Акция на проверки от полиция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Акция на проверки от полиция
За липса на къси светлини какъв фиш/акт ти написаха?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, не мога да разбера много от пишещите тук. С явяването на теоретичен изпит Вие показвате, че знаете правата и задълженията по ЗДП.
Ако полицията си гледа работата, ама защо е така...
Ако не стоят в патрулките, гледай ги лежперите...
И те са хора. Не познавам РЕАЛЕН човек от мойто обкръцение, с който да са се заяли без да е имало проблем. Преди няколко месеца, купих Лада от София, спряха ме на патрулката на изхода от София. Бях забравил да включа фаровете. Направиха ми забележка много учтиво и безпроблемно ме пуснаха.
Щом съм бабаит и правя нарушение, ще си тегля последствията. Няма какво да хленча като девица тук.
Ако полицията си гледа работата, ама защо е така...
Ако не стоят в патрулките, гледай ги лежперите...
И те са хора. Не познавам РЕАЛЕН човек от мойто обкръцение, с който да са се заяли без да е имало проблем. Преди няколко месеца, купих Лада от София, спряха ме на патрулката на изхода от София. Бях забравил да включа фаровете. Направиха ми забележка много учтиво и безпроблемно ме пуснаха.
Щом съм бабаит и правя нарушение, ще си тегля последствията. Няма какво да хленча като девица тук.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Хайде, хайде
Спряха ме на магистралата, 5 км след ихтиман, за фарове (спрях на ихтиман и заБравих да ги включа). През деня. Всичко друго ми е наред. Вместо да ме предупредят, ми писаха фиш за 20 лв.
Е и за какъв чеп? Кого съм застрашил без фарове посред бял ден и на магистралата?
Най-тъпото е че полицая извинително ми обясни да не плащам фиша, нямало да стане акт, евентуално един ден ще дойде с данъците в общината без лихва?! WTF? Всичко е маркиране на дейност, затова хората са недоволни, а не защото полицаите си вършат работата
Спряха ме на магистралата, 5 км след ихтиман, за фарове (спрях на ихтиман и заБравих да ги включа). През деня. Всичко друго ми е наред. Вместо да ме предупредят, ми писаха фиш за 20 лв.
Е и за какъв чеп? Кого съм застрашил без фарове посред бял ден и на магистралата?
Най-тъпото е че полицая извинително ми обясни да не плащам фиша, нямало да стане акт, евентуално един ден ще дойде с данъците в общината без лихва?! WTF? Всичко е маркиране на дейност, затова хората са недоволни, а не защото полицаите си вършат работата
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Мен вчера вечерта ме спряха в кв. Надежда 1 и ме джобиха като престъпник на улицата.... Излизам аз от 1 малка пресечка, в колата бяхме 4 човека като 1ният от тях беше Боби турбото. Тъпите парчета направо почнаха с "аа Боби ти ли си бе" WTF, след това ме изкараха от колата и ме пребъркаха все едно съм наркотрафикант, а нито ми пуснаха справка дали съм задържан нито нищо. В интерес на истината само моята лична карта и документите взеха уш за проверка и единият ми вика "а Зографски теб не сме те виждали"... моят отговор беше естествено "е трябва ли да сме се виждали?" много бях учуден от глупавите въпроси едва ли не задавани на Ти. Та общо взето си правят каквото искат. Като почнаха да ме пребъркват му викам на единият глупак "ама май нямате право да ми бъркате по джобовете ако искате до районното да отидем и там и гол ме съблечете" и отговора беше най-наглият, който съм чувал "Е ние ако нямаме право КОЙ?", направо останах изумен колко нагли копелета са. Като се има на предвид, че никой от нас не е задържан, съден или е имал каквито и да е пререкания с хората на реда... След това изкараха от колата всички без Боби Турбото
и ест. бяха пребъркани и те като все едно сме терористи от Алкайда WTF FFS, Боби ги пита "аз да слизам ли" и тъпата кука му вика "не ти няма смисъл да слизаш" е WTF 3ма от нас ни пребъркват все едно сме убили човек, а него даже от колата не го изкараха (много тъпи копелета са! Той можеше да си носи 1 торба наркотици в джоба, но както и да е), а на др. даже лични карти не им искаха, което също много ме учуди, джобат ни всички като престъпници, а дори не взеха за проверка на др. пасажери личните карти, дори справка не ми пуснаха да видят дали съм задържан. Това за мен си е от всякъде нарушение на закона! Цялата проверка беше против закона, може би само искането на личните ми документи и тези на колата беше съгласувано със закона, всичко останало беше в нарушение. На това се казва произвол на полицията, правят си каквото си пожелаят и нищо не можеш да направиш... дори и като им кажеш, че нямат право примерно да ти бъркат по джобовете на улицата, те пак си бъркат с некви извинения ама ако ти бутнат нещо в джоба после ходи се обяснявай... такива произволия трябва да бъдат наказвани с глоби или уволнения... то бива бива ама тяхното на нищо не прилича
†

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ти що им даваш да ти бъркат по джобовете като знаеш че нямат право 

- zografski
И какво да направя? Да го шляпна през ръцете ли? Като цяло нищо не можеш да направиш, както споделих му направих забелешка, но той все едно не познава закона и вика "Е ние ако нямаме право, КОЙ?", как да му отговориш на това?
И да звънна в полицията и да поискам втори патрул, за да се оплача пак нищо няма да стане, нали са си колеги... Единственото което можех на направа беше да се заям и да ни заведат до районното 2ро управление, за да ни съблекат там голи и да си говорим глупости и да ми изгубят 1 час. Като цяло не ми се занимаваше с тази опция и да си губя времето с помияри 

-
Как какво да направиш
Тоя същия утре може да поиска и в гащите да ти бърка

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IRRITATING написа:Как какво да направишТоя същия утре може да поиска и в гащите да ти бърка
Ако поиска това е момента да се вземат пари от полицай... Ако може да си го позволи, ще му дам да бръкне...

- zografski
IRRITATING написа:Как какво да направишТоя същия утре може да поиска и в гащите да ти бърка
Ами как какво, казах ти какво е можело, дай друга идея ако се сещаш, защото на мен не ми идва. Като цяло ако иска и гол да ме съблече, но в районното, а не на няква малка уличка пред блок. Много ми е интересно ти как би реагирал, би пожелал да те заведат до районното и там да те съблекат(и да ти изгубят 1 час) или щеше да го плеснеш през ръцете и да си отстояваш правата? Нали се сещаш, че в тая държава нямаме права, а само задължения? Като си отстояваш правата и те *ибат в **** защото си си в правото...
-
Ако имам четирима приятели в колата и някакъв келеш се прави на Рамбо ще звънна на 112 и такъв театър ще разиграя че куката ще остане без работа
- zografski
IRRITATING написа:Ако имам четирима приятели в колата и някакъв келеш се прави на Рамбо ще звънна на 112 и такъв театър ще разиграя че куката ще остане без работа
Обикновенно си отварям устата, но този път грам не ми се занимаваше с тия гъзчета, но като видях темата нямаше как да не споделя прясната случка от вчера вечерта за безхаберието и беззаконието на родната милиция. Правят си каквото си пожелаят.
Проблема за мен е, че ние като общество не им налагаме натиск. 99% от хората, които познавам бръмчат, но не правят нищо. Видели нещо си например, но не подават сигнал, куките нещо си не направили- няма жалбичка в прокуратурата и т.н. Защо да си вършат работата, като никой не ги контролира... Аз се изморих честно казано да питам куките защо не глобят ей този пред тях, защо не вземат отношение и т.н., като виждам, че на другите не им дреме, ми няма да оправям чужди каузи.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Като ме спре случайно някой дебил полицай, на който му липсват не само първите седем, а поне три пъти по седем, и без да поздрави и се представи, обикновено питам какъв е поводът за спирането ми и няма ли да ми се представи поне? При което следват извинения, колко много е сбъркал... и пожелания за приятна вечер (обикновено). Иначе ми се е случвало да ме питат къде отивам, този до мен какъв ми е, къде работя... и т.н., ако съм на кеф - може и да се видят в приключение. Но принципно проблеми не съм имала, даже мога да кажа, че съм минавала метър в много случаи.
Накратко, чакаш да те поздрави, да се представи кой е, с какъв чин, от кое РПУ, по какъв повод те спира, питаш дали има документ за акция и т.н. Иначе - и те били хора, и те семейства хранели
Винаги сме в нарушение, ако всичко друго ми е наред, със сигурност пожарогасителят ми не е минавал на заверка повече от година, все има за какво да се хванат, ако искат.
Накратко, чакаш да те поздрави, да се представи кой е, с какъв чин, от кое РПУ, по какъв повод те спира, питаш дали има документ за акция и т.н. Иначе - и те били хора, и те семейства хранели

- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Аз също се интересувам защо шапкарите продължават да спират произволно избрани лица за РУТИННА ПРОВЕРКА, като това им беше забранено? Мен също ме спират често, проверяват ми документите и се разделяме по живо по здраво. Но нали вече нямаха право да го правят? Защо продължават? Да не би вече да имат право?
- zografski
То уш не трябваше и да се кашират ама пак се крият под дърво и камък и изкачат от храсталаците

Върни се в “ОФФ-Топик - други”