзка,колата измита,понеделник сутрин 8,30,предсои ми важна работна седмица абе изобщо зареден с положителна енергия!Спрял съм на червен сфетофар, слушам си радио и си чакам. изведнъж какжо става???? както съм първа кола се чува трясък и се озовавам в средата на кръстовището и за малко отървах удар от страни!!! уплаших се ! добре че идващата кола от ляво не беше много засилена и имаше добри спирачки!!!!
Гледам назад, гнусно мръсно селско гъзе с .... )марката на автомобила няма значение) със всевъзможни лепенки и "шукарии по колата" усилил музиката "като на сватба" абе ... сещате се ,от ония типове дето да ги почваш без да им казваш защо пък все ще има някаква причина.... както и да е размина му се на човека............
Ще кажете ОК случва се , нали имаш каско !!! Колата е с строшена задна броня , откачено гърне, неотварящ се заден капак и други дребни неща. Да ама не ! Моя милост предната вечер е на рожден ден.Празнувал и пил като за добър мой приятел.Доидоха органите на реда.Протоколи формалности и така нататак както обикновенно.ОК ама идва времето на алкохолния тест:( (между другото съм пушач,чувал съм че дава отражение) надувам дрегерчето и за мои ужас гледам 0,7 ?!?!?!?! Кофти а?
Обясних като човек.така и така снощи празнувах ! не съм алкохолик да стана в 7 сутринта , да пия 2 ракии и да отида на работа.
човека ме погледна , поклати глава и каза .................... , аиде и до обед да не караш колата. Ами кажи ми , не са ли хора " cheren_golf
" ти на тяхно място как би постъпил ?????Би ли ми взел книжката еи така за норматив???
Какво си помисли че съм помлял някои или съм блъснал човек и съм им дал Х лева и ми се е разминало ?????

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Сря 13 дек 2006 1:02

Не знам, за теб може да са постъпили правилно за мен не.Да речем ти си съвестен,пуснали са те.Ами ако бяха пуснали в същата ситуация някой друг и той след 500 метра помете или блъсне някой човечец.Тогава какво.......
Искаш ли да ти кажа с мен какво ще се случи ако ме хванат с над 0.5 алкохол, макар и да не участвам в ПТП.Не само,че ще ми вземат книжката, ще ме уволнят и ще ме дадът на военен прокурор.Ха сега си отговори аз как бих постъпил на тяхно място.И това, че предишната вечер си бил на рожден ден на скъп приятел, съжалявам, но не е оправдание да седнеш зад волана пил.
Може и да не съм прав,но не съм си променил мнението след разяснението ти за случката.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 13 дек 2006 1:21

Оспамихме темата много но ...
Съгласен съм с това! ако след 500 метра бях блъснал някой щеше да е много кофти за момчетата.Но... не се случи.
И не смятам че съм си позволил да седна зад волана пил!Просто явно за 6 часа черния ми дроб не е смогнал да се справи с количеството концентрат което съм му предоставил.Още 2 часа сън и щях да съм в нормите (предполагам). По принцип винаги когато съм пил ползвам такси.Не ми се стои 3 месеца без книжка.Пътувам постоянно.
Но съгласи се че в банята до четката ми за зъби не стои дрегер с които можеше да проверя как точно са нещата онази злополучна сутрин.Просто беше кофти случайност която за мое щастие ми се размина.Всичко е въпрос на гледна точка нали.Не очаквам да си промениш мнението за случката, но за мен нещата стоят по този начин :) хайде със здраве ! нищо лично ! и дано на никой не се случва подобна простотия!!!! аз лично бях много изненадан, не очаквах че ще покаже алкохол но показа !

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Сря 13 дек 2006 2:39

Съгласен съм с теб.Така е.Трябва винаги да се внимава и когато извадим късмет да успеем да си извадим и поука.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”