Здравейте на всички.
От около 10-на дена карам един Голф 5 1.9 tdi DSG. Мотора работи доста добре, гори малко, включва супер мазно, но като работи на място на Р или N, на студен Двигател издава един странен шум, мисля че е от страна на шофьора, всъщност не съм сигурен дали като загрее изчезва или само леко утихва. Шумът наподобява нещо като тракане може да се каже и леко триене. Когато обаче вкюча на R, D, или S шумът изчезва.
Живея в Мюнхен, ще се прибирам за Коледа и смятам да го карам така сега, а в БГ да го карам по майстори. Ще сам благодарен ако някой сподели мнения и опит.

Golf V 1.9 tdi DSG странен шум когато колата е на Р и N
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Golf V 1.9 tdi DSG странен шум когато колата е на Р и
Ако шумът идва от маховика, както предполагам, вземи си купи един комплект от Германия и като дойдеш тука, някой да ти го смени, че е по-евтино.
Ако маховика обаче се скъса, оставаш на пътя
, а това не е най-лошата новина. Най-лошата е , че често пъти, скъсаният маховик, стържи по кожуха на кутията като къртица, докато не види бял свят 
Ако маховика обаче се скъса, оставаш на пътя

Ако можеш направи един клип и го качи да чуем. Така описано и на мене ми "звучи" като маховик. Даже по-добре дай някое евро в повече и го смени там, ако можеш 

Благодаря ви момчета, аз сащо мислех че е маховика но много с надявах да не е. Умишлено не писах моето мнение за да не задавам подвеждащи въпроси. Следното питане. Един приятел твъди че ще е по добре да сложа от старите маховици, които са само от една част. Да но аз се питам възможно ли е това, ще има ли проблем за DSG.
Видеото следва а и още вапроси предполагам
А някой може ли да ми обесни защо когато включа на "D" шумът изчева
Видеото следва а и още вапроси предполагам
А някой може ли да ми обесни защо когато включа на "D" шумът изчева
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
На "D"не се чува защото маховика се натоварва 

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Шурето си купи Шкода с дсг и маше един много лек шум само на място .След смяна на масло и филтър вече не се чува.На кутиятя естествено.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dimitar N написа:Един приятел твъди че ще е по добре да сложа от старите маховици, които са само от една част. Да но аз се питам възможно ли е това, ще има ли проблем за DSG.
Едва ли е възможно при DSG. При ръчни скоростни кутии става, правих го на моя предишен Пасат Б6 и няма проблем.
Прочетох доста коментари тези дни, относно маховика. В немският форум прочетох че някой сменял пружина на маховика. Възможно ли е?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Що да не е възможно! Тази пружина не е расла там
Трябва обаче да го балансираш, след като го завариш

Трябва обаче да го балансираш, след като го завариш
-
Виж какво,другият вариант е типично по български,а именно истръмбушваш всичко от тоя маховик проверяваш как е баланса и заваряваш.Става твърд маховик 

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Да се смея ли,да плача ли,живее в Германия и ще заварява пружини!!!!!Как са те изпуснали....
-
palikari написа:Да се смея ли,да плача ли,живее в Германия и ще заварява пружини!!!!!Как са те изпуснали....
Както виждаш колега тука всички се мъчим да помогнем на колегата кои с каквото знае. Не знам мен от къде са ме изпуснали но явно теб са те изтървали..Този форум е да си помагаме а не да се плюем.
Колега, нищо не съм тръгнал да разглобявам и заварявам, не съм на ясно и реших да се информирам преди да предприема нещо. Истината е че тук ако отида във VW това удоволствие ще ми струва над 1500 евра, не са малко кинти, въпреки че сам в Германия. Със сигурност ще го сменям със нов. Въпросът е къде, но времето ще си покаже.
Благодари на всички които писаха по темата, не знам дали има още нещо да се каже, но ще се радвам и на други мнения.
Благодари на всички които писаха по темата, не знам дали има още нещо да се каже, но ще се радвам и на други мнения.
По-добре питай първо колко ще е там. Тука е някъде 2000-2500 лв заедно с труда (ако не се лъжа).
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
тук ще ти излезе около 1500 лв с труд 

Върни се в “Дизелови агрегати”