Фобос ненормално налягане на газта.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Фобос ненормално налягане на газта.

Мнениеот plameney » Вто 03 сеп 2013 19:56

Здравейте колеги.
Имам проблем с ГИ Фобос.Проблема е че след настройка,работи добре а след престой от няколко часа,при запалване,не преминава на газ и показва ненормални стойности за наляганията.
След като колата поработи около 20-25 минути,показанията на налягането се променят до нормални стойности.
Може да се види на скрийн шотовете от линковете.Ако можете,моля помагайте.Инжекциона е купен втора ръка,не знам дали проблема е в компютъра.Сменен е датчика за температура,налягане и МАП,защото изписваше повреден датчик за налягане.Също и софтуера на компютъра е подменен,но без подобрения.
Изображение
Изображение

emzobg
Автомобил:
Двигател:

Re: Фобос ненормално налягане на газта.

Мнениеот emzobg » Вто 03 сеп 2013 20:12

Като си на бензин, ти показва по-високо налягане.
И при др. ГИ е така.

По-интересното в снимките е, че като си на газ, газовото ти време е доста под бензиновото, а предполагам си RAIL рейка, а тя ако работи на такива ниски времена, ще съм крайно изненадан :)

Потребителски аватар
plameney
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 03 сеп 2013 20:41

Не успява да превключи на газ.Бутона светва жълто-готовност за преминаване на газ и така си стой.Рейката е Рейл Хоризон дават и 2.3 милисекунди.Калибрирал съм я да отваря на 0.57 мм т.е с три стотни от милиметъра съм скъсил хода,с оглед че в процеса на работа ще се слегнат гумичките и хода ще се удължи.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Вто 03 сеп 2013 20:53

Изпарителя и той ли е втора ръка?

Нали това му е работата - да намаля налягането на газта, та ако е взел да остарява - допускам, че е възможно вече да не си върши толкова добре работата. А именно да държи определно налягане (1000 до 1500 mbar), а като излезе от нормите - фобоса просто те информира...

Ако е такава работата - или ремонтен комплект за изпарителя, или направо нов изпарител.

Потребителски аватар
plameney
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 03 сеп 2013 21:33

Изпарителя е със сменени мембрани и гумички.Уредбата според документите е на около 15 000.Когато го отворих,вътре беше сравнително чист,даже доста чист.

georgi_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi_1986 » Вто 03 сеп 2013 21:37

Ако наистина редуктора изтърва налягане, то тогава защо Мап-а му е нереален и дори да е реално това високо налягане поне Мап-а трябва да е около 300мбар на празен ход(kато на втората снимка). Според мен датчика му има нещо

Потребителски аватар
plameney
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 03 сеп 2013 21:50

Възможно е от датчика да е.Този с които съм сега е купен преди седмица,че компютъра ми изписваше дефектен сензор за налягане докато беше със стария си сензор.За тоя мотор с които съм,пише че е с променлива геометрия на смукателния колектор.възможно ли е да има някаква връзка?Мотора е ARM.Вакума е почти веднага след дросела,но не съм дупчил колектора а е хванат от едно маркучле.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 03 сеп 2013 22:26

Първо продупчи колектора за сигурен вакум, иначе няма начин да знаеш дали вакума е истински, или те лъже.

Второ, трябва да си сигурен какъв датчик е зададен в софтуера, ако след смяната не е направена корекцията и не е зададен правилния датчик, няма да са коректни измерванията.

И трето, тези циклични промени в показанията, от идеално налягане, до свръх високо, винаги излизат повреден датчик за налягане, така че аз бих го сменил веднага, изпарителя неможе да направи подобни скокове на налягането. :th_up

Потребителски аватар
plameney
Контакти:

Мнениеот plameney » Сря 04 сеп 2013 15:17

Благодаря на колегата eurogas за насоките.Преместих вакума веднага след дросела,там има щуцер който се ползва за вакум на бензиновата рейка и с тройник го разделих и към датчика.Сложих стария си датчик който е 4 пинов.От сайта на Фобос погрешка поръчах 5 пинов и може би там да е проблема.За сега нещата изглеждат като да са наред.Ще пиша след някой проби и настройки как е.

georgi_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi_1986 » Сря 04 сеп 2013 16:13

4 пиновия датчик е без Мап,ако си с него в момента и си дал в конфигурацията да е 5 пинов с Мап, веднага набива грешка за повреден датчик. Виждам, че си с програмата FobosGas management tool (v0.75.5.1080) която е на повече от година, в момента има актуална 0.82... обнови я и провери отново дали има по нова версия на газовия ти компютър който в момента ти е 0.73. Ако има пробвай с новия датчик за последно, ако дава пак същите аномалии си карай със стария но задължително давай в конфигурацията да 4 пинов да не излиза невярна грешка за повреден датчик

Потребителски аватар
plameney
Контакти:

Мнениеот plameney » Чет 05 сеп 2013 9:37

georgi_1986 написа:Виждам, че си с програмата FobosGas management tool (v0.75.5.1080) която е на повече от година...

Да със стария мениджмънт туул съм,защото мислех че може да е от версията на софтуера,но като в крайна сметка се оказа датчика(колегите eurogas и georgi_1986 уцелиха от раз :beer ).Възможно е когато съм конфигурирал 4 пиновия датчик да съм допуснал грешка и да съм го отбелязал като 5 пинов вместо като 4 пинов.Довечера може да върна 5 пиновия за да го проверя дали е в час и ако не е,ще карам със стария.За сега системата работи доста прилично.Снощи правих настройка по таблица,защото без МАП не може да се работи с графики.Има нужда да се пипнат на някои места коефициентите и ще стане.Това ми харесва на Фобоса,че даже и за новобранец е доста интуитивен.3Д графиката много помага за настройките.
Благодаря ви колеги.

Върни се в “Автогазови уредби”