Готварска Печка? Марка? Керамичен Плот? Смисъл?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Готварска Печка? Марка? Керамичен Плот? Смисъл?
Изгърмя раховеца у нас
И сега на всичките други разходи най-отгоре цъфна нуждата от печка. След бързо ровене по сайтовете на технополис и техномаркет изникна основен въпрос: Какви плюсове ми дава керамичния плот (освен 150-200лв по лек джоб). И доста обсъжданата тема за марки на тези бели едри уреди.....Наистина не знам какво да взема. Най-евтината с такъв плот е Беко 460лв а най-евтината с обикновени котлони е 360лв. Сега сте вие.....(жена ми е много благодарна на всяка помощ, защото тя е инициаторка на самата тема и наистина не знаем какво да купим. Последния път купувах микровълнова и продавачите ме убиха с некопетентността си и с начините да ми пробутат "най-оригиналните" видиш ли made in germany продукти. Искам да отида подготвен)

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
де да знам аз ги купувам самоchefito написа:santo_trafficante написа:купих керамика още като се появи в Бг.заслужава сивзимай смело
моята керамика е американска
на майка ми купих Аристон пак никва грижа вече 2год
чудно ми е какви са плюсовете иначе и аз натам май съм се насочил...

икономия май..не съм много в час
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами най-забелязващото се /и важно за икономията/ е че като цъкнеш копчето и котлона хоооп вече е червен и готов за употреба а обикновенния не е баш така....
Също така няма опасност да се хлъзна тенджерката понеже лежи на равна повърхност! За външния вид няма какво да говорим ! Сигурно има и други предимства ама не ми се мисли повече
То реално погледнато недостатъка е само един-цената !

- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Ами аз имам Electrolux керамика(около 550-600лв от техномаркет).....преди имах....нещо на което пишеше SUPER...с керамиката разликите си ги има много по-удобна за плзване и прочие,а и също така много по-лесна за почистване...пръскаш Mr.Muscolo и триеш
Определено тези 150-200 лв. си заслужават отгоре!!! 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =40&f=3669 Ето една много хвалена печка по форумите - с два бързонагряващи котлона,просто не виждам смисъл да даваш 200 лева отгоре за модел на Горение с керамични плотове!От скоро имаме керамичен плот за вграждане с две зони - ама не ми се вярва да не се пукне при изтърване на някоя тенджера върху него
, иначе за бързина на загряване - не знам може би е аналогичен и стандартния бързонагряващ котлон

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Прати лично на divna да те консултира и да ти каже дали точно този модел е сполучлив!!!chefito написа:http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=700464&cat=40&f=3700
Те това е...
Колега винаги съм се чудил как да намеря някой юзер и да му пратя лично мисла че тук е момента да кажеш!
10x за идеята! Като ми кажеш веднага и пиша!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
chefito написа:веселин написа:Прати лично на divna да те консултира и да ти каже дали точно този модел е сполучлив!!!chefito написа:http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=700464&cat=40&f=3700
Те това е...
Колега винаги съм се чудил как да намеря някой юзер и да му пратя лично мисла че тук е момента да кажеш!
10x за идеята! Като ми кажеш веднага и пиша!

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
керамичните плотове имат предимство пред обикновените в икономията, при керамичните плотове топлината от нагревателя чрез лъчение директно загрява дъното на съда, а при обикновените котлони нагревателя загрява кварцов пясък след това чугунена плоча и чак след това съда, затова когато изключите котлона той още половин час грее, енергия която плащане а не използвате. бързодействащите котлони наистина загряват бързо но за сметка на консумираната енергия.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”