Нещо доста се отклонихте от темата...
Иначе
Даскала™ написа:... и оттам пристига писмо в пощенската кутия в което пише на коя дата и час в коя стая да се явиш за справка...не се ли явиш отнасяш глоба от 100 лв...при второ неявяване глобата е 200 лв....третия път...
Нещо не ми се вярва да си особено коректен в думите си. Не мисля, че след като са пратили до пощенска кутия нещо, което трябва да бъде пратено до подпис, ти трябва да носиш каквато и да е отговорност! Точно такава призовка получих с дата и час, закачена на входната ми врата. В долната част на листа има отрязък предназначен за попълване (разписване) от мен, който седи празен. Не е имало никой, когато куриера е дошъл и той просто е решил да ми го лепне на вратата...

Каква им е гаранцията, че тази хартийка ще стигне до мен... дори не е в плик, а е някакъв смачкан лист

Иначе по-нагоре
ЯВЯВАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с химикалка ми е подчертано няколко пъти. Да се опитат да ме глобят 100лв.
Иначе... колко е давността на снимката? Къде може да се провери актуална информация относно това?
EDIT:
Според ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ (ЗАНН) - чл.34:
...Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението...
Демек давността на снимката е 3 месеца, в случаите когато не съм уведомен, ако съм разбрал правилно?