голф 4 гди 90 кс може ли да развие скорост до 200 км/ч
Re: може ли голф 4 гди 90 кс да развие скорост до 200 км/ч
Гумите до 20км/ч + заводската "грешка" на километража 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Заводската грешка на километража е по-голяма от тази от гумите (поне на моята кола). Като засичам с часовник по километричните знаци се оказва, че минавам 96км, а според километража са 100 тоест грешка от 4км. Ако обаче стрелката показва 110км/ч пак според часовника се движа точно с 90км/ч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По километраж 190 е нормално, по-малко от 185 на равен път и без насрещен вятър явно мотора не е в кондиция, има нужда от настройки или някой спирачен апарат задържа. По каталог за ALH мотора на Ауди А3 дават 181 км. в час, но аудито е с по-добър коефициент на въздушно съпротивление. При тази скорост разминаването с действителната скорост е около 10 км. в час. От 170 на горе бавно ги набира защото отива над 3700 оборота и въртящият момент доста спада.
Последна промяна от Zinoto на Съб 14 сеп 2013 20:55, променено общо 1 път.
Грешката е 5-7%,гумите 5-10км/ч на 1см височина
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
zoovanka написа:С AGR мотора стоков едвам 180 на магистрала,в последствие с чип от Брезел 220 не са му проблем,а мотора как мърка/и това при голф вариант/
Що не пробва 240? Как си вярвате не е истина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Грешката е 5-7%,гумите 5-10км/ч на 1см височина
Не е толкова от гумите, защото има разлика и при стандартни гуми. Нарочно е направено така, при 60 км. в час има около 5 км. разлика. При тест на уредите на ваг-ком при 100 км. в час дава отколонение 4 км само от самия уред на таблото, отделно вече гуми и други.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Кой с жълта фланелка, кой с жълто пончо, а някои направо завесата от театъра ще облекат! 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
IRRITATING написа:Аз предлагам да се направи един раздел ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА където да се надлъгваме и в края на месеца да се излъчва победител
Добра идея, ще я обсъдим :)
По каталог 1.9 TDI има максимална скорост 180 км/ч. Съответно ако се спуска надолу с вятър може и да развие 200 км/ч., но това е при много специфични условия, които много рядко ще има шанс да се случат.
Моето ауди например по каталог е 201 км/ч и по километраж ги вдига до 210, което реално си е около 200 по GPS (5% отклонение).
Веднъж ми се е случвало да развия 230 по километраж - точно в такава ситуация - попътен вятър и нанадолнище, но от тогава колкото и да се напъвам на равно повече от 210 не може, а е 125 к.с. все пак - не е 90.
Утре очаквам тема "Golf 4 1.9 ТДИ ARL 150 к.с. дали може да вдигне 300 (щом 90 к.с. вдига 200)?"

- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
IRRITATING написа:Аз предлагам да се направи един раздел ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА където да се надлъгваме и в края на месеца да се излъчва победител
това ми хареса !
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Аз лично не знам до каква степен е изразен майтапа в приказката за жълтата фанелка, но, като вдъхновител на теорията за "попътният вятър" искам да вметна следното: Някога, когато бях по млад ( и див) бързайки си за Пловдив от Видин, на трасето Правец- София с една баничарка 1.9Д - Пежо развих по надолнището почти 160 км/ч за определено време, като е абсолютно сигурно че същото това не може да вдигне 145 на равно - толкова си може.Затова си мисля, че в подобна ситуация не е невъзможно километража на стоков голф 4 да "покаже" 200... така мисля. Затова си зависи от времето , мястото и състоянието на конкретния автомобил... Иначе, 91 магарета ALH ( броя и това зад волана)
с чип, спокойно подминава 200 във всеки случай ( спокойно е силно казано , беше ме страх да поглеждам километража ) но двигателя не се пръсна, не му умряха магаретата, не си изпи маслото... затова, чисто механично голф 4 90 коня не мисля че е проблем да се развие и повече от 200 ( защото и с лъжата от гуми и т.н съм го виждал
) но никак не е добре да се проверява този факт... 
п.с пиша голф 4 90 защото приемам че сеат леон 90 са една и съща кола де факто...

п.с пиша голф 4 90 защото приемам че сеат леон 90 са една и съща кола де факто...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа: не мисля че е проблем да се развие и повече от 200...
Разбира се, че не е проблем. Стига мотора да си знае годините и милионите километри! Ако е читав ще издържи ако ли не.......... това от клипа не е Голф, но е жив пример в края на клипа как конете напуснаха борда

- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Най-много 190км./ч. му давам на 90 коня мотора-това по километраж-на навито показва друго.Говоря за заводски мотор 1.9 TDI 90 коня---ALH или AGR няма значение!
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 ALH преди чип 190км/ч на равен път, след чип 210км/ч. на същата отсечка и в двата случая мерено с GPS, до колко той показва реално е друг въпрос, това са ми максимално измерените скорости.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На GPS-а му е задължително да показва вярно иначе ще те прати в полето вместо на пътя

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не виждам някакъв проблем Голф-а да лепне 200 по километраж, освен ако не му станат много оборотите и не го резне помпата (което с чип в действителност може да се промени)...Преди много време имах Голф 2 1.6 ТД...та той вдигаше 190 по километраж без сериозен проблем (освен, че загряваше доста ако се кара повече от 10 минути с такава скорост)...сега, колко му е бил верен километража, е друг въпрос, ама и мотора беше издухляк. В подкрепа на твърдението си, че за Голф-а не би трябвало да са проблем ->
снимка е от АМ Тракия, моят си Пасат - В3 комби 1.8 моно 90к.с. на газ (доста по-спрял от което и да е ТДИ) с пуснат климатик (климатроник е и компресора няма спиране), без никакви подобрения освен разпр. вал от 2Е. 3-ма души в колата без багаж...реалната скорост по навигацията е 202км/ч при 195/60/14 размер на гумите..още се чудя с каква 5-та предавка е тая мойта кутия
:

И понеже ще решите, че е единичен случай :

И още една :

Важно е само да отбележа, че при газ колата няма "прекъсвач" т.е. върви докато не гръмне мотора
...ама пак,с прекъсвача (т.е. на бензин) съм правил точно 200 по километраж.
снимка е от АМ Тракия, моят си Пасат - В3 комби 1.8 моно 90к.с. на газ (доста по-спрял от което и да е ТДИ) с пуснат климатик (климатроник е и компресора няма спиране), без никакви подобрения освен разпр. вал от 2Е. 3-ма души в колата без багаж...реалната скорост по навигацията е 202км/ч при 195/60/14 размер на гумите..още се чудя с каква 5-та предавка е тая мойта кутия

И понеже ще решите, че е единичен случай :

И още една :

Важно е само да отбележа, че при газ колата няма "прекъсвач" т.е. върви докато не гръмне мотора

Върни се в “Дизелови агрегати”