Странен проблем при 1.6 АБУ
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Странен проблем при 1.6 АБУ
Колеги, голфчо нещо ми прави номера и не мога да го разбера какво му е.. От 3-4 дни започва да ми накъсва на газ. Както си карам и изведнъж спира всякакво ускорение, все едно съм пуснал рязко газта. Интересното е, че не просто ми накъсва, ами изцяло спира да подава газ, все едно ми е свършила газта напълно, а газ има. Пример: карам си на газ и изведнъж все едно ми свършва газта, превключвам на бензин и карам 200 метра, след което пак превключвам на газ и всичко си е ок - нито придърпва, нито дава признаци, че газта е на свършване и така си карам примерно още 7-8 км. Интересното е, че откакто се появи този проблем започна да свири нещо , но не знам какво е.. Свиренето/скърцането е нещо подобно като при ремък, но по-тихо. Чува се най-силно при лява предна гума(както в движение, така и на място на празен ход). Мислех си, че е възможно да съм заредил някакъв боклук, вместо газ. Газовата е обикновена АГУ Ловато с ел. изпарител. Възможно ли е филтърчето да се е задръстило, макар да е на 2000 км?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Странен проблем при 1.6 АБУ
По-скоро някое клапанче или ключето за бензин/газ ти прави проблем. Едва ли е от запушен филтър това. Според мен се касае за проблем по ел.инсталацията на газовата, така, както го описваш.
-
газовата е монтирана преди 5 месеца и досега никакви ядове не е създавала. Дали да не я закарам да й видят настройката на пластмасовата и месинговата врътка на изпарителя, евентуално да не би да е намален притока на газ към карбуратора
ПП: Днес бях в сервиз за газови уредби и диагностика. Проблемът беше запушена сонда и цена от 15 лв за почистването й сложи край на проблема

ПП: Днес бях в сервиз за газови уредби и диагностика. Проблемът беше запушена сонда и цена от 15 лв за почистването й сложи край на проблема

- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Егати за 2000 км да се запуши
. Каква газ зареждаш?

-
само на петрол, но последния път сипах от Омв и за 5км ми придърпа поне 30 пъти и ми загасна 4 пъти. Отврат, нито мощност имаше колата, нито нищо. Повече никакво омв !
- avganeca
- Автомобил: VW GOLF 1.6mi
- Двигател: ABU
Здравей виж си изпарителя,според мене са ти набутали някои некачествен изпарител или платната вътре са заминали в изпарителя !!!
Върни се в “Автогазови уредби”