къде в Люлин мога да сменя лагер на предна главина за 20лв.

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
bate
Автомобил: Бора 20 115
Двигател:

къде в Люлин мога да сменя лагер на предна главина за 20лв.

Мнениеот bate » Нед 15 сеп 2013 20:42

Вчера ходих в сервиз, защото имам виене отпред в ляво. Оставих лагер на майстора и му казах да провери от коя страна със сигурност е виенето. Не мога да разбера дали е от лагер или скоростна кутия. Отивам след време и той сменил десния, защото според него е "бил тръгнал". Взе ми за смяната 30лв. Тръгвам пак вие но сега със сигурност вляво. Човека в сервиза вдигна колата на подемника, запали включи на скорост, не се чу шум нито от скоростна кутия нито от лагера. По принцип, като скарам звука се увеличава правопропорционално със скоростта и не се влияе от завой. Отвори пробката на скоростната кутия видя че маслото е бистро без стружки, неми каза какъв е проблема и си ми взе 10 лв. Цялата процедура му отне около 5-7 мин. Поне да беше казал от какво е. Така или иначе съм решил преди каквото и да е да сменя лагера на главината, но ако е възможно да не е при някой който дере ризи.

Последна промяна от dobrin на Чет 26 сеп 2013 7:40, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Re: къде в Люлин мога да сменя лагер на предна главина за 20

Мнениеот instantaccess » Нед 15 сеп 2013 21:46

Колега това за Нисан Алмера ли става въпрос или за Жигула?

Мисля, че е важно да споменеш за каква кола става въпрос. Освен това не съм видял сега да има сервиз където клиентите да определят цените, ако намериш - пиши, сигурен съм че много клиенти ще се възползваме.

От личен опит ще ти кажа две неща:
- лагер на главина съм сменявал сам и тр да ти кажа, че за 20лв. няма да започна никога да го сменявам
- даваш 20лв. за смяна на лагер, знаеш ли колко струва смяната на 2бр. гуми с баланс? В Люлин е 22лв. Просто хората си ценят труда.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 15 сеп 2013 21:57

Трудът си е пари, независимо дали е Жигула.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 16 сеп 2013 7:28

С това сравнение имах предвид да посочи каква е колата, тъй като някои марки автомобили имат различна специфика за смяна на лагер предна главина.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 16 сеп 2013 12:01

Точно така. Всяка марка автомобил си има специфика на демонтажа на предният лагер, оттам и цената се определя. Това е труд и специфични инструменти, ако искаш правилен демонтаж и монтаж, без странични счупвания..

Аз, лично, за ремонти, които не мога да направя сам, търся специализиран сервиз, където са минали МНОГО други автомобили от моята марка или от същата ВАГ група, а не сервиз "от колело до самолет". Не е задължително да е орторизиран сервиз, форума предоставя достатъчно майстори, които ще обърнат внимание на автомобила Ви.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 16 сеп 2013 12:04

Ами като 30лв са ти много смени си го сам? Купи си преса и инструментите и си го смени. :beat_butt2

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 16 сеп 2013 13:39

:biggrin
Колегата е задал въпрос не е за 30лв, а за 20лв!

Re: къде в Люлин мога да сменя лагер на предна главина за 20лв.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 16 сеп 2013 13:56

Те принцесите на околовръстното пишката няма да ти погледнат за 20лв. ти искаш някой да си чупи ръцете половин ден с колата ти за толкова :mhihi

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 16 сеп 2013 14:23

ти искаш някой да си чупи ръцете половин ден с колата ти за толкова :mhihi

Ако за 1/2 ден сменя лагер просто не отиваш при него.
Смяната е 30 мин. от човек знаещ ,какво прави.Надницата на час не коментирам. :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 16 сеп 2013 15:17

i.e.i написа:

Смяната е 30 мин. от човек знаещ ,какво прави.Надницата на час не коментирам. :mhihi

И аз мислех че е за час работа, и си оставих колата на майстора да я прави, не беше за час, за повече беше :biggrin
То от как е станало на кола там никой никога нищо не е пипал, гайка, щифтове, всичко беше станало едно цяло, та не беше за половин час работа, за повече беше :smile

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 16 сеп 2013 20:49

i.e.i написа:

Мда, в общи линии специалистите в дадена област получават своя пай благодарение на нужните инструменти и знания. Не всичко се решава с чук, лост и мамата...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 16 сеп 2013 22:04

За 20 лв.не си заслужава да се свали гумата.

Потребителски аватар
bate
Двигател:

Мнениеот bate » Сря 25 сеп 2013 20:57

Кръвопийци. Ще си намеря и преса и скоба и ще го сменя. За едно дигане на подемника 10 лв.
Ай на отваряне на капак да вземе още 10лв. А проблема си остана. Аман от майстори само пари да искат, а в крайна сметка какво, виенето си остава взима ти парите и вдига рамене........

Потребителски аватар
bate
Двигател:

Мнениеот bate » Сря 25 сеп 2013 21:07

В последствие виенето изчезна със смяна на гуми. Иначе компетентните майстори скъпчии дето много разбират и искат, сменят лагер проблема остава. Да ама това е за сметка на клиента.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 26 сеп 2013 8:23

bate написа:Вчера ходих в сервиз, защото имам виене отпред в ляво. Оставих лагер на майстора и му казах да провери от коя страна със сигурност е виенето. Не мога да разбера дали е от лагер или скоростна кутия.

Ами ти си отишъл с готова "диагноза" от твоя страна, че даже и с лагер. Не си му казал "виж какво вие и ми кажи какво има за смяна" а си му казал "виж кой лагер вие и го смени, ето ти и лагер"....как очакваш да не го смени? :mhihi
По повод това - на кутията на лагерите си пише - сменят се и от двете страни едновременно...ама кой да чете препоръките на производителя. Погледни на кутията,има нарисувана ос и пише "Replace both sides" .
И още нещо - винаги се започва със смяна на предни със задни гуми или с други гуми, когато има виене с неустановен произход (което обаче трябва да си направиш сам,а не да ходиш в сервиз и да искаш да ти сменят лагерите).Това е въпрос на усет и ако някога си имал виене от гума и виене от лагер,веднага правиш разликата. Също така сам си си го написал - не се влияе от завой - това 100% изключва лагер и остават или скорости или гуми :mhihi
На принципа, че клиента винаги е прав, как да майстора да успорва твоята собствена диагностика, че ти вие или лагер или скоростна кутия - носиш лагер, сменя ти лагер, иначе ще ти каже " според мен не е от лагерите" , ти ще му кажеш "нищо не разбираш" и ще отидеш другаде да ти го сменят, защото ти за себе си вътрешно си убеден още от началото,че виенето е точно от лагера (затова си го носиш със себе си)...елементарната логика за нещата, ама ние в БГ много обичаме някой друг да ни е виновен за собствената ни глупост.
Иначе за 20лв не вярвам някой да се навие да сменя преден лагер, където 100% се налага да се свали шенкела. А пък ако толкова ти е бюджета...уви с тях дори скобата няма да можеш да си купиш, освен ако не е някоя за еднократна употреба :mhihi

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”