Филтър за въздуха в купето за Golf 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Anonymous

Филтър за въздуха в купето за Golf 2

Мнениеот Anonymous » Вто 06 юли 2004 15:17

Значи след доста търсене и проби открих, че директно може да се монтира на Голф 2 пречистващ филър за въздуха в салона от Ауди 80 В4 модела от 93 г. насам. Вземате си пластмасовата поставка заедно с гуменото уплътнение (към 30-40 лв от Юнитрейд Х или от другаде) и самия елемент (10-15 лв). Демонтира се оригиналната пластмасова основа с мрежичката и на нейно място се монтира поставката за филтъра. Става 1:1 без никави промени, но за по-здраво може да се пробие още една дупка за закрепващ болт в купето. Филтъра се сменя горе долу веднъж годишно и аз самия установих с изненада че страшно много се зацапва, т е. има ефект от употребата му. Системата от Голф 3 за съжаление не става за Голф 2, аз самия първо купих такава но не можах да я пригодя.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 06 юли 2004 19:32

При мене филтъра го няма, а е останала само стойката му. /това пластмасовото/. Не мога ли да изрежа от торбичка прахосмукачка /от итя еднодневките/ едно парче и да го сложа него. Дали ще върши някъква работа.

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Филтър за въздуха в купето за Golf 2

Мнениеот BOSS » Вто 06 юли 2004 23:10

S666 написа:Значи след доста търсене и проби открих, че директно може да се монтира на Голф 2 пречистващ филър за въздуха в салона от Ауди 80 В4 модела от 93 г. насам. Вземате си пластмасовата поставка заедно с гуменото уплътнение (към 30-40 лв от Юнитрейд Х или от другаде) и самия елемент (10-15 лв). Демонтира се оригиналната пластмасова основа с мрежичката и на нейно място се монтира поставката за филтъра. Става 1:1 без никави промени, но за по-здраво може да се пробие още една дупка за закрепващ болт в купето. Филтъра се сменя горе долу веднъж годишно и аз самия установих с изненада че страшно много се зацапва, т е. има ефект от употребата му. Системата от Голф 3 за съжаление не става за Голф 2, аз самия първо купих такава но не можах да я пригодя.

А защо да купувам от Б4, като ги има за голф и са същата цена?
Ама аз все си мисля че за 60лв. трябва и климатик да върви с тоя филтър. :wink:
Много малко неща могат да се пригодът защото филтъра е специален. Ако се сложи такъв от прахосмокачка при първия дъжд и ще се чудиш защо не духа и ти се запотяват прозорците. :D

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Сря 07 юли 2004 8:52

А защо да купувам от Б4, като ги има за голф и са същата цена?
Ама аз все си мисля че за 60лв. трябва и климатик да върви с тоя филтър. :wink:
Много малко неща могат да се пригодът защото филтъра е специален. Ако се сложи такъв от прахосмокачка при първия дъжд и ще се чудиш защо не духа и ти се запотяват прозорците. :D[/quote]

Наистина ще ми е интерсно да ми покажеш къде продават такава оригинална система за Голф 2 за същите пари. Наистина в каталозите има НЯКАКВА система за Голф 2 с полу цилиндринчи филтри дето даже Юнитрейд не ги внася а цената им надхвърля 100 лв. Лично аз преди да открия тази за Б4 доста търсих за Голф 2, но не можах да намеря никъде :roll:

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Сря 07 юли 2004 8:59

Дали колата ти е имала филтър оригинално или обичайната пластмасова мрежичка? Мисля че няма да се получи с торбичка от прахосмукачка най-малко защото площта през която засмуква оригиналната система без филтър е много малка, а порите на торбичата твърде дребни, т.е. ще духа доста слабо. Площта на специалния филтър е доста по-голяма от тази на системата без филтър за да остане потока на въздух един и същ при повишеното съпротивление през него.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 07 юли 2004 13:52

Може да не е имало филтър а да е билос мрежичката както казваш. Май няма да го пипам 4 години така изкара - сега няма да си прайм сам проблеми. :P :P :P

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

до S666

Мнениеот BOSS » Сря 07 юли 2004 14:40

АМи приятел аз преди 2-3 години търсих и в първия магазин който попитах и ми казаха че имат и струваше около 60лв заедно с филтъра и кутията. Магазина май се казваше FRIDA намира в близост до бул.Мадрид ("до паркинги и гаражи" на 17 поликлиника), има техен магазин и на Хр. Ботев.

Anonymous

Re: до S666

Мнениеот Anonymous » Сря 07 юли 2004 15:23

най - вероятно става дума за абсолютно същия филтър за който пиша горе, защото другия, който е оригинален за Голф 2 е доста по - скъп и не се намира но няма никаво значение, важното е че пак си е Направи си сам :)

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Чет 08 юли 2004 11:50

S666, кажи моля те къде точно се намира този филтър на Г-2, някъде при моторчето за чистаките ли ?!
Благодарско 8)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 08 юли 2004 17:11

Има една пластмасова кора или нещо от този род дето има улей за да може да се стича вода. Точно под това нещо е въпросният филтър.

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Чет 08 юли 2004 17:58

да като застанеш срещу колата отляво се пада, под пластмастата с улея - сваляш я от щипките, отдолу има или поставка с филтър или поставка с пластмасова мрежичка, която можеш да я смениш с такава с филтър :)

Потребителски аватар
Iv4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv4o » Чет 09 юни 2005 23:55

Обещаха ми за другата седмица филтър за Голф 2 под 20 лева
че оригиналния на MAN бил малко соленичък

Като го взема ще пиша

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот dikanski » Вто 14 авг 2012 12:37

Iv4o написа:Обещаха ми за другата седмица филтър за Голф 2 под 20 лева
че оригиналния на MAN бил малко соленичък

Като го взема ще пиша

Добре че си отговорил,колега :D

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Вто 14 авг 2012 13:51

Чакам и аз информация за този филтър :) ако не ще търсиме от б4 :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Пон 10 сеп 2012 21:06

Колеги някакво развитие?

Върни се в “Направи си сам!”