Съвет за избор на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за избор на лаптоп

Мнениеот LILO&STICH » Чет 12 сеп 2013 9:08

pomeoo написа:Ето едно предложение и от мен
:arrow http://www.pcstore.bg/bg/laptop-hp-probook-450-h6p53ea.html
С тази конфигурация, няма да имаш циклене, бавене и т.н., бих казал, че е доста сериозна машинка !

за тези пари,може да си вземе по-добро откъм скорост на диска.Тея 5400 не отживяха ли вече :mhihi

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-3450-Notebook.55189.0.html Да е жив и здрав Жорката :bowdown

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 12 сеп 2013 10:56

Не искам да купувам монитор и после и телевизор... Колко би ми излязъл настолния? И кой ще ми го сглоби?

Последна промяна от PyMu на Чет 12 сеп 2013 11:36, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 сеп 2013 11:06

Най-общо казано - за цената на кой да е преносим компютър може да се купи настолен със сходни параметри и монитор към него. Да си купиш преносим компютър, който се ползва през 95% от времето вкъщи, за мен е неоправдано, предвид неудобствата, които той създава.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 сеп 2013 11:37

myrshavija написа:Най-общо казано - за цената на кой да е преносим компютър може да се купи настолен със сходни параметри и монитор към него. Да си купиш преносим компютър, който се ползва през 95% от времето вкъщи, за мен е неоправдано, предвид неудобствата, които той създава.

Само, че за да е честна битката на настолния в конфигурацията трябва да добавим и един UPS, който да изкарва поне 3 часа като спре тока :mhihi :mhihi :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 сеп 2013 11:45

Това е несериозно.
1. Три часа на батерии изкарват доста малко преносими компютри още докато са нови - и то точно тези, които не са много подходящи за ежедневна употреба вкъщи, и то точно НЕ по-евтините.
2. След 1-2 години ползване повечето от тях я изкарат половин час на батерии, я не - така че това "3 часа" става още по-несериозно.
3. Досега не ми се е налагало нито веднъж да използвам компютър при липса на захранване вкъщи. Аз ли съм изключението? Би ли дал причина непременно да ми трябва компютър вкъщи, когато няма ток?

Иначе съм съгласен, че UPS-ът е полезен уред. Доколкото компютърът може да се угаси "нормално" при отпадане на захранването. Не и да се работи на него продължително време.

Последна промяна от myrshavija на Чет 12 сеп 2013 11:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Чет 12 сеп 2013 11:46

radi_nrj написа:
myrshavija написа:Най-общо казано - за цената на кой да е преносим компютър може да се купи настолен със сходни параметри и монитор към него. Да си купиш преносим компютър, който се ползва през 95% от времето вкъщи, за мен е неоправдано, предвид неудобствата, които той създава.

Само, че за да е честна битката на настолния в конфигурацията трябва да добавим и един UPS, който да изкарва поне 3 часа като спре тока :mhihi :mhihi :mhihi

При това положение цената отива много над 1200лв. ...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 12 сеп 2013 11:56

Аз също препоръчвам десктоп машина, ако ще се ползва само вкъщи.

П.С. а държиш ли да е нов- у нас отлежава едно вече 9 месечно Sony VAIO в гаранция още 15 месеца с i5, 640GB hdd, 8GB RAM- купено е за около 1500, но бих се разделил с него на доста по- ниска сума - жена ми основно ползва таблета и айфона си, а аз си живея живота на десктоп машина :a045

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 12 сеп 2013 12:00

Интересно ще ми е да прочета какви неудобства създава лаптопа? А относно асемблирано PC - :thumb_down.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 12 сеп 2013 12:31

Веднага ти изброявам 3 основни:
1. Неудобна клавиатура- като човек, изкарващ парите си с клавиатура, за мен това е немалък проблем. Клавиатурите на лаптопите имат бутони с много къс ход заради пестенето от тегло и размери. Ръцете се товарят много повече от този тип бутони.

2. Скъпи опции за ъпгрейд, ограничения при желание да смениш видеокарта, хард, памет- сравни цени на РАМ и ХДД, както и алтернативните предложения като възможност за избор- при лаптопа е доста малък избора за ъпгрейд

3. По- малък дисплей спрямо такъв, който може да се ползва при настолна машина. Ако си по 8 часа на ден пред ПЦ- то, веднага и този недостатък ще ти е в ТОП3

Да, по- мобилен е лаптопа. Вкъщи ползваме и лаптоп (който отстъпи мястото си на таблет), и десктоп машина.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Чет 12 сеп 2013 12:44

За да съм по темата - ползвам Dell от 5 г и Lenovo от 2г (лаптопи).

Модели:

Inspiron 1525 CoreDuo
IdeaPad G570 Core i3
IdeaPad G580 Core i5

Мога спокойно да препоръчам Lenovo-то. Много добри машини за парите си. Абсолютно никакви проблеми, на по-стария батерията е почти като нова, а е ползван основно на захранване и е работил 1.5г нон стоп.

@Ivo_Dinkov:

Иначе лаптопа ползвам за интернет, филми, евентуално някоя игра като Tomb raider и толкоз...

1. Отпада. И се разрешава много лесно с една външна клавиатура + мишка.
2. Ъпгрейд - от години доста безполезно нещо. И едва ли колежката се интересува.
3. Монитор се включва лесно на лаптоп. Цените не са високи, ама хич. Ето пример:
Лаптоп 1000 лв + 23inch ~ 300 лв + кл./мишка ~ 50лв = 1350лв.

Мобилността и наличието на батерия са огромни предимства, като с десктоп машина първото го нямаш хич, а другото струва пари :a045. За мен лаптопа е правилния избор.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 12 сеп 2013 12:49

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 12 сеп 2013 12:56

Аз бих си взел този без да се двоумя - http://www.laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4540-hp_probook_4540s_H5J82EA - HP Probook 4540S i5-3230, 750GB, AMD Radeon HD 7650M с 2GB DDR 3 собствена памет

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 12 сеп 2013 13:48

Вече се наклониха везните към настолен... май... сега трябва да търся телевизор ..... Съвсем се обърках.

Апропо относно Dell... IT-то ни оплю Inspirion серията. Бизнес лаптопи да съм гледала. Серия Latitude...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 12 сеп 2013 13:59

Както си разбила телефона в земята, така ще изтресеш и лаптопа - повод винаги ще ти даде.
Докато на десктопа го отнася само клавиатурата.
Прецени си сама искаш ли да разнасяш лаптоп - на две изпускания и едно заливане живот е.

Off: я да видиме на каква цена пробитите лаптопи са по-пърформанс от десктопите.
Не ми се рови компонент по компонент да търся чартове, та затова само процесор:
i7 3820 ентри левълен преди екстриймовете, десктоп vs мобиле.
Intel-i7-3820-vs-Intel-i7-3820QM
quad channel memory controller: дудуци за мобилната версия. Точно два пъти се срива трансфера по шината.
TDP Power: 130W към 45W за мобилната: ключов и много важен момент за перформанс.
MSRP: 305$ срещу 568$ за мобилната версия.
За едни и същи кинти, десктопа винаги ще е в пъти по-бърз от мобилния шитняк.
Откак ме нашиха със служ. лаптоп ходя като обикновен педерас.
А ми се ще да стана истински гей, с табует и зъл десктоп. :icon_sad

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Чет 12 сеп 2013 14:33

Колеги, май забравихте заглавието на темата? Какъв пърформанс, кви болтове? Жената пита за лаптоп за филми, интернет и тук там някоя игра. Напълно сте прави за десктопите - по-мощни са. Но не мога да се съглася да предлагате асемблиран от бай Пешо десктоп (да ме извиняват колегите, които се занимават с това). Ако ще е десктоп, по-добре нещо подобно на това http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=spctssf12c&model_id=optiplex-3010&c=us&l=en&s=bsd&cs=04&.

За Dell Inspiron серията - наистина не е върха на сладоледа, но бизнес моделите са скъпи и не си струва за вкъщи.

Последно от мен - за лаптоп дадох мнение. Ако ще е десктоп, силно препоръчвам маркова машина. Ако все пак те влече ъпгрейда и отварянето на кутията - достатъчно колеги тук са компетентни и ще помагат :smile

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”