.Постовете ти са изчерпателни и ще бъдат полезни на много колеги за в бъдеще 
.Постовете ти са изчерпателни и ще бъдат полезни на много колеги за в бъдеще 
Според мен е време да се процедира така - има проблем, сменяме ламда да кажем. Не се оправи. ОК няма да ти я плащам, прави с нея каквото си пожлеаш.
Така би трябвало да работи истинският специалист, който е сигурен в знанията си и поема отговорност за грешките си. За съжаление повечето тукашни майстори не работят така. А свестните пък са малко и са заети... Офф топик малко - преди години си правех колата при един много свестен майстор. Винаги откриваше причината за проблема, не ме е товарил с излишни пари и поемаше отговорност ако нещо се прецака след неговата работа без да вземе и стотинка. Защо спрях да ходя при него? Ами стана много зает просто. Трябваше да си резервирам час седмици по-рано, защото постоянно имаше работа. В сервиза му стана като в хан - по 100 човека постоянно, телефона му звъни постоянно и дори и с уговорен час започна да се бави и да закъснява. За тукашните форумни майстори съм чел само хубави неща, даже твърде хубави, та чак не ми се вярва. Но това качество на обслужване си има някаква цена и тя е за сметка на тези хора. Всеки иска да му обърнат внимание веднага, да му помогнат, ако е закъсал, да не му вземат много пари. Е как става тази работа при много желаещи? С отнемане от личното време, нерви и напрежение. Не бих искал да причинявам това на никого само и само да ми закърпи таратайката. Може и да не съм прав, де...
. Да, ама пуста човешка природа, дето все търси да чопли за нещо. Имах аз усещането, че все пак не върви така, както преди. Реших да направя един тест от 0 до 100 (естествено, знам, че няма да измеря много точно, нито пък с 1 старт ще стане). Погледнах данните на двигателя по каталог и видях, че от 0 до 100 ускорява за 10.9 сек, макс. въртящ момент 145Нм при 3800 об, макс. мощност при 5600 об. При теста се постарах да потегля без приплъзване максимално бързо, сменях бързо скоростите малко над 4000 об. Като се вземат предвид годинките на мотора (13+) и километрите (200к+), очаквах някакво време от сорта на 14-15 сек., включвайки и моето каране като забавящ фактор (не съм състезател). Малко изненадващо за мен времето беше 19 сек. Да кажем, че направя още няколко опита, предполагам, че ще подобря леко колкото да намаля фактора задкормилно устройство, но едва ли ще станат чудеса. Предполагам, че ще успея да изкарам 17 сек. време. Това е сравнително далече от 14-15 сек. Нямаше да е лошо да бях тествал някога колата, като си вървеше нормално, ама не съм и сега няма как да знам колко е вървяла преди. Затова колеги, моля за малко информация

. А и няма винетка голфи, само на пасатчо сме му купили. Чудя се къде да пробвам - на новия участък на Долни Богров или на околовръстното между ботевградско и казичене. На новия участък като нищо може да са сложили камери... Околовръстното не е в добро състояние и може и да излетим след 140. Ще напиша резултата като пробвам. Имам странното усещане, че въпреки мудността при ускорение ще развие поне 170.
.
. А дано, ама надали 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 50 госта