Pasat B6 2006 - шум от уплътненията??

Техническа и сервизна информация за Passat
jnb970
Автомобил:
Двигател:

Pasat B6 2006 - шум от уплътненията??

Мнениеот jnb970 » Пон 05 авг 2013 15:28

Здравейте, от известно време забелязах, по-скоро чувам, шум от задна дясна врата и предна лява. Чува се само при скорост над 100км/час, все едно че стъклото е леко открехнато, но не е. Предполагам, че сигурно уплътненията не прилягат плътно, но видимо няма нищо.
Колата не е удряна, карам я от доста време, а това го чувам от това лято, като покарах с по-висока скорост по магистралата, градско не се усеща.
Няма теч при автомивка, дъжд и т.н.

Някакви идеи? Мога да направя и снимки ако се наложи.

Потребителски аватар
sstyle
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Re: Pasat B6 2006 - шум от уплътненията??

Мнениеот sstyle » Пон 05 авг 2013 19:02

страничните огледала как са понеже на един голф имаше дупчица в пластмасата и имаше голям шум при по-висока скорост след като я запушихме се осети осезателно.Другото за което се сещам е да не са ти шумни гумите

jnb970
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jnb970 » Пон 05 авг 2013 19:40

Колега,
както споменах - шума е като че е отворено съвсем леко стъклото. И много ясно се чува, че е от задната дясна врата например, както и моята (шофьорската).
Не става въпрос за външен шум, или за общия - от гумите, от по-зърнест асфалт и т.н.

jnb970
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jnb970 » Съб 10 авг 2013 20:19

Никакви идеи ли няма, колеги?? :confused

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 11 авг 2013 23:57

Провери си уплатненията !
Ако колата си е купил втора ръка !
Не изключвай варианта да е имала удар и да не са я направили кадърно !
Имах един познат с подобен случай и се оказа ,че една от вратите му е
била усукана от удар и не са я изправили кадърно и при скорост не приляга
към уплатнението до край и .... се чуваше шум !

vessss
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: BMP 2006

Мнениеот vessss » Нед 01 сеп 2013 23:29

Качваш един прияте, вдигаш скоростта на която шуми най-много и човека започва да слуша и да придърпва вратата от дръжката. Иначе на читав тенекеджия и ще го види. Другото е по някаква причина да не ти се затварят прозорците до горе.

jnb970
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jnb970 » Пет 06 сеп 2013 19:33

Благодаря за отговорите, колеги.

Оставих колата в един сервиз, с молба да погледнат уплътненията...и евентуално, ако нещо вратите са увиснали (макар да не вярвам, че може да увиснат де...) да ги пристегнат....
След няколко часа ми я върнаха, като казаха, че нищо им няма на уплътненията.
Пристягали са... с пароструйка са пръскали директно в уплътненията (не протича), накрая са облепили уплътненията по цялата врата отвън с тиксо, но шума си е останал.
Предположението им е, че шума идва от релсите за багажника отгоре (автомобила е комби). Реално това свистене се появява малко след 100км/час...те са го чули ясно.
Аз все още се чудя ако е от тези релси, защо аз ще го чувам определено много ясно от задната дясна врата...

Както и да е... ще си я карам така :) Не е толкова проблем, просто понякога карам без музика...и е доста дразнещо...

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Пет 06 сеп 2013 19:53

Колега аз съм със същия Пасат комби и шум от багажника наистина има. Скоро ми се отдаде възможност да карам Ауди А4 за около месец и там шума е доста по-нисък при 140-150 км, което предполагам се дължи на факта, че при Аудито багажника стърчи едвам и представлява една цяла релса плътно залепена към тавана.
Ако локализираш шума обаче отчетливо може просто да вземеш някакъв крем за ръце или каквото се сетиш за предпочитане цветен и да намажеш уплътненията които те съмняват или частта от вратата върху която прилягат и да затвориш вратата възможно най-леко без да я натискаш, след което я отвори и виж каква част от уплътнението къде е лягала и дори да приляга навсякъде в статично положение ако има участък с тънка ивица крем, най-вероятно от там шуми. Ако не ти се занимава по този начин може да регулираш вратата да ляга по-плътно и ако спре да шуми значи проблема е в уплътнението. Всъщност не знам дали не бяха две уплътненията ...

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 06 сеп 2013 20:27

Преди време, поради друга причина, ми беше изкривена дясната панта на багажника. В резултат на това, ръбът на 5-тата врата леко стърчеше над тавана на комбито. Шумът при 100 км/ч беше повече от силен. И понеже преди го нямаше, усетих се едва на втория ден. Оправих си пантата по български - чука и менгемето и нещата си дойдоха на мястото.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 06 сеп 2013 21:00

На моя пасат не чувам шум от релсите. Купето е много добре изолирано и е супер тихо и комфортно даже и при 160км/ч. Мога да кажа, направо съм очарован от шумоизолацията на тази кола. Така, както го описваш този шум, явно не е нещо нормално и все отнякъде се получава. Дано да го откриеш по-скоро :th_up

vessss
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: BMP 2006

Мнениеот vessss » Пон 16 сеп 2013 11:20

plamikcho написа:На моя пасат не чувам шум от релсите. Купето е много добре изолирано и е супер тихо и комфортно даже и при 160км/ч. Мога да кажа, направо съм очарован от шумоизолацията на тази кола. Така, както го описваш този шум, явно не е нещо нормално и все отнякъде се получава. Дано да го откриеш по-скоро :th_up

Да, колега и моят има релси, дори сложих и багажник на покрива и нямам никакъв шум от релсите. Може би сега като се замисля има съвсем леко съскане от релсите, но то е съвсем леко доловимо. Нещо друго е според мен. Успех с ремонта!

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Пон 16 сеп 2013 21:29

Ако си купил колата от човек който не познаваш, послушай колегата passat123. Най - вероятно колегата е прав, има удар който усуква купето и където са го правили не са се справили добре с изпъването на купето. Дано не е това но знае ли човек...
Аз пък имам проблем с 5-та врата. Пак е комби колата но се чува дразнещо скърцане на тампоните на самия багажник (5-та врата). Тампончетата съм ги развил докрай, като се надявах да се уплътни самата врата, но не помогна... дори отвътре навън начуках малко самите бомбенца за по добро уплътнение, но и това не помага... "Багажника" все така продължава да скърца и да играе... Някой ако знае как да реша проблема, нека сподели :smile
По принцип ми харесва комбито, и мисля да сменя возилото с Audi (без да си продавам пасатчето де)но четох малко по нагоре че и Audi А4 има проблем с 5-та врата... а за Audi A6 нещо знае ли се? Държа колата да е комби, много е удобна :smile

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 17 сеп 2013 8:32

Kovach написа:Ако си купил колата от човек който не познаваш, послушай колегата passat123. Най - вероятно колегата е прав, има удар който усуква купето и където са го правили не са се справили добре с изпъването на купето. Дано не е това но знае ли човек...
Аз пък имам проблем с 5-та врата. Пак е комби колата но се чува дразнещо скърцане на тампоните на самия багажник (5-та врата). Тампончетата съм ги развил докрай, като се надявах да се уплътни самата врата, но не помогна... дори отвътре навън начуках малко самите бомбенца за по добро уплътнение, но и това не помага... "Багажника" все така продължава да скърца и да играе... Някой ако знае как да реша проблема, нека сподели :smile
По принцип ми харесва комбито, и мисля да сменя возилото с Audi (без да си продавам пасатчето де)но четох малко по нагоре че и Audi А4 има проблем с 5-та врата... а за Audi A6 нещо знае ли се? Държа колата да е комби, много е удобна :smile

Колега,направил си грешка-с отвиването докрай на буферите и причукването на основата си раздалечил вратата от уплътненията и скърцането няма да спре.
Потърси как и прибери насрещника на бравата навътре,като естествено навиеш и буферчетата.Така вратата ще легне на уплътнението.Мисля,че го обясних добре.
:beer

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Вто 17 сеп 2013 10:57

Да колега прав си, като се замислих и аз стигнах до този извод, че съм сбъркал по този начин... само че не мога да отвия насрещника.. вече трети шестограм чупя :bowdown Това не е развивано никога явно и сега е голяма мъка :confused

Върни се в “Passat”