Смяна на волана на голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Смяна на волана на голф 3
Колеги върти ми се една идея.Да си сменя волана на голфчето,които в момента е този,с такъв от долната снимка пак от голф 3.Въпроса ми е дали всичко ще се напасне както трябва;клаксон,лостче за мигачи,чистачки и т.н.И дали самия волан ще влезне на мястото на моя или има някаква разлика в шлица.Еърбег нямам!Благодаря предварително на отзовалите се 

-
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: 1.6 AEA
Re: Смяна на волана на голф 3
Новия волан изглежда доста по-добре. Не мога да ти отговоря на въпросите, но искам да помоля, ако се хванеш да го сменяш да опишеш как се сваля волана на голфа. Моя е зацепен на криво и искам да го сваля да го наместя, но не мога да го разглобя. Благодаря предварително 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш капака и с ключ 24 развиваш гайката. Ако имаш еърбег, не давай на контакт при откачен кабел на еърбега, защото записва грешка!golfmk3 написа:... как се сваля волана на голфа...
А не трябваше ли в този случай да си сложиш и лентов кабел, за да остане тромбата? Щото тромбата минава през него.
- Daniel Kuntov
golfmk3 написа:Новия волан изглежда доста по-добре. Не мога да ти отговоря на въпросите, но искам да помоля, ако се хванеш да го сменяш да опишеш как се сваля волана на голфа. Моя е зацепен на криво и искам да го сваля да го наместя, но не мога да го разглобя. Благодаря предварително
Елементарано е,колегата е описал много добре точно как се сваля,сваля се капачето на клаксона с издърпване ,може да си помогнеш и с отверка по лесно ще е..След като го свалиш това капаче вече виждаш гайката, откачаш кабелите на клаксона,вземаш ключ 24,развиваш и наместваш,трябва да си има белег точно къде се зацепват волана и шлица,ще гледаш колелата да са ти напълно изправени.После по обратен ред и това е :)Това е за волан без еърбег!
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Миналата седмица и аз си смених волана с такъв с Airbag. Сваляш твоя си волан по описани по-горе начин. Режеш лентовия кабел, който се подава, защото няма място къде да го мушнеш. Слагаш, нагласяш и стягаш ХУБАВО. Аз моя го изкривих с една шлица наляво, ама те са много малки и почти не се усеща. Не ми се занимаваше просто да отвивам всичко пак. 

-
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: 1.6 AEA
Благодаря много за насоките, колеги! Просто ме е страх да издърпам капака на клаксона, но ще го напъна :)
- Daniel Kuntov
Давай смело ,моя колко дърпане е видял пък нищо му няма 

- vdm123
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AAM 1992
Става на 100% и аз я направих същата смяна преди близо половин година.
- Daniel Kuntov
Благодаря колеги