Иска ми се да благодаря първо на всички, които дойдоха и успяха да се повеселят с компанията си или с другите фенове, които дойдоха в местността Узана. Както и някои други колеги писаха по-горе, съборът се прави от хората, които го посещават. И да, тази година имаше повече хора и повече автомобили от миналата. Дали е станал по-добър събор, всеки може да прецени за себе си.
Благодаря и на тези, които се осмелиха да застанат пред критичната публика и да представят с няколко думи автомобилите си. Благодаря и на колегата Zero Cool за забавното представяне - определено внесе колорит.
С особено внимание чета всички коментари и мнения и се надявам именно те да ни помогнат да направим един по-успешен събор следващата година, да премахнем недостатъците. От сега едно е ясно - гайдарите ще бъдат неразделна част и от следващия събор, и който не ги харесва, ще трябва или да бъде в най-отдалечения край на поляната, или на друго място. Защото не се сещам за нещо по-българско от тази музика.
Клубът е на загуба от парична гледна точка при всяко едно такова мероприятие, но финансовият резултат за нас е на последно място. За някои хора - очевидно не, но все пак всеки има право на собствени приоритети.
Лично за мен, съжалявам, че не можах да отделя достатъчно време на всички приятели и да се видя с тях така, както би ми се искало. Съжалявам и за това, че уговорените нестинари по независещи от нас причини не успяха да дойдат - щеше да бъде интересно.
Радвам се, че за първи път бях на такъв събор със семейството си и двете ми деца успяха да вкусят от атмосферата, наречена Национален Volkswagen събор в планината. Да видят небето ниско над главите си с всичките звезди. Да видят усмихнатите хора, обединени от една идея и страст. Приятели и мои близки, които идваха за първи път, споделиха емоцията и наелектризиращото въздействие от писъка на гайдите и извилите се около огъня хора. Това видях и аз, това харесах.
Едит: Щях да забравя да благодаря на един благороден човек от Стара Загора, който намери телефона на съпругата ми и веднага го върна, даже не бях разбрал как ми е паднал от джоба.
Колега, благодаря ти много! 
Твоята постъпка затвърди мнението ми, че има надежда за България, щом има такива млади хора.