В4 въпрос за фреон
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за фреон на В4 ?
Значи, че доста трудно се намира и ако не е някой твой чопвек, цената никак няма да ти хареса.

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам подобен проблем и изкам да питам какво да направя климатика ми на голф 1.8 ми 92 санден със стария фреон . ако си намеря друг компресор ще може ли да се зареди с новия фреон. никъде не изкат да ми заредят стария , казват че щял да протече уплътнителя на компресора 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Теоретично е така,ще протече в даден момент от време...само че може да е след години.Ти и без фреон да го оставиш,пак ще се разтече,защото няма омазняване на гумените части и те се изпичат от жегата на двигателя. Общо взето зареждай с новия фреон (R134a) и си карай...колкото изкара,толкова.Пък като се разтече пак има варианти - смяна на уплътненията или ако си с тези компресори,за които няма части, смяна на целия компресор. Има опции,ама може и да не протече близките няколко години или да има много слаб теч и да не се налага да го бърникаш.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Повдигам малко стара тема, но ме вълнува един въпрос. Пасата ми е Б4 с заводски климатик. Системата събира 1150грама, но е заредена със 850 - трябва ли да работи и да духа студено?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Трябва,реално ти липсват около 25% от фреона.
Тия дни не е толково горещо,а и системата на В4 може да охлажда два пъти по-голям обем.
Тия дни не е толково горещо,а и системата на В4 може да охлажда два пъти по-голям обем.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Winner25 написа: Системата събира 1150грама, но е заредена със 850 -
Защо не си го извършил зареждането като хората ? Източване,измерване и зареждане по норматив .С тези минус 25% и при слаби пропуски в горещините може да останеш без хладно. Не си мисли,че нямаш слаби пропуски по системата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Недозареждането не е умишлено, не знаех колко трябва да заредим. Проблема е че в момента не духа изобщо хладно, или е едвам доловимо. Предполагам че причината е в клапана за налягането в компресора и явно ще трябва да се прави.