Естествено бих искал да си сложа газов инжекцион, а не стандартна газова уредба, което е почти задължително при двигател като моя с пластмасови колектори. И така стигаме до това, което ме човърка и бих искал да ми дадете съвет. Като четох из форума разбрах, че за поставянето на газов инжекцион е необходима добра дроселова клапа. Бихте ли ми казали дали състоянието на моята клапа би отговаряло на критериите?
Понякога имам играене на оборотите (в диапазон едва от 1мм.-2мм. като колата работи на място и е изключена от скорост). Иначе други проблеми НЯМАМ, автомобила НЕ гасне и НЕ създава ядове. С това играене на оборотите купих колата преди 2 години и на диагностиката ми казаха, че това се дължало на износен или замърсен дросел. За времето, което колата е моя не съм усетил проблема да се е влошил. Ясно ми е, че няма да става по - добре, но поне мога ли да слагам газовия инжекцион и да отложа смяната на дроселовата клапа за по - натам, от финансова гледна точка? А що се отнася до чистене за сега не съм пипал клапата, защото за мен това не е кой знае какъв проблем, а и смятам, че не трябва да се бърника в работеща кола, за да не я развалиш, но какво ще стане ако в това състояние на автомобила сложа газов инжекцион? Ще имам ли проблеми?

Или по друг начин зададен въпроса: Някой има ли VW в комбинация с прецакана дроселова клапа (игра на оборотите) + газ инжекцион = какъв е ефекта?