Golf 4 2.8 VR6 Чукане от двигателя--->основен ремонт.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
genuine lover
Автомобил: VW Golf 4 V6
Двигател: BDE 2002

Re: Golf 4 2.8 V6 (VR6) Чукане двигател ремонт.

Мнениеот genuine lover » Сря 11 сеп 2013 12:00

Започнах голямото разглобяване.Става бавно,защото няма много време.Периферията е махната,остава само двигателя вън,да махна главата и да я дам да я правят и разглабяне на всичко по блока. Като видях разпределителните валове,не ми харесаха гърбиците.Имат на места кафеникав цвят,не са навсякъде полирани.Все едно са износени.Като пипам с пръст ми се струва,че има вдлъбнато,но може и да си внушавам.Трябва да го проверя с инструменти...По смукателните клапани и портове на главата има много нагар,това на какво се дължи(клапани),нормално ли е?Свещите и дюзите на 2,4,6 цилиндър са с нагар.Това предполагам е от масло или от сегменти или от клапани?Под смукателния колектор между главата и блока от гарнитурата е текло масло.Сега докато всичко е долу,дайте акъл за неща които могат да се сервизират,примерно скоростната кутия?Освен масло,нещо друго мога ли да сменя по нея?Алтернатор,компресор,стартер да пипам ли нещо по тях?Всякакви дребни неща ще са ми от полза.Извинявам се за качеството на снимките,но в този момент хич не ми е до снимки и фотоапарати. :redface

DSC_0021.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0030.jpg

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”