ЧЕЗ - долни нагли мошеници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: ЧЕЗ - долни нагли мошеници

Мнениеот xploda » Чет 05 сеп 2013 18:38

dentdaemon написа:
xploda написа:Чехите, колкото ги мразех, сега 2 пъти повече ги мразя :censored2

Чехкините обаче...

:offtopic Не знам какво взимане и даване си имал с чехкини, но базирано на моя скромен опит с тях мога да кажа само едно - way too overrated bitc*es :mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 05 сеп 2013 22:05

Тези нещастни 5% дето си ги изсмукаха от пръстите за малко да сринат цялата система ама нали трябваше пенсионерите да кажат "Те видехте ли наще как намалиха тока" :banghead Да поживеем още малко и да видим колко ще са процентите и в каква посока ще са :exclaim

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 06 сеп 2013 7:25

Колега xploda, тази сметка от 60 лв., от какви консуматори е генерирана? Благодаря.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 06 сеп 2013 8:00

ALESYZ написа:Колега xploda, тази сметка от 60 лв., от какви консуматори е генерирана? Благодаря.

Всякакви електроуреди, които ги има във всяка къща. Просто ги ползвам по много. Може би климатиците са най-големите консуматори.

btw Прочетох в няколко новинарски сайта, че недоволните, като мен от рокадите на ЧЕЗ не са малко. Навсякъде се изтъква факта, че ДКЕВР е договорила по-ниска цена за ел. енергията, не за крайните фактури. Предвиждали се проверки.
Да видим какво ще направят.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 06 сеп 2013 11:41

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 06 сеп 2013 12:31

Не съм се заглеждал в отделните стойности, но е факт че сметката за Юли е с 45% по висока отколкото за Юни :screwy
ПП:Нямаме климатици или други екстри против жегата. Живеем в къща, тъщата вари компотите на газ. Само където сме включвали помпата да поливаме градината по 1 час през ден.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 11 сеп 2013 19:01

Айде и аз да се разпиша с ЕНЕРГО ПРО
Някак не разбирам това намаление което го говориха, при мен е увеличена :neutral
Аз ли не мога да разбера... :rolleyes
Вие как талкувате тази сметка

http://picbg.net/img.php?file=94055f08ec4e46e1.jpg

Изображение

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 12 сеп 2013 7:48

marianchev написа:Вие как талкувате тази сметка

Същото, като с моята. Увеличена истинска цена на дневна и нощна. Увеличена една компонента. Обединени няколко други в една и махнати 2-3 компоненти. Общо имаш 307 киловата. Вземи единичните цени на всичко, срещу което пише 203. Вместо по 203 киловата умножавай навсякъде с 307 и ще видиш колко повече би платил по старите цени. Аз залагам на 1лв. :mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 12 сеп 2013 14:52

xploda написа: Навсякъде се изтъква факта, че ДКЕВР е договорила по-ниска цена за ел. енергията, не за крайните фактури.
От тая гледна точка си прав! Това за мен означава само едно - ценообразуването им е супер измислено.... явно тия компоненти нямат никакво значение, някой е седнал и гледайки звезсите е казал - това ще струва толко, онова друго... с едничката цел да получат някаква крайна цена...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 12 сеп 2013 15:36

Народа се държи за "зелено" още,а започнаха оплакванията...не ми се мисли какво ще е зимата,дано поне природата бъде по-милостива от тези хайдуци!Ще мръзнем пак по площади.... :flag_bulgaria :death

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 12 сеп 2013 17:13

ЧЕЗ са ми пратили някаква подробна разяснителна фактура ли как бяха го кръстили. Вижда се много добре нагледно за какво иде реч. Кое с кое е обединено, кое е махнато, кое увеличено, кое намалено. Ще я постна утре да се види. Накратко, при 650 киловата потребление далаверата е под 4лв. :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 12 сеп 2013 21:04

Електроенергията в България е неестествено евтина и ако накои си мисли че няма да си платим всичко барабар с лихвите, много се лъже. В близките 1-2-3 години БЕХ ще банкрутира и тогава ще се наложи някой да излезе и да го каже на мръзнещите по площадите. Във втора тема за днес ще го напиша - сиренето е с пари :th_up

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 13 сеп 2013 8:14

hooligan_sk написа:Електроенергията в България е неестествено евтина и ако накои си мисли че няма да си платим всичко барабар с лихвите, много се лъже. В близките 1-2-3 години БЕХ ще банкрутира и тогава ще се наложи някой да излезе и да го каже на мръзнещите по площадите. Във втора тема за днес ще го напиша - сиренето е с пари :th_up

Аз не виждам някой да иска безплатно сирене :c020 Щом се изнася в чужбина на по-ниска цена, отколкото е за българското население значи в крайна сметка може да има по-евтино сирене :c020 Друг е въпроса защо на нас по-скъпо, а на чуждите по-евтино вместо обратното, ама карай...

Тва е обяснителната шитня, която са ми пратили

Изображение

650 киловата за 2 месеца. Келепира е точно 4.95 за 2 месеца т.е. по няма и 2.50 на месец :bowdown
Че и миловидност вкарват - от 100лв. сметка, само 2.50 оставали за тях, горките те :censored2

Мен обаче друго ми е интересно. ЧЕЗ нали са ЕРП-та, в смисъл, те само разпределят тока. Защо тогава се увеличава цената точно на самия ток? Какво се е променило в производството на ток от предния месец, че се налага това увеличаване? Щото много добре се вижда, че преди е било 40лв. ток и 47 за пренос, а сега е 49 за ток и 34 за пренос. Реално е можело още 9лв. надолу без да се пипа цената на активната електроенергия.
От това единствено ЧЕЗ са щели да загубят. А потребителите щяхме верно да усетим истинско намаление в крайните фактури. Затова изкуствено са увеличили и цената на активната електроенергия. Да им се запази печалбата колкото може на старите нива :banghead
Изглежда не са малко хората, като мен, които негодуват, че едното се е увеличило за сметка на другото и как го написали само крайните продажни цени на електроенергията за битови клиенти(с включени всички компоненти за снабдяване и разпределение).
Изказа не е правилен според мен. Не крайните продажни цени на тока, а крайната фактура с всички включени шитни е намалена. Двете са различни неща. Най-малкото защото цените на баш тока, както е видно са увеличени.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 сеп 2013 8:48

xploda написа:Щом се изнася в чужбина на по-ниска цена, отколкото е за българското население значи в крайна сметка може да има по-евтино сирене :

Не бъркай цената за износ с цена за крайния клиент баба Гинче примерно,все едно да сравняваш цената на която големия прекупвач взима краставиците от гръцкия производител с цената им на пазара в Ситняково :screwy

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 17 сеп 2013 10:53

Днес си платих тока и установих, че цената е вдигната от 01.08.2013 с 4,6 ст. за kw/h. Еб. ти наглеците, няма да се спрат. Това за зимна сметка е 40 - 50 лв повече.
Става въпрос за EVN.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”