Избор на малка кола за млад шофьор

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Избор на малка кола за млад шофьор

Мнениеот plamen-roni » Сря 18 сеп 2013 12:46

eng написа:plamen-roni, опитай на примерата да намериш преден мигач, заден стоп или ако е хеч задно стъкло и после сравни цените им с на Басат б4 примерно или на Голф, въпреки че Голфа не е в нейния клас.П11 -ката е супер кола но е голям ръждилник, освен това като дойде на реални 250к-300к., проверявал ли си колко парици е обтегача с веригата (дали не бяха и два обтегача?).

Колега моята е от Италия и да ти кажа няма грам ръжда никъде. Нещо бъркаш от към ръждата аз лично не съм виждал P11 с ръжда,освен ако не е Австрия.Склонност към ръжда имат маздите. Не виждам как може да сравняваш B4 с P11. B5 с P11 съм съгласен. А ти знаеш ли колко струва смяната на ангренажа на B5?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 18 сеп 2013 13:24

Развалихме темата на човека , отде ми тряаше да предлагам японки :icon_lol но ще се повторя с риск допълнително да оспамя темата :redface въпреки ,че съм фен на Авди с АФН мотори ( и карам две ) , ако трябваше да избирам бензинова кола , щеше да е 101% японче, за дизел ..там е малко по-така , но на Тойота да речем- бих се съгласил :wink За 4х4 примерно, само на Субару от Импреса нагоре , а за малолитражка до среден клас на предно - Хонда Цивик/Акорд.Хора които не са карали японска кола, няма да ме разберат :wink Аз не съм имал моя собствена ,щот' мн отрано се прехвърлих на дизеляци :biggrin но съм карал различни коли, по различен повод , японски бензинови, с японски мотори , а не някакви евро-японски кооперации :wink за мен те ще си останат намбър уан .Дори и на декстопа си имам ето това , да ми "напомня", как заради една вечер чуденка изтървах рядко срещана кола , на другия ден- нямаше я :banghead
Хонда.jpg
хонда 2.jpg
хонда 3.jpg
хонда 4.jpg

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 18 сеп 2013 13:35

Голям страх от тез японски автомобили голямо чудо, Хондата е чудна, нека стои да ти напомня втори път да не грешиш :mhihi :th_up
Предишната японка която карах беше Карина Е 2.0 дизел, страхотен автомобил, няма ВАГ няма МАГ ... и аз да дооспамя и да приключваме :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 18 сеп 2013 13:41

:beer снимките са отпреди две години ( може и три да са :rolleyes как бързо мина времето..) някъде , отивам с парите на другия ден и :eek няма я на мястото,стана ми гадно , хем под носа ми беше , пък да не ви казвам колко запазен салон имаше, как мъркаше маторя ,с клима, само джантите не бяха точно моя вкус :stumm лошо ми стана .. някакъв русенец си оставил голфа и доплатил разликата , завидях му ..върнах се и докато не бяха изтрити снимките от обявата , ги копирах :redface
П.п. да приключвам и аз :redface

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Сря 18 сеп 2013 14:55

Аз знам къде има такава Хонда ,остава да спазариш човека да я купиш...ама е малко ръждива !

ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Мнениеот ayhan4ik » Сря 18 сеп 2013 16:03

Напомням, че темата не е избор на кола, а избор на кола за млад шофьор ("лесна за паркиране"). Стига сте си споделяли мечтите. Колегите ясно казват че са карали мнооого коли (всякакви) и са отракани шофьори. Нека човека да почне с Голфче, пък после да мине на японец ако иска.

Ако намериш Голф 1.8 с газово, регистрирано и обслужено, скачай без да мислиш.

От мен толкова по темата
Ето едно клипче да разведрим обстановката :biggrin : http://www.youtube.com/watch?v=zYpt1NFKyGQ&feature=share

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 18 сеп 2013 21:48

Аз имах две Карини една дизел и една бензин с газ, три мазди 323 ф БА, последната от които беше с 2,5 ве шеС така наречения ка ел зе мотор.Не е въпроса кой какво е имАл колеги, пича иска да му ляга евтино.Определено с ВАг групата ще има повече ремонти по основните възли като де ве ге и други подбни , но поне появата на ръжди е по-малко вероятна.
plamen-roni- сменил съм 5 японски коли, отделно във фирмата имаме няколко версота, Авенсис и други подобни, не е като да не съм покарал-недай боже камъче да отхвръкне от кола или камион да ти олющи лака на боята било по преден капак, врата или т.н. и започва да работи ръждата.Отделно пода на тия коли е все едно от капачки за буркани, толкова е рехава тенекията.Прекрасно знам колко струва смяна на ангренажа на П11-ка, пак казвам много хубав автомобил е , мислен е отвсякъде с изключение на тенекията и дизелите с прочутата бошовска помпа.
Може да се сравнява единствено с Пасат Б5 по годинита на излизане на двата модела долу горе са едни години но до там.Пасата е доста по-дълъг, по-широк, по удобен, с много по изпипан интериор, по комфортен и най вече с по-яка тенекия а и е защитен от ръжда поне 3 пъти по-добре, а да и е по обезшумен.Разбира се и той има минуси като пикливото предно окачване и някои моторизации, но според мен не могат да се сравняват,Пасата си е лимузина докато П11-та ми малее до него.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Чет 19 сеп 2013 7:59

Накрая ми развалихте темата.Пишете си на лични , не тук.
Нека модератора да почисти.
Отворен съм за още мнения и предложения.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 8:17

Е с какво сме ти развалили темата бе колега, с това че сме ти предложили японски автомобил ли?
Ми предлагаме ти го защото сме били или сме доволни от него, и през по-голямата част от времето през което сме го имали или имаме само сме карали и предния капак сме го отваряли за да си долеем течност за чистачки.
Не сме висяли всеки месец по-сервизите като прани гащи, и не сме пускали всяка седница теми, това не ми работи или онова не ми работи.Говоря от личен опит, нека някой недоволен бивш или настоящ собственик на японско возило сподели и своята гледна точка!
Не си длъжен да се съобразяваш с нашето мнение, ти питаш ние ти отговаряме!

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Чет 19 сеп 2013 11:05

А след коя година да е тази японска кола, все пак не търся ретро?

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 19 сеп 2013 12:20

Хвърли едно око на Nissan Almera 1,4 (75 или 87 кс) или 1,6 бензин (90 или 99 кс). Произвеждат ги между 1995 и 2000-на година. Двигателят е с верига, събира по-малко от 3 л. масло, масления филтър е 5.50 лв(оригинален е 17 лв), въздушен 8 лв (оригинален е 20 лв), горивен 15 лв (оригинален е 20 лв), ходовата част е бетон! До сега в Нисан клуба не съм чувал някой да е правил ходова част или както казва колегата горе да се сменя верига. Просто невероятно кретеноустойчив автомобил. Разходът на гориво е според стила на каране. Извънградско с темпо 90-110 км/ч е между 5.5 и 6.3/100, при темпо 120-150 km/ч вече се качва на 7.5/100, градското е 8.5-10 л/100 км.
Не са претенциозни към масла и гориво. Въпреки това аз си я карам с оригинална пълна синтетика на Nissan 5W40, която се продава в туби по 5л. и струва 74 лв. Има и 10W40, което струва 55 лв (по спомен) за 5 л. Та така с митологията за скъпата поддръжка на японките ...

По възможност търси италиянка и след фейслифта. Местата, които ги мъчи ръждата са отпред малкото парченце на калника и в края на праговете отзад. Фейслифтовите модели са от средата на 1998 г. Отличават се с това, че имат "кристални" фарове, стоповете са други и таблото леко се различава. Тази в гаража ми е фейслифтова, ако искаш разгледай.

Информацията ми е от първа ръка, карам такава от 5-6 години, имам Голф 1.8, имам и А4 TDI. Бая сравнения съм направил вервай ми :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 19 сеп 2013 12:42

Svetlix написа:... Тази в гаража ми е фейслифтова, ако искаш разгледай. ...
Къде да разгледаме?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 13:27

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=84062
Ето ти една обява на прима виста, не се вписва в общите ти условия ама те и условията спрямо бюджета са малко в повече :smile

Ето ти и за Мазда, пак примерна обява :smile
http://www.cars.bg/c421882

Ето ти и един регистриран Колт
http://www.cars.bg/c328749

От тук нататък, квот напрайш брат :smile

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 19 сеп 2013 14:54

forski написа:Е с какво сме ти развалили темата бе колега, с това че сме ти предложили японски автомобил ли?
Говоря от личен опит, нека някой недоволен бивш или настоящ собственик на японско возило сподели и своята гледна точка!

Форски, едва ли голегата автор на темата ще намери недоволен бивш собственик на японска кола, че дори и настоящ.
Към автора-баце що се правиш на ощипана госпожица,м?Нали в спора се ражда истината?За 2500 бинки какъвто ти е бюджета си много близо до ретро колата (без да те засягам), като не искаш да си ретро а да си фиешън взимаш бинките у джобарата и скачаш у първото мега модерно Пундо или Алфа 147 и си ти човека.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 19 сеп 2013 15:57

myrshavija написа:
Svetlix написа:... Тази в гаража ми е фейслифтова, ако искаш разгледай. ...
Къде да разгледаме?

Съжалявам, сега установих че хубавия гараж на форума вече го няма :( Дано този линк се вижда добре: цък

А тази е преди фейслифта. Изборът на обява е напълно случан и неволен!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”