Та имам следното питане приятели....Забелязах че Вентото ми гори малко повече масло и си купих да си долея.Маслото е Mobil1 15W40.Сменял съм го преди около 3000 км и сега като погледнах видях,че за тези км то доста си е променило цвета и е доста попочерняло. Въпроса ми е защо е станало така?Означава ли това, че маслото се е сдухало?И ако е така и за сдухването е виновен двигателя,какво може да се направи по въпроса и евентуално ориентировачно колко ще ми струва това "удоволствие"?
Та такава ми е мъката в момента?
Цвят на маслото
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
новото масло е златисто на цвят след 300-400 км напрпимер почернява-това означава че има качества на хубаво масло, получава се от взаимодействието му със сместа-бензин-въздух при изгарянето и е нормално...ако караш на газ само, маслото ще си запази цвета по-дълго /златистия/
по-трябва да се притесняваш ако не си променя цвета, значи не е читаво маслото
по-трябва да се притесняваш ако не си променя цвета, значи не е читаво маслото
asentm написа:Пичага та и прав след смяна маслото трябва да почернее след около 500 км. за хубавите масла.
1 от основните съставки в маслото е да отделя от стените на мотора нагарите. разликата с маслото за дизела е че там има повече такива нищица
Подчертал съм ЧИТАВ двигател и допълвам следното. Ако предишното масло е било боклук и сипеш хубаво естествено и след 100 км ще потъмнее, защото ще "почисти" навсякъде.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”