Монтаж на парктроник - 2 въпроса
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на парктроник - 2 въпроса
аха, ти вярно, че си с риба.. аз не обърнах внимание. Ми тогава с какви други снимки мога да ти услужа?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
icefire написа:аха, ти вярно, че си с риба.. аз не обърнах внимание. Ми тогава с какви други снимки мога да ти услужа?
Вече съм решил къде - на лайстната на бронята. Става въпрос за седан Б5 .
Повече ме интересуват крайните датчици - на какво растояние са от ъгъла на бронята ??.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ги сложих на около 12 см. от ъгъла на бронята. Прочети какво ти пише в упътването към парктроника - най-добре спазвай това, което са написали производителите. Зависи колко настрани искаш да "хваща" парктроника. Аз примерно гледах така да го сложа, че за странични препятствия (примерно знаци, колчета и т.н.) да не пищи ако препятствието се вижда на огледалото..
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
хиляди благодарности
На рибата като слага -с ролетката и размерите от друга риба. Ама със едана ядец - не срещам с парктроник.

На рибата като слага -с ролетката и размерите от друга риба. Ама със едана ядец - не срещам с парктроник.
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
За да не отварям нова тема искам да попитам някой слагал ли е парктроник с 8 датчика 4 за отзад и 4 за отпред и как точно работи устройството за отзад ясно,но как се разбира че пищи за отпред и каде могат да се сложат отпред колата е пасат б 5.5 2001г. комби
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
за какво ти са отпред ?? Въобще няма дълга предница колата ти. Трябва да ги изключваш и само при паркиране да ги активираш - иначе на светофар ще ти досажда ,когато спреш за някоя кола.
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
На предишната ми кола монтирах парктроник ,но със шест датчика,два отпред и четири отзад.
Предните са удобни ,когато се измъкваш от тясно място ,но са много досадни ,когато си спрял и пред теб има близо кола.Задействат се само когато си натиснал спирачка в продължение на около 15 секунди.
Мислех да ги правя с някакъв бутон,но се отказах , а и колата ми я удариха челно и така парктроника го преместихме на една Джета ,само четирите оцелели от случая.
Предните са удобни ,когато се измъкваш от тясно място ,но са много досадни ,когато си спрял и пред теб има близо кола.Задействат се само когато си натиснал спирачка в продължение на около 15 секунди.
Мислех да ги правя с някакъв бутон,но се отказах , а и колата ми я удариха челно и така парктроника го преместихме на една Джета ,само четирите оцелели от случая.
Монтирах на Бората. Сложих датчиците на ножа на бронята. Стана чудесно. За сега работят перфектно, ще ви кажа след известно време дали съм видял някакъв проблем :)