Голф4 комби до 6-7000лв
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Re: Покупка на автомобил...
Колега TiL, колкото и да ти се иска да избереш най-доброто за дадени пари и дори да провериш всичко, пак гаранция няма. И тези проби, смени на масло и т.н. - едно е сигурно при тях - загуба на време и на теб и на продавача (ти може и да си навит, но продавача едва ли). Аз съм продавал 3 коли досега и мога да кажа, че не е много приятно да се уговаряш по няколко пъти. Срещи, чакане, разкарване, кажат ти "купувам колата" и след 2 дни се обадят, че се отказват. Повреди се случват дори и при липса на каквито и да е забележки, даже и след тест, подобен на описания от теб. Мога да те посъветвам друго - освен колата, обърни внимание и на човека, който продава колата. Личен мой принцип е първо да разговарям с човека, който продава колата, и ако той не ми хареса, се отказвам, дори и колата да е перфектна. Веднъж не спазих този принцип (човека не ми направи добро впечатление, но реших да направя компромис) и купих по-лоша кола. Придържането към някакви рамки, обективността и неподдаването на емоции ("много ме грабна тая кола") със сигурност ще намалят шанса да попаднеш на кофти кола. Успех и късмет 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не знам колега, и аз съм на твоя принцип първо да поговориш с човека и да се опиташ да си изградиш някакво мнение за него!
Като се надяваш че ако е мил и любезен все още му е останала някаква съвест и няма да те прецака по-възможно най бруталния начин!
Аз съм купувал кола за 12k от точно такъв човек, любезен, сговорлив, питаш го нещо той сладкодумен, обеснява... и накрая колата излезе блъскана
ама вече я бях купил
Не става човече, на едно магаре като му е писано да го еб@т, отърване няма, ходиш, гледаш, и решаваш!
Ще и смени маслата, ще се развозват цял ден нагоре, надолу, ще я купи и тя ще вземе да роди от друго място или ще се окаже търкаляна през таван
Гаранция Франция, ама в магазина!
Като се надяваш че ако е мил и любезен все още му е останала някаква съвест и няма да те прецака по-възможно най бруталния начин!
Аз съм купувал кола за 12k от точно такъв човек, любезен, сговорлив, питаш го нещо той сладкодумен, обеснява... и накрая колата излезе блъскана

Не става човече, на едно магаре като му е писано да го еб@т, отърване няма, ходиш, гледаш, и решаваш!
Ще и смени маслата, ще се развозват цял ден нагоре, надолу, ще я купи и тя ще вземе да роди от друго място или ще се окаже търкаляна през таван

Гаранция Франция, ама в магазина!
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Точно от много мил и любезен човек се пазете! Свестните хора се държат нормално и естествено и е възможно да се разпознаят, макар и за малкото време, с което се разполага. Това пак не гарантира нищо - ...Франция
.Може човека да е свестен, но нещо да се счупи по колата след седмица - каква вина има тогава? Мога да споделя от личен опит как са разглеждали моите коли. В сервиз не са искали да се ходи досега, идва човека, който ще купува и си води някой майстор или познат, който разбира от коли, гледат, карат, бърникат, специалистът си казва мнението и се договаряме за цена (ако са харесали). Досега не съм попадал на хора, които да тормозят колата или да бърникат грубо. Не бих позволил да ми чупят колата докато разглеждат. Винаги казвам всички недостатъци, за които знам, да няма после недоволни (това отказва голяма част от хората). Пазя си фактурите от всички ремонти и ги предавам на купувача (нещо като сервизна история все пак). При констатиран недостатък проучвам дали е вярна констатацията на кандидат-купувача (или само се опитва да свали цената) и коригирам цената спрямо дефекта. Също така си имам традиция да продавам колите си на по-ниска цена от тази, която може да се вземе в дадения момент. Така се продава по-бързо и се пести време, а то е по-ценно от парите 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Биват два вида:
AVF с 6-скорости
AWX с 5-степенна кутия.
По каталог първият има 15нМ повече от втория. Като мощност са идентични. 96кВт са и двата - 130 коня са.
AVF с 6-скорости
AWX с 5-степенна кутия.
По каталог първият има 15нМ повече от втория. Като мощност са идентични. 96кВт са и двата - 130 коня са.
- stefan4o
- Контакти:
Разбирай, че ако вземеш читав и си късметлия - само ще караш. Ако гледаш тънката лайсна и хитруваш има шанс да попаднеш на дарак и да ремонтираш. Не съм останал с впечатление да имат някакви характерни недостатъци. Има доста писано за ПД моторите и предшествениците им с директно впръскване. Ако отвориш дизеловия раздел и си вземеш торба с пуканки може да откараш до утре.
Държа в ръцете си ХАРТИЕН КАТАЛОГ, отпечатан в Германия през 2001 година, откогато датира и моделът и там си пише 130 к.с. точно и ясно. Ако иска някой може да си ги закръгля и до 132 коня, негова си работа. Останалите два двигателя съответно са отбелязани като 100 и 115 к.с., които са също ПД.
TiL написа:
96*1.36=130.56 130.56 се закръгля на 130.6 то па се закръгля на 131
Държа в ръцете си ХАРТИЕН КАТАЛОГ, отпечатан в Германия през 2001 година, откогато датира и моделът и там си пише 130 к.с. точно и ясно. Ако иска някой може да си ги закръгля и до 132 коня, негова си работа. Останалите два двигателя съответно са отбелязани като 100 и 115 к.с., които са също ПД.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Няма такъв филм "само ще караш" каквото и да купиш ще го ремонтираш и ще наливаш грешни пари в него със сигурност
Много добре знаеш какво се продава за и около твоя бюджет, въпроса е не дали, а кога и какво!

Много добре знаеш какво се продава за и около твоя бюджет, въпроса е не дали, а кога и какво!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е що да няма?
Аз на моята за 1вата година съм сменил само един "таралеж" и накрая на годината масло + филтри.
На 2рата термостат, водна помпа и пак масло + филтри...
Не мисля, че е наливане на грешни пари
Аз на моята за 1вата година съм сменил само един "таралеж" и накрая на годината масло + филтри.
На 2рата термостат, водна помпа и пак масло + филтри...
Не мисля, че е наливане на грешни пари
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
TiL написа:Да разбирам, че са почти еднакви и нямат специфични проблеми?
96*1.36=130.56 130.56 се закръгля на 130.6 то па се закръгля на 131
А пък една колежка от Audi форума отиде на дино и изкара 131.1 така, че ..
- forski
- Двигател:
- Контакти:
То че каквото и да купиш ще те вкара в преразход е ясно.
На мен идеята ми беше друга, да търсиш кола, макар и по-стара като година на производство в която някой друг преди теб вече е изсипал един чувал с пари за подръжка и реновиране.За пример на това което искам да ти кажа ще ти дам Аудито на колегата Ivo Dinkov, още веднъж подчертавам само за пример на това което искам да кажа!!!
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=92395
Попадъл съм на още няколко такива обяви на автомобили от различни марки, които са реновирани по-такъв начин че тук наистина "сядаш и караш без да пипнеш нищо" важи с пълна сила.
Аз лично бих търсил точно такъв автомобил, без значение каква марка е той, автомобил на човек който си е загубил ума по-него и е налял адски много пари, ей така щото го кефи.
Последно съм попадал на два подобни автомобила, единия беше Хонда Сивик 6 V-Teс, другия БМВ Е36 320.
Наистина автомобили в които са наляти много пари за да бъдат перфектни във всяко едно отношение!
Аз лично така бих направил
На мен идеята ми беше друга, да търсиш кола, макар и по-стара като година на производство в която някой друг преди теб вече е изсипал един чувал с пари за подръжка и реновиране.За пример на това което искам да ти кажа ще ти дам Аудито на колегата Ivo Dinkov, още веднъж подчертавам само за пример на това което искам да кажа!!!
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=92395
Попадъл съм на още няколко такива обяви на автомобили от различни марки, които са реновирани по-такъв начин че тук наистина "сядаш и караш без да пипнеш нищо" важи с пълна сила.
Аз лично бих търсил точно такъв автомобил, без значение каква марка е той, автомобил на човек който си е загубил ума по-него и е налял адски много пари, ей така щото го кефи.
Последно съм попадал на два подобни автомобила, единия беше Хонда Сивик 6 V-Teс, другия БМВ Е36 320.
Наистина автомобили в които са наляти много пари за да бъдат перфектни във всяко едно отношение!
Аз лично така бих направил

Последна промяна от forski на Вто 17 сеп 2013 20:55, променено общо 2 пъти.
- stefan4o
- Контакти:
Пасат Бе пет и половина е твоята кола в такъв случай. Ако не държеше да е комби, може би и Шкода Супърб 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз тъй на снимки.. преден ляв калник и броня-пребоядисвани,колело предно ляво-изместено назад , фуга капак /десен калник нещо ?? засега толкоз от мен
спрях да гледам другите снимки 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Само номера като видиш и картинката е ясна 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа:Аз тъй на снимки.. преден ляв калник и броня-пребоядисвани,колело предно ляво-изместено назад , фуга капак /десен калник нещо ?? засега толкоз от менспрях да гледам другите снимки
Преден ляв дели зверски от основния цвят на купето, аз щях да пиша че волана е на гъз и задната броня и тя май, май ...около десния калник!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Голф4 комби или Пасат Б5.5 за 5000 лева
Колега, каква кола си карал и поддържал за последно, би ли споделил? Лично мое мнение - в Пасат Б5,5 няма зона която да не му е проблемна. Адски много недомислици по рождение. Този бургаския, ако е регистриран скоро с този пробег - ок. Но много вероятно да е купен на "реални" 140К и сега да е на "реални" 300+ предвид надъвкания преден номер 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”