Здравейте,
От скоро съм собственик на Мултиван Т4 с 2,5 литров бензинов двигател ACU. Планирам да му монтирам газова уредба. След първоначалното проучване, ми предлагат два вида газови - обикновена и инжекцион. Цената им се различава доста от 600 до 1500 лв. за инжекциона съответно. Има ли хора с опит с обикновената газова на този двигател? Освен стандартните доводи (пукане и гаснене на празен ход) има ли друго доводи за инжекциона? Карал съм доста коли с АГУ и съм наясно че грамотно монтирана и експлоатирана обикновена газова работи безпроблемно, със съответните ограничения естествено.
Съвет за АГУ на ACU двигател
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Съвет за АГУ на ACU двигател
Не съм запознат много с този двигател,но лично аз ако ползвам буса за работа -> ГИ,ако е за лична употреба просто АГУ. Причината е разбираема.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Аз съм с Фобос1 за 6 цилиндъра. Препоръчвам ГИ. разход градско 13-14. с обикновена АГУ - около 17. До момента съм накатал около 70 000 км. отдавна е изплатен.
- Demon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговора!
Бутилката на местото на резервната гума ли е? Ако да колко е голяма и предпазваш ли я с кора?
Бутилката на местото на резервната гума ли е? Ако да колко е голяма и предпазваш ли я с кора?
- KingoftheROAD
- Контакти:
Бутилката е 56 литра пълен обем. Италианска, трябва ми по-голяма, но не мога да намеря за същия начин на монтаж...
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
KingoftheROAD написа:Бутилката е 56 литра пълен обем.
80% от 56 = 45 литра използваем/полезен капацитет.
- KingoftheROAD
- Контакти:
да горе-долу 45-47л. влизат. в зависимост от газстанцията, и поплавъка. По принцип за по-голяма дебелина от 230-240мм. ще трябва переделка и на шината. И това ще доведе и по-ниско положение на бутилката, което не е желателно. По диаметър има още място до 700-720мм., но ще трябва предпазен екран откъм задното гърне. Освен това трябва да се изреже и гредичката над резервната гума, пак по същите съображения. Отзад съм с товарни пружини и повишена товароносимост по ТТД до 1200кг. полезен товар. Така си е комплектован в завода, по немските дюкименти се водеше транспортер-комби. Мултивана отзад и отпред с по-меки пружини и съответно торсиони...
Върни се в “Автогазови уредби”