Кажете си мнението за този климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Кажете си мнението за този климатик

Мнениеот stypkata » Нед 08 сеп 2013 13:30

Питам в този форум,защото се предполага че тук са само баровци щом карат фолксвагени и трябва да имат опит с климатициите :)
Та решил съм утре да купувам този климатик:
http://www.technomarket.bg/products/09127086/panasonic-cs-cu-re12pke
и тъй като понятие си нямам от климатици а го избрах само по технически показатели и цена ( само той отговаря на изискванията ми) искам да ви питам ако някой има такъв или има мнение за него дали е доволен и дали ще ме посъветвате дали е добър избора ми,че за мен това си е сериозна инвестиция и се притеснявам доста от провал,при положение,че нямам грам понятие от климатици.Искам да го сложа в 10кв.м кухня и да отоплявам нея заедно с коридор около 6-7кв.м - общо да ги сложим 20кв.м.Апартамента е с ПВЦ дограма от всякъде и без топлоизолация.Благодаря ако някой помогне със съвет

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кажете си мнението за този климатик

Мнениеот Sunny » Нед 08 сеп 2013 13:41

:thumb_down

Не ме карай да обяснявам защо!
Има достатъчно писано в специализираните форуми.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Нед 08 сеп 2013 13:43

Колега аз съм с Панасоник 12-ка,инверторен със сходни показатели като тези на избрания от теб.
Ползвам го 2 години предимно зимата за отопление.Отоплявам стая 20 квадрата,в панелен блок,без изолация,дограмата е дървена от едно време.Климатика работи 24 часа,да кажем в средата на ноември го цъкам да 25 градуса,клуает режим(най-слабото) и го спирам към средата на март,в стаята си е приятно топло.За миналата зима най-високата сметка за тока ми беше 155лв. най-ниската 120 лв.
Лятото плащам по 60-70 лв. ток.

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Нед 08 сеп 2013 13:50

Специално за този модел нищо не намирам по специализираните форуми.А там до колкото разбрах са само продавачи и монтажници на определени марки климатици,които хвалят само техния асортимент и мненията им в много случаи се оказват подвеждащи и облагодетелсващи само тях.За това питам тук с надежката отговорите да са предимно потребителски,а не от продавачи на климатична техника . Мнения като на колегата Ivan_GT (без лична облага от определени марки) са добре дошли.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 08 сеп 2013 13:56

Колега, в семейството ми ползваме две инверторни 12-ки Panasonic. Единия е купуван 2007, другия 2010 година. Ремонт не са виждали, препоръчвам марката горещо :beer
По-стария е в хол 34 квадрата, панелка без изолация. Сложен неправилно, да обдухва към къса страна, си върши работата чудесно.
Втория обработва 20 квадрата, но е прекалено мощен за тях. Ще го усетиш и ти :beer
Мнение от тотален потребител ти давам.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 08 сеп 2013 17:12

Sunny написа::thumb_down

Не ме карай да обяснявам защо!
Има достатъчно писано в специализираните форуми.

:th_up не си струва наистина - китайски панасоник ....да продължавам ли нататък.Както ти каза колегата виж теми по форумите за китайските Панасоници щото има и други -Малайзиски.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 08 сеп 2013 19:55

RE серията не съм обеден, че са китайци. Имам RE9 и ме слуша дълги години като изключим моторчето на перката на вътрешното тяло. Доста Панасоници страдат от това(лично аз съм сменял на 2 климатика, третия явно се коаза, правен в сряда и неговия 4 години не се е обадил), но попаднеш ли на читаво ще забравиш за проблеми и шум.

Интересното, е че третия климатик Панасоник, който имаме в семейството е наистина китаец и той е най-безпроблемния - оди разбери...

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Пон 09 сеп 2013 7:45

До колкото виждам има климатици дори за по 5000лв ,на които пише "произведено в Китай",така че не виждам къде ви е проблема с китайската стока?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 09 сеп 2013 8:03

За 1000лв има по-добри Дайкин :beer Старият ни беше Панасоник...ама от старите :mhihi :c020

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 09 сеп 2013 9:19

stypkata написа:До колкото виждам има климатици дори за по 5000лв ,на които пише "произведено в Китай",така че не виждам къде ви е проблема с китайската стока?

Покажи ми го.Аз таквоз чудо не съм виждал.Любопитно ми е.Говорим за климатик не за чилър.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 09 сеп 2013 9:54

Не обръщайте темата на китайско/не китайско.
Колегата искаше мнение за конкретен модел - пуснах моите 5 ст.
След това спомена, че иска мнения само от потребители, а не от търговци - спрях да пиша.
Има и читави китайци. Този определено не си струва парите. Има по-добри алтернативи за тези пари. Има и много по-читави климатици с малка разлика в цената.
Всичко е въпрос на избор - дали искаш да направиш инвестиция, която да се изплати във времето или да спестиш сега за сметка на температурен комфорт, сигурност и не на последно място, разход на ток.

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Пон 09 сеп 2013 12:12

Край на съветите - купих го :) Каквото е такова ,за 1200лв не вярвам да е зле ;) Благодаря на помогналите

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 09 сеп 2013 15:00

Панасоника ли купи колега? :beer

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Пон 09 сеп 2013 16:21

BG_Golf4e написа:Панасоника ли купи колега? :beer

Да колега.Панасоника от първия пост .Утре ще го монтират да видим какво ще направят.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 09 сеп 2013 16:35

Гледай да го монтират качествено :beer
mely написа: http://forum.setcombg.com/index.php?topic=41935.0 ПРОЧЕТИ го и горе долу ще ти стане ясно.
Най важно -вакумиран на тръбите....закачат един двигател /помпа/ на външното тяло посредством мъркучи и манометър и то почва да работи.Общо взето колкото повече толкова по добре.То издърпва въздуха и влагата от тръбите и ги ВАКУМИРА.Това става почти преди самото пускане на климатика.
2.Да се пробва отвеждането на конденза- при монтиран климатик на питата на вътрешното тяло се сипва шише с вода и се гледа дали безпроблемно изтича навън
3.Ако имаш тръбен път който ще се вижда от вътре по стената -да ти сложат кабел канал..често се правят на луди.
4.Да подредят и бандажират тръбния път отвън .
5.Гаранцията на Дайкин е 3 години без никаква поддръжка.Всякакви други приказки за ежегодна профилактика са смекане на пари....внимавай като подписваш гар.карта и протокола за монтаж.
6.МАХНИ тръбичката/ако я сложат /под външното тяло за да нямаш проблеми с оттичането на конденза зимата от което следва обледеняване.В самана книжка пише ,че под 0 градуса се маха.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”