golf 4 1.6 99g.- претрисане на празен ход
golf 4 1.6 99g.- претрисане на празен ход
Темата е много предъвквана, но все пак искам да опитам, тъй като малко или много при всеки е различно. Значи при мен има едно леко претрисане на празен ход, което е толкова по-осезаемо колкото по ниски са оборотите(направо ме подритва под седалката) и без значение студен или топъл е двигателя, просто на топъл се усеща повече, защото и оборотите са по-ниски. Иначе проблем с мощност и палене нямам - в движение всичко е окей. Смених "о"-пръстените, искрящо чиста дросел клапа и дебитомер, открих че маркуча за вакуум от сервото е сцепен и го оправих, гърнетата не са запушени, всичко друго е наред, нооо проблема си остава непроменен. Усещането е като че ли прекъсва за миг двигателя. Не съм чистил дюзи, както незная и уплътненията им наред ли са и обмислям дали да не опитам първо с добавка за инжектори. Очаквам вашите съвети
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Re: golf 4 1.6 99g.- претрисане на празен ход
Абсолютно същия проблем и симптоми, като до момента също не съм намерил решение. Ще следя с интерес.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Колега, не знам дали притрисането при теб е същото като при мен, но поне да споделя от личен опит. Заради загуба на мощност смених доста неща, едното беше въздуховода от дебитомера до дроселната клапа. По някаква причина се беше извадило малкото маркуче под картерните газове. Ей тая простотия караше колата да се тресе яко на 800 об., като се вдигнат малко оборотите, тресенето намаляше. На усещане си беше неприятно, направо си друсаше седалката. Излизаше и грешка 00537 18-00 - ламбда на горна граница (бедна смес). Виж на диагностика дали има някаква грешка и провери със стартер спрей да не дърпа въздух отнякъде. 

Проверено е няма, но и маркучето е едно от първите неща които съм гледал, тъй като по-принцип съм компетентен по тези въпроси, ноо нещо не ми достига явно...
- atanas951
- Автомобил: Golf MK4
- Двигател:
Колега аз имам същия проблем претрисане на празен ход както при студен така и при топъл двигател, както на бензин така и на газ. Аз съм с AKL двигател 99 година. Проверил съм всички вакуми и съм с нови свещи и кабели за свещи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”