Проблем с лаптоп Делл

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Re: Проблем с лаптоп Делл

Мнениеот dentdaemon » Пон 09 сеп 2013 21:59

enigma79 написа:
eng написа:Нямам бит комет, сега пуснах да деинсталвам аваст-а и мисли вече 5-а минута и не е започнал да го деинсталира.Има една графа 'прогрес на деинсталирането' и вече 5-а минута си седи празна, демек 0 прогрес :mhihi .Явно сме се набозили яко.

Аз ти казах аваста е като жена,пипнеш ли го отърване няма :h020 Има доста в замунда прозорци,избери си един не знам как е 8та с узаконяването,дали вече всичко е наред :gruebel

8 се прави без проблем (има си отделни KMS за регистрация), 8.1 е все още невъзможно, ако нямаш легален ключ.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 09 сеп 2013 22:05

dentdaemon написа:
enigma79 написа:
eng написа:Нямам бит комет, сега пуснах да деинсталвам аваст-а и мисли вече 5-а минута и не е започнал да го деинсталира.Има една графа 'прогрес на деинсталирането' и вече 5-а минута си седи празна, демек 0 прогрес :mhihi .Явно сме се набозили яко.

Аз ти казах аваста е като жена,пипнеш ли го отърване няма :h020 Има доста в замунда прозорци,избери си един не знам как е 8та с узаконяването,дали вече всичко е наред :gruebel

8 се прави без проблем (има си отделни KMS за регистрация), 8.1 е все още невъзможно, ако нямаш легален ключ.

То знам че се прави ама имам пресни спомени от 30 преинсталации от такива експерименти и техните последица за компа :scare3

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 09 сеп 2013 22:09

Пробвай с една проста преинсталация на 7-та.Ако не я завърши си за нов хард.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 09 сеп 2013 22:12

Ще преинсталирам пак с Уин 7 Ултимеит, пък да видим.Как нов хард бре колега тя машинката е на година и 2 месеца.

dentdaemon
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 09 сеп 2013 22:15

Ми значи харда ти е в гаранция, ако има проблем, така че споко :)
Не тегли някакви файски едишъни откъдето и да било, изтегли си най-класическия win 7 RTM без SP и т.н. После като го регистрираш, ще си изтеглиш всичко, което ти трябва през Windows Update. Това е най-сигурният начин всичко да ти е ОК.

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Пон 09 сеп 2013 22:30

Както ти казаха по горе виж биоса..Виж дали грее лаптопа провери му температурата./грее ли се забавя много скоростта/.С някаква програма например Everest..Може някакъв вентилатор се е затлачил с прах.....Ако не стане сложи отново Windows 7 ,но направи чиста инсталация /махане и на двата диска или колкото са там/

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 09 сеп 2013 22:35

Да чиста ще е и сега един необикновено тъп въпрос,имам диск с уиндоус-а, как да деинсталирам този който е в момента без да остане абс. нищо?

dentdaemon
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 09 сеп 2013 22:39

Почваш да инсталираш новия, като ти излезе списък с дисковете, избираш всички дялове и след това - delete. След това ще имаш един голям дял unallocated space - избираш го и долу вдясно избираш (пишеш МВ) колко да ти е дяла за операционната система. Примерно, ако искаш да ти е 50GB, пишеш 51200, след което правиш дяла. Избираш наново unallocated space и по същата процедура правиш втори, трети и т.н. дялове (моят съвет е да имаш максимум три дяла, инак почва да се бави диска при работа с последните дялове) докато не остане unallocated space. След това маркираш първия дял (казвам него, защото той ще е най-бърз) и продължаваш инсталацията. Не е задължително да го правиш това нещо, но така ще форматираш дяловете и всичко на тях ще замине. Алтернативата е просто да избереш дяла, на който ти е бил инсталиран преди windows-a и да продължиш инсталацията (така ще се запази информацията на останалите дялове) - ще те пита дали да я затрие старият виндовс, ти му казваш да я затрие и готово.
За да започнеш инсталацията на прозорците, трябва от BIOS да си задал да чете първо от DVD-устройството.

Последна промяна от dentdaemon на Пон 09 сеп 2013 22:41, променено общо 2 пъти.

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Пон 09 сеп 2013 22:40

eng написа:Да чиста ще е и сега един необикновено тъп въпрос,имам диск с уиндоус-а, как да деинсталирам този който е в момента без да остане абс. нищо?

Така..Първо за да може да ти тръгне диска трябва да влезнеш в BOOT менюто..Копчетата май бяха F12(НА DELL) абе пробвай копчетата..Трябва да му зададеш първото буутване да бъде от CD/DVD-ROM-а.А същинската инсталация http://forums.softvisia.com/index.php/topic/8793-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-windows-7/ Ако има нещо друго питай тук..Не е сложно :)

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2013 23:05

Колеги да вметна, че след като махнах аваст-а днес пускам лаптопа и чудо, зареди за по-малко от 20 секунди ,сега направо лети без дори да се замисля.В този случай ще се въздържа от преинсталация.Много благодря на всички ви за съветите :drunk

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Сря 11 сеп 2013 1:49

аваст само товари процесора без да работи адекватно срещу вируси. Не намира нищо.. С тези характеристики си само за есет нод32 6. Съвет: спри автоматичните ъпдейти на уиндоус, само ти пълни с боклуци

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 11 сеп 2013 6:24

Не съм съгласен.Ползвам аваст от 10 години и проблем с вируси не съм имал.Вярно,че забавя при зареждане но не е фатално.
Що се отнася до преинсталацията на 7-ца,то тя е толкова елементарна,че няма на къде повече.Просто си пускаш диска и толкоз.Ако имаш лоши сектори в харда,то скоро пак ще се разбере.Моя хард например беше така,не можех да изляза от уина,а после не можех да вляза.Не можеше да се преинсталира и уина.Принципно си работи и сега го ползвам за външен.

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Сря 11 сеп 2013 6:41

колега, аз съм с 4ядрен интелски, 16 рам и 2 гб видео. Направих експеримент с 2те антивирусни - пуснах аваста да сканира и не откри нищо. После пуснах есет и ми намери 3 троянски и 2 червея, като вирусите са регистрирани в логов файл, който показва, че вирусите са стояли над половин година в компа, докато съм бил с аваст

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 11 сеп 2013 6:48

А кое доказва,че са вируси?3 троянеца и половин година не си имал проблем?Или просто антивирусната си измисля,нещо като реклама си прави?

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Сря 11 сеп 2013 16:13

Спираш тъпия автоматичен update на Windows 7 и си намираш програмата TuneUp Utilities,която има вариант за Manual Мaintenance и трие всички ненужни останали файлове,като Broken Shortcuts,чисти регистрите,дефрагментира харда ако има нужда и още много.Отделно има и опция,да спира ненужните програми ,когато се стартира Win-a.Например Adobe апликациите или други подобни,които обикновено се стартират с Win-a ,но не ги ползваш.Също не е зле да махнеш опциите от Torrent клиента и от Skype да се стартират при стартирането на Win-a,защото си натоварват.
При мен резултата е светкавично стартиране.
Успех :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”