Климатик Daikin или конвектор ADAX ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Климатик Daikin или конвектор ADAX ?

Мнениеот mely » Нед 01 юли 2012 20:32

tdi fen написа:сега с това увеличение на тока по-добре да се мисли за климатик дайкин читав за 1200 няма аз ти препоръчвам SHARP AY/AE-XP12LSR

То хубаво ама някоя главна буква да беше сложил или препинателен знак....я се вземете в ръце де.

Потребителски аватар
yoyof1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yoyof1 » Сря 11 юли 2012 21:06

http://v-clima.com/prod.php?id=fujitsu-asya-12lkc-aoyr

Тов е избора, утре го монтират! Благодаря на всички!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 14 юли 2012 8:53

Въпреки, че вече си го монтирал ще споделя ,че бях пред същата дилема преди време и взех адакса през първата година а след като малкия порастна взех климатик.Смея да твърдя ,че с изолацията която съм направил разхода между климатика и адакса е минимална макс 20лв отгоре.Комфорта от адакса е несравним, с едноминутно спиране на климатика при токов удър или просто за размразяване.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Съб 07 сеп 2013 19:04

Колеги налага ми се да си взема 2 конвекторни радиатора.Искам да си взема Адакс обаче не намирам техен български сайт за поръчки.Накой има ли поне тел. за връзка с фирмата(те) която ги внася?Ако намирате бг сайт от който да си поръчам направо давайте :smile

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Съб 07 сеп 2013 19:16

http://bergbg.com/ Официален вносител на Adax.Миналата есен покрай някакво изложение имаха 10% намаление на конвекторите.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 07 сеп 2013 21:00

newgeneration написа:http://bergbg.com/ Официален вносител на Adax.Миналата есен покрай някакво изложение имаха 10% намаление на конвекторите.

424 лв за електрическа печка, която за 1 киловат електроенергия ти дава 1 киловат топлинна енергия си е чисто нахалство! Върши същата работа, както маслен радиатор от бабиното време... Що да не пуснат и 20% отстъпка в капанчето за наивници!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 07 сеп 2013 22:24

muns61 написа:
newgeneration написа:http://bergbg.com/ Официален вносител на Adax.Миналата есен покрай някакво изложение имаха 10% намаление на конвекторите.

424 лв за електрическа печка, която за 1 киловат електроенергия ти дава 1 киловат топлинна енергия си е чисто нахалство! Върши същата работа, както маслен радиатор от бабиното време... Що да не пуснат и 20% отстъпка в капанчето за наивници!

:mhihi
'Зе ми гУ от устЪта!
Обаче какъв е смисъла, докато има балъци, ще има и търговия, т.е. търговията е вечна.
Сега и към печката като се сложи и една "кутийка дето пести енергия" (гнус ме е да постна линк :biggrin ) даже по-малко ще харчи и от климатик :th_up .

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Нед 08 сеп 2013 12:43

За всеки влак си има пътници.Аз съм доволен от Адакса.Имам 2бр.Х2KW,ел. термостат със 7г. гаранция.Отоплявам 2 стаи с добра изолация и дограма.В помещенията без да се пуска отоплението зимата не пада под 17С.
1)2бр. конвектора Х 220лв=440лв /толкова съм ги взел аз/
2)2бр. климатика/заслужаващи си/ Х1300лв=2600лв
3)Гаранционна профилактика/задължителна/3г.Х50лвХ2бр.=300лв
4)2600лв+300лв-440лв=2460лв
5)А сега ми сметнете тези 2460лв след колко петилетки ще ги избия...

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Нед 08 сеп 2013 13:20

Напълно споделям мнението на vladtod® Имам такъв радиатор и при отрицателни температури е значително по-ефикасен от климатика който си губи значително КПД-то от -5,6 градуса.Апартамента ми от три страни е външен без изолация и се отоплявам по принцип на печка с водна риза,но детската стая се потдържа с Адакс,но когато мръднем от града за няколко дена и се върнем ,още щом включим Адакс-а за отрицателно време се стопля, а сметката ми като цяло не е увеличена от времето преди да го имам.Имам молба към колегата по-горе да не обижда съфорумците си ,че едва ли не били "балъци",щом са на различно от неговото мнение...дори като бях в пубертета не си позволявах да давам на хората квалификации и да ги обиждам за различно мнение от моето ...

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Нед 08 сеп 2013 13:30

Понеже не разбирам...каква е разликата м/у тези 2-та
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=107
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=20
единия е с електронен термостат а другият с електромеханичен.
Да ама на мен не ми говори нищо това...някой да обясни на кратко?В крайна сметка заслужава ли си да дам 90 лв. повече за този с електронния термостат?По ниска консумация на ток?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 08 сеп 2013 15:37

viksanlg написа:...Имам молба към колегата по-горе да не обижда съфорумците си ,че едва ли не били "балъци",щом са на различно от неговото мнение...дори като бях в пубертета не си позволявах да давам на хората квалификации и да ги обиждам за различно мнение от моето ...

Знaех си че нямa смисъл, просто се опитaх дa подкрепя здрaвия рaзум в мнението нaд моето.
Не съм нaрекъл никого никaк, но aко някой се сaмоидентифицирaл някaк...

Моето мнение е свързaно с опитa ми в облaсттa нa електротехникaтa, a пубертетa съм го минaл отдaвнa зa жaлост. Нa никого не пречa дa вярвa в кaквото си ще, моля приемете моите изсвинения :-).

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 08 сеп 2013 15:44

Адакса е супер икономичен в сравнение с маслен радиатор

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Нед 08 сеп 2013 15:54

И все пак преди да съм сбъркал,нека някои да каже....
Ivan_GT написа:Понеже не разбирам...каква е разликата м/у тези 2-та
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=107
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=20
единия е с електронен термостат а другият с електромеханичен.
Да ама на мен не ми говори нищо това...някой да обясни на кратко?В крайна сметка заслужава ли си да дам 90 лв. повече за този с електронния термостат?По ниска консумация на ток?

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Нед 08 сеп 2013 18:37

Електронния термостат би трябвало да е доста по чуствителенен и да се изключва доста по-често и от там да ти пести ток.Лично моя е с такъв термостат и постоянно си се включва и изключва дори бих казал през секунди .Имал съм всякакви радиатори от обикновенни,маслени и даже конвекторни"теси",но качеството на бързото затопляне и икономичност на тази марка до сега не съм срещал!Мисля ,че би получил много по-подробна и точна информация в самия магазин за разликите в двата термостата и в самите радиатори от първо лице в магазина от колкото тук.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 08 сеп 2013 18:41

Вземи си някакъв до 100лв. Ако все пак държиш да е един от тези двата си вземи по-евтиния. Тези глупости, че електронния щял да хаби по-малко ток са за наивници.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”