пасат 136 к.с. разказа ми играта прегрява по желание

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат 2 136 к.с.пасата ми разказа играта прегрява по жел

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 12 сеп 2013 18:30

Що ли си мисля, че колата не е обезвъздушена както трябва? При мен правеше така, още при паленето на колата, от казанчето на антифриза, направо правеше фонтан! А колата не беше загряла! Смених и гарнитура и термостат и пак така, накрая я обезвъздуши един майстор и е чук! Та колега не бързай веднага с гарнитура!

div4o74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div4o74 » Чет 12 сеп 2013 19:15

и така днес изминах 53км в едната посока и 53 обратно :-сутринта отвивам капачката и доливам 1.5л а не капе от никаде айде да кажем че когато я карам от капачката изпуска по малко ,на отиване карам с 90 -никакви проблеми викам си я на връщане с повече преди да тръгна обратно отвивам капачката пак доливам само че 0,5л :scare3 май гори и вода :11 газ по магистралата 170 -190 - 210 светят лампи температурата на 120 гр :beat_butt2 лошо я подкарах на връщане ама няма само тя да ме тормози спирам след 1 час развивам капачката :gruebel майко мила 2 кила вода събра :screwy оглеждам не капе оглеждам купето вътре под педали зад педали каде ли не няма влага :biggrin 4лв намерих само под седалката :scare3 ще я отварям няма накаде ще ви пиша пак какво става с тая бракма

div4o74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div4o74 » Чет 12 сеп 2013 19:17

my heart iS iCe написа:Що ли си мисля, че колата не е обезвъздушена както трябва? При мен правеше така, още при паленето на колата, от казанчето на антифриза, направо правеше фонтан! А колата не беше загряла! Смених и гарнитура и термостат и пак така, накрая я обезвъздуши един майстор и е чук! Та колега не бързай веднага с гарнитура!

колега-над 100коли и 100 камиона съм обезвъздушил тая мойта бракма не е кой знае колко уникална и да има някакъв космически чалъм :drunk

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 12 сеп 2013 21:52

Трябва да засечеш тая вода от къде я губи.Предполагам,че е от разширитела.Това само по себе не дава еднозначен отговор за проблема,но е нещо.За всеки случай огледай ауспуха да не е измит,засечи сутрин на студено пуши ли бяло,отвий свещите и гледай за измита такава.Тогава чак се връщаме на казанчето.
Тук вариантите са няколко.Ще започна с най-тежкия-гарнитура глава.Ако от нея ти вкарва налягане се хваща с няколко теста-гледаш в казанчето за мехурчета,отиваш на газ анализатор да мерят в отвора,отиваш някъде,където проверяват водата с реактив,реагиращ на изгорели газове.
Проверката на изпаритела е ясна-спира се газта от бутилката и се кара на бензин.
Каза,че си сменил капачката...но ако си сложил синя...по-добре потърси още една,оригинална от морга и се надявай да е от нея.
Временното решение на проблема/ако е гарнитура/ е да караш с леко отвита капачка.
Има вариант и да смуче въздух от някъде-сиреч цепнат маркуч или радиатор.Това е по-малкото зло но трудно се открива.Ако е шупла то тя почва да изпуска едва като загрее колата....
Направи тестовете които можеш.Така ще стесним кръга и ще можем по-сигурно да дадем мнение.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 12 сеп 2013 22:11

Приятел имаше същия проблем, оказа се че на почти новата водна помпа е превъртяла оста в турбината!

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Чет 12 сеп 2013 22:13

Колегата по-горе го е написал.вземаш и сваляш двойния маркуч чиято по-тънка част отива в изравнителното казанче.Точно където се разклонява се запушва и има същите симтоми,провери първо това,защото ти спира циркулацията на водата и тя завира в блока,(ядох веднъж тая яхния)!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 12 сеп 2013 22:15

viksanlg написа:Колегата по-горе го е написал.вземаш и сваляш двойния маркуч чиято по-тънка част отива в изравнителното казанче.Точно където се разклонява се запушва и има същите симтоми,провери първо това,защото ти спира циркулацията на водата и тя завира в блока,(ядох веднъж тая яхния)!

Оттам не ти спира циркулацята, ама не може да се обезвъздуши! Нали не си мислиш, че през тънкото маркуче ти циркулира водата?

div4o74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div4o74 » Пет 13 сеп 2013 6:49

нямам течове и оттам съдя че не е възможно само да смуче въздух , имах едно малко съединение което при загрял двигател капеше по малко и смучеше въздух сменил съм го интересното е че : :screwy сутрин паля колата оставям я на обороти загрява успява да отвори термостата дори перката се вкл на 1ва степен проблема се появява на път Я ДА ОПИША КАК СТАНА ВСИЧКО:-1во ми се спука фланеца горния от блока за радиатора който е и аз кво доливам доливам но колата си загряваше до 90гр и спадаше значи всичко работеше след това смених тоя фланец правя проба пръсна ми се водното съединение викам си остаряло е смених го и забелязвам че колата вече загрява до 110-115гр ,после ми прокапа водната помпа смених и нея оставих я с стария термостат и пак си загрява до 115гр ех казвам си трябваше да сменя термостата и го сменям с нов на 87гр-пак грее пак сменям с нов пак грее :scare3 почвам съединение по съединение проверка всичко отпушено-следва смяна на капачката на разширителя измиване на радиатор при последната смяна на термостата проверих да не е превъртялал турбинка на новата помпа но не е парното да тече но не тече всичко е огледано и ето затова се съмнявам вече за спукана глава или по малкото зло гарнитурата на главата

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 13 сеп 2013 13:00

Не си казал,че ти смесва масло с вода в която и да е система,както и не си споделял за загуба на охладителната течност или дори на студено за завиране на водата в казанчето...тогава каква спукана глава те гони...Казах ти провери си специално тънкото маркуче, което влиза в разширителния съд точно в основата се запушва, където се разделя защото е малко по тясно там!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 13 сеп 2013 14:22

Когато гарнитурата надува е норммално да протичат съединения,радиатори и прочие.Няма смисъл да си чешем езиците повече,докато не направиш споменатите по-горе проби.Докато трае това си карай с полу отвита капачка,да може да бяга въздуха навън.
Другия път като почне да загрява повече от нормалното-спри,отвори капака и огледай какво се случва.Угаси мотора и се ослушвай под капака,ако има пробойни така се хващат.
пп.Маркучлето се проверява много лесно-извади го от мястото му и го пъхни в отвора на казанчето,на мястото на капачката.Ще видиш дали и какво циркулира.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 13 сеп 2013 14:34

Още в началото ти писах - смени гарнитурата на главата. icon_idea

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Пет 13 сеп 2013 14:57

колега и аз съм за гарнитурата но все пак си провери цялостно водната система да нямаш някъде запушване което да води до слабо циркулиране и да причинява завиране и изпаряване на водата,а имам и съмнения че помпата или този фланец (разклонител) който си сменил може едно от тях да имат дефект като се има напредвит какви части се продават на пазара,и чак след това ако всичко е ок сваляй главата ;)

div4o74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div4o74 » Пет 13 сеп 2013 19:50

благодаря на всички за съветите ето днес какво сътворих:тънкия маркуч точно където влиза към съединението ми се стри с малък дебит срязах го на 3см разпробих или по точно докато го разпробивах с 3 мм бургия с винтоверта отвътре се показака за като пластмасов щуцер -така махнах го видно доста по добре се движи въздуха надувайки го сглобих викам си айде ще се получи да ама не на обороти никви проблеми всичко работи гася аз колата сещам се за тоя фланец размървам го -оппа като го размърдам по силно=кап кап айде викам си открих проблема развих има си опръстен нищо намазах с силикон стегнах изчаках налях обезвъдуших паля на обороти никви проблеми проба на околовръса :scare3 пак грее :newsm66 така сега викам си прибирам се и пак наново и така 6 часа преглед скоба по скоба съединение по съединение всичко за което се сетите :screwy -и така колеги за мен остават 3 варианта 1ви-гарнитура 2ри-спукана глава 3 ти спукан цилиндър :Mr Green Fun

div4o74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот div4o74 » Пет 13 сеп 2013 19:51

viksanlg написа:Не си казал,че ти смесва масло с вода в която и да е система,както и не си споделял за загуба на охладителната течност или дори на студено за завиране на водата в казанчето...тогава каква спукана глава те гони...Казах ти провери си специално тънкото маркуче, което влиза в разширителния съд точно в основата се запушва, където се разделя защото е малко по тясно там!

не ми смесва вода с масло проверих го дори го разширих

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 13 сеп 2013 19:57

Пробвай с нов радиатор, или свали твоя и го изчисти! Според мен нямаш проблем с главата! :c020

Върни се в “Passat”