сеат леон 1м 1.6 ср или бмв 320д е46 или 318и е46 мнение?
сеат леон 1м 1.6 ср или бмв 320д е46 или 318и е46 мнение?
здравейте колеги от година и половина съм горд собственик на сеат леон 1.6 ср изпалнението и съм много доволен от колата давами всичко от което имам нужда върви си прилично возията е добра стегната е в завойте и когато мине 3000 оборота звука става трепач но вчера имах възможността да карам бмв то на един приятел 318и е46 99 та година и колата просто ме грабна адски много просто нз немога да го опиша с думи но просто се почувствах сякаш колата е създадена за мен поразгледах малко в карс бг и видях че за около 4500-5000 има доста оферти за тези преди феислифта и оттам започна чуденето дали да е бензин с газово или направо дизел като ги сметнах разликата на 100 километра ми излизаше 2 лв дали ще го карам на гас или на дизел разбирасе това са мои лични вероятно и неверни сметки но предполагам приблизителни.можете ли да ми дадете някакъв съвет дали си заслужава да сменя леона за такъв баварец колко по скапа им е подръжката спрямо леона защото в момента леона ми гори 14 гас а по каталог го дават 11 бензим и ми се струва че бмш то на бензин ще гори пак толкова нз доста съм объркан и всяко ваше мнение би ми било полезно. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: сеат леон 1м 1.6 ср или бмв 320д е46 или 318и е46 мнение
Определено БМВ-то е по-кола от Сеат-а, от към интериор и возия. В това няма спор! Возил съм се в 320д и с 20 лева нафта измина извън града 150км! Сам смятай. Шофирането не беше мачкане на газта, повече от 100 км/ч рядко се вдигаше с 4-ри човека в колата! Определено има тяга колата, но разхода не е това което си мислиш! Ако леона ти гори, по-добре не се залъгвай, че БМВ-то ще харчи по-малко! Просто не виждам смисъл да минаваш от Леон-а на БМВ-то, като и двете са стари коли. Само набиване на пари те чака! Но сам си преценяваш! Дано направиш правилния избор! 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Щом е 11 бензин по каталог начи реално 12-13.. а с газ 15 примерно. Кефа от шофирането на БМВто е в пъти повече от сеат-а, но и минаваш в премиум сегмента демек по-скъпа поддръжка. 320Д 136 е може би най-проблемния дизел на БМВ, по-добре гледай 150кс обаче е и по-скъп. Дизела има доста фактори които трябва покриеш един вид за да ти излиза по-икономично от газ.. при 8/100 газ с 20лв при 1.30 газта спокойно минаваш 200км, а аз извънградско със спокойно каране съм свалял на 4.5 демек с 20лв при 2.65 нафтата минавам 165км, та ти си прави сметката.
а с 1.8-1.9 литровия с 118 коня как ще се представи като здравина на мотора и разход ще се кара на газ 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ako избора е твърдо м/у тези три автомобила, тогава твърдо за Е46 318i, не знам какво не му хвалят толкова в БМВ форума, като аз не съм чел и много да се оплакват от този мотор
Какво да му сравняваме на Е46 с евтиния Голф4(Сеат) не знам, особенно пък с този 1,6 ср мотор, пълна скръб.
В БМВ форума излизат хубави оферти от време на време, оглеждай се за нещо интересно, инъче цялата информация като +/- на модела я има в изобилие там.

Какво да му сравняваме на Е46 с евтиния Голф4(Сеат) не знам, особенно пък с този 1,6 ср мотор, пълна скръб.
В БМВ форума излизат хубави оферти от време на време, оглеждай се за нещо интересно, инъче цялата информация като +/- на модела я има в изобилие там.
- Freakylol
- Автомобил:
Абе не, че нещо ама какво правиш във форума? Така забелязвам, че във всяка тема всяка кола която и да е, е по-добра от колата на ВАГ за теб. 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Freakylol написа:Абе не, че нещо ама какво правиш във форума? Така забелязвам, че във всяка тема всяка кола която и да е, е по-добра от колата на ВАГ за теб.
Абе, не че нещо ама в конкретния случей не е ли?
Ако е проблем да слагам конските капаци и без значение кой какво пита да пиша "купи си Гоуф" че да си спокоен, има и по-убави коли от на ВАГ ако не знаеш да ти кажа

A по-принцип тук във форума си губя времето най образно казано, също като теб и всички останали

- Freakylol
- Автомобил:
Има ама според тебе всички са по-добри от ваг 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Не всички разбира се, но в конкретния случей Е46 318 е по-добър автомобил във всяко едно отношение ако го сравняваме при равни условия с Леон.
Не че нещо но на черното бяло няма как да кажа при положение че съм имал допир и до двата автомобила и БМВ-то няма нищо общо със Сеата.
Сега дай като сме във VW форум и да лъжем хората или какво?
Не че нещо но на черното бяло няма как да кажа при положение че съм имал допир и до двата автомобила и БМВ-то няма нищо общо със Сеата.
Сега дай като сме във VW форум и да лъжем хората или какво?
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Ако ще е БМВ Е46, то нека поне да е фейслифта - решени са доста проблеми в сравнение с преди... а и някакси няма логика да се връщаш назад във времето. А ако ще е бензиново, то нека е поне 2.0-ка - шестака е съвсем друга бира, а разходът е пренебрижимо по-висок от този на 1.8. Ако ли пък идеята е да се пести от гориво и данък, то определено БМВ не е такава кола. Леона си е супер, ако се чудиш за дизел, можеш да го замениш за печка - старите 1.9 TDI са чукове, носят и на тунинг, а като вървеж ще е много над БМВ-то (дизела 2.0). Ако пък те чопли нещо да понавървява повече, ориентирай се към Е36 с 2.8 бензинов ДВГ - реално е малко над 200 коня въпреки, че го водят 193. Е36 е по-добро от Е46 като обща здравина (окачване, ламарини, материали в купето, ел.инсталация).
ех колеги май ще си търкалям леончето и това е аз гледах по малките двигатели и заради по малкият данък защото си мислех че 318 с газ ще върви добре като за из града и ще гори добре но разбирам че за бмв 6 цилиндъра е истината а там вече и данъка отива много и става една непосилна сума за мен немога да отделя 300+ лв (това ми е горивото за 3-4 месеца ) на година за данък дет се вика то за сега плащам 74 лв данък а догодина ми става 50 лв
а дет са 100 коня на сеат там ще са и 118 на баварец вървежа предполагам ще е същия ако ли не и по зле така че май бмв няма да карам скоро благодаря за бързата намеса и добрите съвети ако искате продължавайте да изказвате мнения за да е полезна за напред на други колеги с моите амбиции.поздрави
а дет са 100 коня на сеат там ще са и 118 на баварец вървежа предполагам ще е същия ако ли не и по зле така че май бмв няма да карам скоро благодаря за бързата намеса и добрите съвети ако искате продължавайте да изказвате мнения за да е полезна за напред на други колеги с моите амбиции.поздрави
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасат и Е46 не са в един клас (пасат не мога да го определя в точен клас)
Пеперудите ако не са махнати, то се махат за около 1-2 часа в сервиз.
Турбото е толкова проблемно колкото и на пасат (нали с него сравняваме) и цената му е почти същата.
Разхода мога да споделя за 2.0д фейс - 8л в София, 6.5л - 7л извън градско със скорост 160-170км/час
3.0д фейс или не харчи колкото Е60 530д а именно около 12-13л/100км в София
Ако е 2.3 или 2.8 то 2000-3000лв за ГИ не мисля, че е висока сума, за мен поне такава инвестиция е напълно нормална. Но пък мисля, че не си заслужава ГИ на двигатели по малки от 3000 кубика и пробег под 18-20к на година.
Но прекалено много офтопик.
Аз бих си карал сеата. Всяка покупка на нова кола е свързана с много разходи и доза рискове.
Пеперудите ако не са махнати, то се махат за около 1-2 часа в сервиз.
Турбото е толкова проблемно колкото и на пасат (нали с него сравняваме) и цената му е почти същата.
Разхода мога да споделя за 2.0д фейс - 8л в София, 6.5л - 7л извън градско със скорост 160-170км/час
3.0д фейс или не харчи колкото Е60 530д а именно около 12-13л/100км в София
Ако е 2.3 или 2.8 то 2000-3000лв за ГИ не мисля, че е висока сума, за мен поне такава инвестиция е напълно нормална. Но пък мисля, че не си заслужава ГИ на двигатели по малки от 3000 кубика и пробег под 18-20к на година.
Но прекалено много офтопик.
Аз бих си карал сеата. Всяка покупка на нова кола е свързана с много разходи и доза рискове.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Колега, някой може да ти каже че истината е S класа 12 цилиндъра и 500 коня, това не значи че C класата е лош автомобил, нали?
На 318 газ не ти трябва, автомобила си върви прилично и няма никакви проблеми в тази насока, в сравнение със Сеата е по-комфортен, по-добре обезшумен, по-добре стои на пътя, по-приятен за каране, по-добро управление и като цяло по-добре направен автомобил.Предполагам се досещаш че е бил и поне двойно по-скъп като чисто нов, предполагам е имало защо.Автомобил който винаги ще можеш да препродадеш ако си се грижил добре за него и не си го направил леш от мундарско каране.
Има едни алуминиеви носачи които са по-скъпия консуматив и преди фейса имаше някакви планки около дифа които корозираха и се късаха.Аз съм търсил такова БМВ преди години и за други по-сериозни проблеми или някакви безбожни цени на части не се сещам да съм чел или някой да се е оплаквал.Вътре не е особенно широка но ако толкова искаш голяма и просторна кола хората са ти направили 5-та и 7-ма серия!
А това че ще върви по-малко или по-лошо от Сеата с този двигател, няма да го коментирам
Истината за всеки е различна, зависи какво търсиш в дадения автомобил, и колко си готов да платиш за него.

На 318 газ не ти трябва, автомобила си върви прилично и няма никакви проблеми в тази насока, в сравнение със Сеата е по-комфортен, по-добре обезшумен, по-добре стои на пътя, по-приятен за каране, по-добро управление и като цяло по-добре направен автомобил.Предполагам се досещаш че е бил и поне двойно по-скъп като чисто нов, предполагам е имало защо.Автомобил който винаги ще можеш да препродадеш ако си се грижил добре за него и не си го направил леш от мундарско каране.
Има едни алуминиеви носачи които са по-скъпия консуматив и преди фейса имаше някакви планки около дифа които корозираха и се късаха.Аз съм търсил такова БМВ преди години и за други по-сериозни проблеми или някакви безбожни цени на части не се сещам да съм чел или някой да се е оплаквал.Вътре не е особенно широка но ако толкова искаш голяма и просторна кола хората са ти направили 5-та и 7-ма серия!
А това че ще върви по-малко или по-лошо от Сеата с този двигател, няма да го коментирам

Истината за всеки е различна, зависи какво търсиш в дадения автомобил, и колко си готов да платиш за него.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от общината в която се плаща данъка, но за 318 преди 2000г. със 120к.с. предполагам ще е под 200лв. на година.В различните общини налозите са различни като се наблюдават разлики за един и същ автомобил от порядъка на 120лв. в една община и 180лв. в друга!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=291148
Тук може да се ориентираш горе-долу къде за какво по-колко се плаща, въпреки че ти май се отказа да си сменяш колата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=291148
Тук може да се ориентираш горе-долу къде за какво по-колко се плаща, въпреки че ти май се отказа да си сменяш колата

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Виждал съм го лично на 2-3 е46-ци преди фейса.Тук в Англия се нагледах на такива кочини.Предполагам,че и австралийските от алпите са същите.
Слабо място на е46 преди фейса е и люпенето на апликациите в купето-по цент конзола.
Дизеларката 150-ка си е икономична с реален разход от 5.5 на магистрала и 8 градско.
Не може да се сравнява кефа на задното с посредствените душегуби на Ваг по 100 коня.
Бмв-то има доста екстри,които при ваг ги няма..на прима виоста се сещам за серийното изпращане до вкъщи с фаровете

Хубава кола за хора обичащи баварци.Няма какво да се лъжем Бмв е за сектанти

Дано един ден да си купя 330ци 6ск/или смг2
Колата от снимката се продава 325ци

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”