Филтър за въздуха в купето за Golf 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Филтър за въздуха в купето за Golf 2
Значи след доста търсене и проби открих, че директно може да се монтира на Голф 2 пречистващ филър за въздуха в салона от Ауди 80 В4 модела от 93 г. насам. Вземате си пластмасовата поставка заедно с гуменото уплътнение (към 30-40 лв от Юнитрейд Х или от другаде) и самия елемент (10-15 лв). Демонтира се оригиналната пластмасова основа с мрежичката и на нейно място се монтира поставката за филтъра. Става 1:1 без никави промени, но за по-здраво може да се пробие още една дупка за закрепващ болт в купето. Филтъра се сменя горе долу веднъж годишно и аз самия установих с изненада че страшно много се зацапва, т е. има ефект от употребата му. Системата от Голф 3 за съжаление не става за Голф 2, аз самия първо купих такава но не можах да я пригодя.
Re: Филтър за въздуха в купето за Golf 2
S666 написа:Значи след доста търсене и проби открих, че директно може да се монтира на Голф 2 пречистващ филър за въздуха в салона от Ауди 80 В4 модела от 93 г. насам. Вземате си пластмасовата поставка заедно с гуменото уплътнение (към 30-40 лв от Юнитрейд Х или от другаде) и самия елемент (10-15 лв). Демонтира се оригиналната пластмасова основа с мрежичката и на нейно място се монтира поставката за филтъра. Става 1:1 без никави промени, но за по-здраво може да се пробие още една дупка за закрепващ болт в купето. Филтъра се сменя горе долу веднъж годишно и аз самия установих с изненада че страшно много се зацапва, т е. има ефект от употребата му. Системата от Голф 3 за съжаление не става за Голф 2, аз самия първо купих такава но не можах да я пригодя.
А защо да купувам от Б4, като ги има за голф и са същата цена?
Ама аз все си мисля че за 60лв. трябва и климатик да върви с тоя филтър.

Много малко неща могат да се пригодът защото филтъра е специален. Ако се сложи такъв от прахосмокачка при първия дъжд и ще се чудиш защо не духа и ти се запотяват прозорците.

Re: Филтър за въздуха в купето за Golf 2
А защо да купувам от Б4, като ги има за голф и са същата цена?
Много малко неща могат да се пригодът защото филтъра е специален. Ако се сложи такъв от прахосмокачка при първия дъжд и ще се чудиш защо не духа и ти се запотяват прозорците.
[/quote]
Наистина ще ми е интерсно да ми покажеш къде продават такава оригинална система за Голф 2 за същите пари. Наистина в каталозите има НЯКАКВА система за Голф 2 с полу цилиндринчи филтри дето даже Юнитрейд не ги внася а цената им надхвърля 100 лв. Лично аз преди да открия тази за Б4 доста търсих за Голф 2, но не можах да намеря никъде

Наистина ще ми е интерсно да ми покажеш къде продават такава оригинална система за Голф 2 за същите пари. Наистина в каталозите има НЯКАКВА система за Голф 2 с полу цилиндринчи филтри дето даже Юнитрейд не ги внася а цената им надхвърля 100 лв. Лично аз преди да открия тази за Б4 доста търсих за Голф 2, но не можах да намеря никъде

Дали колата ти е имала филтър оригинално или обичайната пластмасова мрежичка? Мисля че няма да се получи с торбичка от прахосмукачка най-малко защото площта през която засмуква оригиналната система без филтър е много малка, а порите на торбичата твърде дребни, т.е. ще духа доста слабо. Площта на специалния филтър е доста по-голяма от тази на системата без филтър за да остане потока на въздух един и същ при повишеното съпротивление през него.
до S666
АМи приятел аз преди 2-3 години търсих и в първия магазин който попитах и ми казаха че имат и струваше около 60лв заедно с филтъра и кутията. Магазина май се казваше FRIDA намира в близост до бул.Мадрид ("до паркинги и гаражи" на 17 поликлиника), има техен магазин и на Хр. Ботев.
Re: до S666
най - вероятно става дума за абсолютно същия филтър за който пиша горе, защото другия, който е оригинален за Голф 2 е доста по - скъп и не се намира но няма никаво значение, важното е че пак си е Направи си сам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
Iv4o написа:Обещаха ми за другата седмица филтър за Голф 2 под 20 лева
че оригиналния на MAN бил малко соленичък
Като го взема ще пиша
Добре че си отговорил,колега

- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател: