от около месец имам туарег 2003,3,2 бензин.220 коня,сложих му газово,защото в нашата страна е така,имаш пари а си купиш що годе хубава кола,ама нямаш пари да я храниш!както и да е,на газ,като я настъпя по магистралата от варна за бургас,която е по баир,нагоре,повече от 160км/ч не вдига!на права магистрала вдига до 160 и от там до 180 едвам едвам и толкоз??? газовото съм го слагал при сервиза който се слави като най добр във варна??на бензин не съм я гледал колко вдига.не че ще карам със повече от 160км/ч ама искам да знам защоне може да ги вдигне
Защо Туарега и не вдига повече от 160 км/ч?
Защо Туарега и не вдига повече от 160 км/ч?
здравейте,колеги
от около месец имам туарег 2003,3,2 бензин.220 коня,сложих му газово,защото в нашата страна е така,имаш пари а си купиш що годе хубава кола,ама нямаш пари да я храниш!както и да е,на газ,като я настъпя по магистралата от варна за бургас,която е по баир,нагоре,повече от 160км/ч не вдига!на права магистрала вдига до 160 и от там до 180 едвам едвам и толкоз??? газовото съм го слагал при сервиза който се слави като най добр във варна??на бензин не съм я гледал колко вдига.не че ще карам със повече от 160км/ч ама искам да знам защоне може да ги вдигне
-
landir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: защо туатега и не вдига повече от 160км/ч
Кола 220 коня и само 160км?Значи купил си хубава кола нямаш пари да я храниш и си купил евтина уредба?За работата на майсторите говори самата им работа.Практиката при теб го е доказала колко са добри.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Мини на бензин и направи друг тест.
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Вероятно настройките на газ са неправилни и колата не може да се храни достатъчно и да разгърне пълния си потенциал. Но между другото, този двигател в тежкото купе на Туарега си е слаб по дефолт. Този джип има огромно въздушно съпротивление, което оказва голямо влияние във високите скорости. Огромната му маса влияе и при изкачването на магистралните баири. Така че, пробвай на бензин, но аз лично не вярвам да развиеш много по-голяма скорост от посочената. Просто за мен моторът не е достатъчен за това купе. Карал съм същия мотор в същото купе веднъж, само на извънградско, около 70 километра. Нямаше газ, но още тогава забелязах, че сериозно издиша по стръмните магистрални баири след 150-160.
По каталожни данни, максималната скорост на този джип е 200 км/ч, а ако е автоматик - 197 км/ч. Ускорението до 100 е 10 секунди. Конете се достигат чак при 6400 оборота, а максималният ВМ - при 3200 оборота. Теглото на автомобила е 2230 кг, с гуми 235/65 R17. Въртящият момент също не е много за подобно тегло.
Няма как да се очаква да е летяща чиния във високите скорости, а и по принцип.
По каталожни данни, максималната скорост на този джип е 200 км/ч, а ако е автоматик - 197 км/ч. Ускорението до 100 е 10 секунди. Конете се достигат чак при 6400 оборота, а максималният ВМ - при 3200 оборота. Теглото на автомобила е 2230 кг, с гуми 235/65 R17. Въртящият момент също не е много за подобно тегло.
Няма как да се очаква да е летяща чиния във високите скорости, а и по принцип.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
да уточня само, че посредата на т.н. "магистрала" има ляв завой на 90 гр, с лош наклон и почти винаги силен страничен вятър. Искаш неискаш на завоя намаляваш, ако преди това си се засилил, най -добре е да си в лявата лента.След завоя следва стръмен участък и няма как да се ускори светкавично.
Освен всичко и името на автомобила е объркано в заглавието на темата.
Освен всичко и името на автомобила е объркано в заглавието на темата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Без да си направил пробата на бензин няма как да си вадиш генерални заключения
Предполагам няма да те натовари финансово една проба, колко може да вдигне на бензин.
Предполагам няма да те натовари финансово една проба, колко може да вдигне на бензин.Re: защо туатега и не вдига повече от 160км/ч
на бензин е същата работа-140км/ч.не знам какво ще стане ако я пробвам на ръчни скорости.другото,което ми прави впечатление е че на 140км/ч колата е на 5-та скорост,когато отпусна педала и вдига на 6-та??това нормално ли е?ск.кутия е след ремонт.даде ми разход 25л газ и 20 бензин,май е малко множко,за 3,2 двигател??да не би да трябва да се регулира горивоподаването ли де да знам,на елкон да я заведа?
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Защо Туарега и не вдига повече от 160 км/ч?
Щом и на бензин не върви, значи има проблем, който не е от газта.
Върни се в “Автогазови уредби”